Akrum Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Ajula napisał(a):wrzody i uszkodzona śluzówka żołądka i jelit też może powodować anemię, wiem, bo właśnie to przerabiam na sobie, moja hematolog kazała mi najpierw wyleczyć układ pokarmowy o tak, tu masz 100% racje, zanim u mnie zdiagnozowali chorobę jelit (czyt. wrzodziejące zapalenie jelita grubego) to dostałam takiej anemii, że prawie w śpiączke anemiczną zapadłam... więc z tym nie ma żartów... Quote
Muszelka Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 A była brana pod uwagę erlichioza? Objawy pasują tu ogólnie a tu szczegółowo, co prawda u ludzi, ale u psów objawy są bardzo podobne Może warto to sprawdzić, tym bardziej, że ta grupa chorób dobrze leczy się doksycykliną. Quote
gonia66 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 I ja mam nadzieje, że dzis troszkę lepiej- choć wiem, ze to "marne" pocieszenie, dopoki nie będzie diagnozy i nie zaczniemy leczyć Maleńkiej... Rowniez prosze o caluska w śliczny nosek, dla Vikuni:):loveu: Quote
Ajula Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='Muszelka']A była brana pod uwagę erlichioza? Objawy pasują tu ogólnie a tu szczegółowo, co prawda u ludzi, ale u psów objawy są bardzo podobne Może warto to sprawdzić, tym bardziej, że ta grupa chorób dobrze leczy się doksycykliną. rzeczywiście opis pasuje Quote
lilk_a Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Ajula napisał(a):rzeczywiście opis pasuje bardziej ten szczegółowy .... ale pasuje Quote
Helga&Ares Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Kochani, dziękuję Wam serdecznie za obecność na wątku i wskazówki - zdecydowaliśmy jednak skonsultować Vikę z Doktor Marczak. Dzisiaj zrobiliśmy część z badań i wyniki będziemy wysyłać do Warszawy. Pozostają jeszcze inne istotności, jak ponowny test krzepliwości(koszt ok 100zł ), RTG płuc(ok. 50zł), test stymulacji ACTH(1mg adrenokortykotropiny kosztuje 220zł:( a podaje się go dwukrotnie, plus koszty wysłania kortyzolu do badań do laboklinu i same badania, jakieś 200zł). W zależności od tego co wyjdzie w tych badaniach, będziemy badać ją dalej, już wtedy mam nadzieję świadomie pójdziemy w którymś kierunku) Dzisiaj sunia miała dokładne USG(mamy zdjęcia każdego narządu), i kompletne badanie krwi(morfo, bioch-profil nerkowy, wątrobowy, rozmaz). Jutro je wstawię na wątek. Vikunia jest wykończona. Cały dzień spędziła w klinice w szpitaliku w oczekiwaniu na swoją kolej. A mi serce pękało, bo ją tam zostawiłam. Quote
gonia66 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 NO tak, na pewno jest biedusia wykończona- ale tylko tak mozna ja zdiagnozowac i zaczac leczenie..a potem będzie naszą piękna, rozbrykaną i mega-radosna panienką:):):) Quote
Edi100 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Jest bardzo dzielna bo chce żyć i wierzę że tak będzie! Spokojnej nocy Quote
Helga&Ares Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Tutaj można zobaczyć wczorajsze wyniki badań Viki http://picasaweb.google.com/dm6172/WynikiViki# Quote
Helga&Ares Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Akrum napisał(a):jak dzisiaj sie czuje Vikunia?? Ciężko jej się oddycha... Quote
Akrum Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 biedna kruszyna... to teraz czekanie na konsultację wyników w Wawie?? Quote
Helga&Ares Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 [quote name='Akrum']biedna kruszyna... to teraz czekanie na konsultację wyników w Wawie?? Tak właśnie:( Ale też tu na miejscu intensywnie myslimy. Na ten moment potrzebujemy dla Vikuni takiej karmy: http://www.krakvet.pl/gourmet-p-143.html Quote
