Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 887
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gonia66 napisał(a):
O mateńko...:( długo to wszystko trwa..??:(

Nie wiem czy kortyzol będzie raz badany czy dwa, ale Labwet w Wawce zrobi to w ciagu 1 lub dwóch dni, a na wyniki z Laboklinu w Niemczech trzeba byłoby czekać około tygodnia lub dłużej. No i różnica w cenie jest.

Posted

Właśnie odebrałam od Agi Synacthen, dojechał do nas cały :) Kamila - :Rose:
Vikunia czuje się dobrze, zaraz sprawdzę czy ma apetyt, i podam leki. Poszłyśmy spać o 2;30, pobudka o 6;30. Dzisiaj mamy zakręcony dzień, zaraz przyjeżdża rodzina chętna na adopcję drugiej tymczaski, tej suni z pseudo. Później jeszcze kilka niecierpiących zwłoki spraw muszę załatwić. Najpóźniej jutro zrobimy test ACTH. Trzymajcie kciuki mocno!

Posted

mala_czarna napisał(a):
Nie wiem czy kortyzol będzie raz badany czy dwa, ale Labwet w Wawce zrobi to w ciagu 1 lub dwóch dni, a na wyniki z Laboklinu w Niemczech trzeba byłoby czekać około tygodnia lub dłużej. No i różnica w cenie jest.

Kortyzol bada się dwa razy, obserwuje jak jego poziom się zmienia i na tej podstawie się stwierdza, czy psiak cierpi na niedoczynność kn, czy też nie. Kamila, czy masz namiar na Labwet w Wawce?

Posted

Jestem..i cieszę sie, że Vikusia juz lepiej:) czekamy na każde wieści, choć wiem, ze dzis Helga , jak pisala ma zakręcony dzien, i pewnie nie będzie miala czasu na kompa:) NAjważniejsze, ze juz lepiej...i tego sie trzymajmy:)

Posted

Edi100 napisał(a):
Mam nadzieję, że choć ciut lepiej jest:)
JA tez..czekamy na wieści- helga pewnie wejdzie późno- miala dzis ciężki dzien..ale wierze, ze jest lepiej:) A jutro testy- jupi!!:)

Posted

Hej, jesteśmy, dzisiaj znowu ciut lepiej, apetyt dopisuje. Jutro robimy testy, bo dzisiaj ACTH była zamrożona, co uniemożliwiło wykonanie testu. Krwiak zginął. Oddech ok. Jutro się odezwę, bo dzisiaj był ciężki dzień, padamy... Dobranoc, i dziękuję, że jesteście!

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Hej, jesteśmy, dzisiaj znowu ciut lepiej, apetyt dopisuje. Jutro robimy testy, bo dzisiaj ACTH była zamrożona, co uniemożliwiło wykonanie testu. Krwiak zginął. Oddech ok. Jutro się odezwę, bo dzisiaj był ciężki dzień, padamy... Dobranoc, i dziękuję, że jesteście!
Uuuuuuuuuufffffffffffff...dzieki za wieści na dobranoc:):) I to jakie fajne wieści...a juz to, ze krwiak zginął...ccccccciiiiiiii..ale jupi!!:):)
Spijcie sobie słodziutko i odpoczywajcie:) Jutro kolejny cięzki dzien- trzymamay kciuki za testy...i az to strasznie dziwnie brzmi- za pozytywny wynik...:)

Posted

mala_czarna napisał(a):
Vikunia już po pobraniu krwi. Dzisiaj odbieram krew, którą Dominika nada przesyłką konduktorską, a jutro wiozę ją do Labwetu.

to jest dobra wiadomość, może coś się wyjaśni

Posted

mala_czarna napisał(a):
Vikunia już po pobraniu krwi. Dzisiaj odbieram krew, którą Dominika nada przesyłką konduktorską, a jutro wiozę ją do Labwetu.

Małe uuuuuuuuuuuffffffffffff....:)

Posted

mala_czarna napisał(a):

Czyli czekamy. Oby było dobrze, by się już wyjaśniło i dało leczyć.