Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ajula napisał(a):
wrzody i uszkodzona śluzówka żołądka i jelit też może powodować anemię, wiem, bo właśnie to przerabiam na sobie, moja hematolog kazała mi najpierw wyleczyć układ pokarmowy

o tak, tu masz 100% racje, zanim u mnie zdiagnozowali chorobę jelit (czyt. wrzodziejące zapalenie jelita grubego) to dostałam takiej anemii, że prawie w śpiączke anemiczną zapadłam... więc z tym nie ma żartów...

• Replies 887
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I ja mam nadzieje, że dzis troszkę lepiej- choć wiem, ze to "marne" pocieszenie, dopoki nie będzie diagnozy i nie zaczniemy leczyć Maleńkiej...
Rowniez prosze o caluska w śliczny nosek, dla Vikuni:):loveu:

Posted

Kochani, dziękuję Wam serdecznie za obecność na wątku i wskazówki - zdecydowaliśmy jednak skonsultować Vikę z Doktor Marczak. Dzisiaj zrobiliśmy część z badań i wyniki będziemy wysyłać do Warszawy. Pozostają jeszcze inne istotności, jak ponowny test krzepliwości(koszt ok 100zł ), RTG płuc(ok. 50zł), test stymulacji ACTH(1mg adrenokortykotropiny kosztuje 220zł:( a podaje się go dwukrotnie, plus koszty wysłania kortyzolu do badań do laboklinu i same badania, jakieś 200zł). W zależności od tego co wyjdzie w tych badaniach, będziemy badać ją dalej, już wtedy mam nadzieję świadomie pójdziemy w którymś kierunku) Dzisiaj sunia miała dokładne USG(mamy zdjęcia każdego narządu), i kompletne badanie krwi(morfo, bioch-profil nerkowy, wątrobowy, rozmaz). Jutro je wstawię na wątek.
Vikunia jest wykończona. Cały dzień spędziła w klinice w szpitaliku w oczekiwaniu na swoją kolej. A mi serce pękało, bo ją tam zostawiłam.

Posted

NO tak, na pewno jest biedusia wykończona- ale tylko tak mozna ja zdiagnozowac i zaczac leczenie..a potem będzie naszą piękna, rozbrykaną i mega-radosna panienką:):):)

Posted

[quote name='Helga&Ares']Tutaj można zobaczyć wczorajsze wyniki badań Viki
http://picasaweb.google.com/dm6172/WynikiViki#

Kurka, wyniki badania krwi złe :(
Helga, decydujecie sie może na wizytę i Hildebranda? Na Jagielskiego nie namawiam, Micunia też nie, bo macie raczej spory kawałej. Przyjmują w Wawce :(
Gdyby jednak zaszła taka potrzeba, mogę zadzwonić do Jagielskiego, i jeśli tylko nie jest na urlopie, poprosiłabym o jakiś możliwie szybki termin wizyty.

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Nie mogę jej na razie zabierać w dalekie podróże, bo to się odbije na jej stanie zdrowia, niestety :(

Biedna mała :( Strasznie zapadła mi w serce, bo moja sunia, która odeszła na chłoniaka to była Vikunia :(

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Jestem z tą Pani Doktor w kontakcie

Upierałam się, bo tak wiele Dr Ula zrobiła. W tylu beznadziejnych przypadkach pomogła, gdzie inni skazywali na zastzyk. Pamiętasz Piano? Inny wet kazał uśpić, Ula się uparła że może żyć. To Ona pierwsza dała mu , leki, kroplówki. Dała nadzieję. Resztę znasz.

Posted

mala_czarna napisał(a):
Biedna mała :( Strasznie zapadła mi w serce, bo moja sunia, która odeszła na chłoniaka to była Vikunia :(
O mateńko....aż mnie zatkało:( Przeczytałam szybko- i zrozumiałam, że Vikusia ma chłonaika...Bosche......zabrakło mi tchu....ale juz doczytałam na spokojnie...
Przytulam maleńką do serduszka i sle cieplutkie (choć mokre niestey) myśli..:):)
Zdrowiej nam dziewczynko jak najszybciej!!

Posted

gonia66 napisał(a):
O mateńko....aż mnie zatkało:( Przeczytałam szybko- i zrozumiałam, że Vikusia ma chłonaika...Bosche......zabrakło mi tchu....ale juz doczytałam na spokojnie...
Przytulam maleńką do serduszka i sle cieplutkie (choć mokre niestey) myśli..:):)
Zdrowiej nam dziewczynko jak najszybciej!!

Gonia, spokojnie. To tylko zbieżność imion!
Najgorsze są teraz te temperatury.Nie dziwię się, że niuni ciężko oddychać. Zdrowe pieski mają problem,a co dopiero Vikunia.
Helga, jak ona się czuje? Jest choć ciutkę lepiej? Patrzyłam wcześniej na karmę, o której pisałaś. Strasznie droga. W przyszłym miesiącu może coś dorzucę. Teraz jestem spłukana.