lilk_a Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Ajula napisał(a):Nie bójcie się sterydów, jeśli są dobrze ustawione i poprawiają stan zdrowia, to można je długo podawać. Moja córka bierze sterydy już 6 lat i dzięki temu jest zdrowa. no tak , podobnie jak mój syn , ale on trochę dłużej ..... Quote
gonia66 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Gruba Berta napisał(a):co slychac u Vikuni ? Dołączam sie do pytania:):) Quote
Akrum Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 halo, halo... Vikuniu, jak się czujesz? Quote
Akrum Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 a ciocie, potrzebuje pilnie nr do p. Teresy Borcz, albo aktualnego maila. Kiedyś miałam nr, ale gdzieś wykasowałam... pilne Quote
agada Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Co u Viki, czy nadal jest tak dobrze? Quote
mala_czarna Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Ja również jestem ciekawa jak się ma Vika. Helga, czy po tym ustawieniu leków przez Hildebranda wszystko jest ok? Quote
TERESA BORCZ Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Witam jestem z doskoku zajęta akcją ratunkową 3 psiaków z zagrożeniem życia namiar 502526010 /u mnie sie poprawia ale czasu akcja zajmuje ogrom dla wikuni mam nowy pomysł, nie wiem czy pisałam maść hubowit , oparta na wspaniałych składnikach, zdała egzamin na skórze 2 psiaków w tragicznym stanie , polecam!! Poprawa po kilku dniach!!! Quote
Helga&Ares Posted September 24, 2010 Author Posted September 24, 2010 Przepraszam za brak wieści ale mam trochę problemów i masę spraw na głowie. Vika czuje się dobrze, ale steryd podawany dzień w dzień spowodował wzrost liczby leukocytów - prawdopodobnie zaczęły się tworzyć nowe przeciwciała przeciwko własnym komókom, dlatego od wczoraj sunia przyjmuje encorton co drugi dzień. Trzeba będzie znaleźć dla niej inną alternatywę, ale póki co obserwujemy ją przy dawce 20mg co dwa dni. Mogę komuś przesłać mmsem zdjęcie Viki żeby wstawić na wątek. Poproszę nr na pw Quote
mala_czarna Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Dominika, nie wzięłam kabelka od telefonu do ściągnięcia mmsa, a zostawiłam go w pracy :( Quote
Nevada Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 kurcze, jaka okropna ta cisza jest!!!! co się dzieje??? Quote
gonia66 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 mercy napisał(a):czekamy na wieści Ja tez czekam caly zcas... Quote
aduska1212 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 jestem z wami od początku, niestety anonimowo,bo nie mogę nijak pomóc na dzień dzisiejszy.. Mam nadzieje, że sunia z tego wyjdzie! Ogromny ukłon w waszą stronę i przede wszystkim w stronę opiekunki suni. Mam nadzieję, że ktoś tam na górze nad wami czuwa i pomoże wygrać tą walkę! Walcz sunieczko!! Wierzę, że się uda!!!!!!!! Oby informacje, które w końcu pojawią się na wątku były pozytywne... Quote
Helga&Ares Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 u Viki różnie - raz jest lepiej, raz gorzej. Są dni kiedy wszystkoz Nią wydawałoby się że w porządku, ale są i przełomy, i wtedy Vikunia czuje się nienajlepiej. Nadal nie wiemy co jej dolega. Na bieżąco obserwujemy obraz krwi. Nie ulega wątpliwości, że Vikunia najlepiej czuje się na spacerach, wtedy nie wygląda jak chory pies.. Quote
Gruba Berta Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 pewnie to glupio zabrzmi: moze ma tzw SBS Syndrom Chorego Budynku ? albo jest cos co w domu ja uczula? jedna z cioteczek wspominala wczesniej o dziecku ktore bylo uczulone na proszek do prania. Quote
lilk_a Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Gruba Berta']pewnie to glupio zabrzmi: moze ma tzw SBS Syndrom Chorego Budynku ? albo jest cos co w domu ja uczula? jedna z cioteczek wspominala wczesniej o dziecku ktore bylo uczulone na proszek do prania.[/QUOTE] to wcale niegłupio brzmi , może trzeba jej zrobić wakacje ja ciągle czekam na wpis na bazarku o wpłatach z niego dla Wiki , tam było konto fundacji , Helga , możesz wpisać , tylko link do niego trzeba znaleźć Quote
Helga&Ares Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Vika znowu choruje :( Pojawiły się masowo nowe wybroczyny, ma zaczerwienione uszy, czerwone plamy na brzuszku, właściwie to na całym ciele. Na dodatek ma biegunke.. Quote
baster i lusi Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 ciągle czekamy na dobre wieści a tu znowu załamka Quote
Szarotka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Najgorsze to, ze nie wiadomo o co chodzi........, czy nie ma w Polsce wetow alternatywnych, moja sunia jest leczona przez taka wetke i pomaga. Quote
gonia66 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='Helga&Ares']Vika znowu choruje :( Pojawiły się masowo nowe wybroczyny, ma zaczerwienione uszy, czerwone plamy na brzuszku, właściwie to na całym ciele. Na dodatek ma biegunke..[/QUOTE] O jeeeeeeeeesssssssssssssoooooooo:(:(....słow brak:(:( Quote
Helga&Ares Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Problemów ciąg dalszy - dzisiaj Vice białko oka "wyszło" na wierzch na tyle, że nie mogła zamknąć oka:( Wprowadziliśmy witaminę K. Miała silną biegunkę, wczoraj wieczorem dostała smectę i póki co nie wypróżniła się. Jest na diecie, dopiero przed chwilą dostała troszkę ryżu z mięskiem, to był dzisiaj jej pierwszy posiłek. Trzymajcie kciuki... Quote
Recommended Posts