mala_czarna Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='Helga&Ares']Tutaj można zobaczyć wczorajsze wyniki badań Viki http://picasaweb.google.com/dm6172/WynikiViki# Kurka, wyniki badania krwi złe :( Helga, decydujecie sie może na wizytę i Hildebranda? Na Jagielskiego nie namawiam, Micunia też nie, bo macie raczej spory kawałej. Przyjmują w Wawce :( Gdyby jednak zaszła taka potrzeba, mogę zadzwonić do Jagielskiego, i jeśli tylko nie jest na urlopie, poprosiłabym o jakiś możliwie szybki termin wizyty. Quote
Helga&Ares Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Nie mogę jej na razie zabierać w dalekie podróże, bo to się odbije na jej stanie zdrowia, niestety :( Quote
Edi100 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='Helga&Ares']Tutaj można zobaczyć wczorajsze wyniki badań Viki http://picasaweb.google.com/dm6172/WynikiViki# Wysłałam linka z wynikami do Dr Uli, tylko tyle mogę zrobić:( Quote
mala_czarna Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Helga&Ares napisał(a):Nie mogę jej na razie zabierać w dalekie podróże, bo to się odbije na jej stanie zdrowia, niestety :( Biedna mała :( Strasznie zapadła mi w serce, bo moja sunia, która odeszła na chłoniaka to była Vikunia :( Quote
Helga&Ares Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Edi100 napisał(a):Wysłałam linka z wynikami do Dr Uli, tylko tyle mogę zrobić:( Jestem z tą Pani Doktor w kontakcie Quote
Edi100 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Helga&Ares napisał(a):Jestem z tą Pani Doktor w kontakcie Upierałam się, bo tak wiele Dr Ula zrobiła. W tylu beznadziejnych przypadkach pomogła, gdzie inni skazywali na zastzyk. Pamiętasz Piano? Inny wet kazał uśpić, Ula się uparła że może żyć. To Ona pierwsza dała mu , leki, kroplówki. Dała nadzieję. Resztę znasz. Quote
Edi100 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Helga&Ares napisał(a):Jestem z tą Pani Doktor w kontakcie Właśnie mi napisała, że rozmawiałyście. Quote
gonia66 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 mala_czarna napisał(a):Biedna mała :( Strasznie zapadła mi w serce, bo moja sunia, która odeszła na chłoniaka to była Vikunia :(O mateńko....aż mnie zatkało:( Przeczytałam szybko- i zrozumiałam, że Vikusia ma chłonaika...Bosche......zabrakło mi tchu....ale juz doczytałam na spokojnie... Przytulam maleńką do serduszka i sle cieplutkie (choć mokre niestey) myśli..:):) Zdrowiej nam dziewczynko jak najszybciej!! Quote
Edi100 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Tak bym chciała przeczytać, że jest choć ciut lepiej Quote
mala_czarna Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 gonia66 napisał(a):O mateńko....aż mnie zatkało:( Przeczytałam szybko- i zrozumiałam, że Vikusia ma chłonaika...Bosche......zabrakło mi tchu....ale juz doczytałam na spokojnie... Przytulam maleńką do serduszka i sle cieplutkie (choć mokre niestey) myśli..:):) Zdrowiej nam dziewczynko jak najszybciej!! Gonia, spokojnie. To tylko zbieżność imion! Najgorsze są teraz te temperatury.Nie dziwię się, że niuni ciężko oddychać. Zdrowe pieski mają problem,a co dopiero Vikunia. Helga, jak ona się czuje? Jest choć ciutkę lepiej? Patrzyłam wcześniej na karmę, o której pisałaś. Strasznie droga. W przyszłym miesiącu może coś dorzucę. Teraz jestem spłukana. Quote
Jola i Czterołapy Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Bardzo przepraszam, ale może znacie kogoś, kto pokocha takiego futrzaka ??? http://www.dogomania.pl/threads/190856-Przyjaciele-potrzebują-pomocy...-NERO Quote
Recommended Posts