Ilonajot Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 nie musicie sie o nic martwic, my od ponad dwoch lat wspolpracujemy z niemiecka organizacja prozwierzeca 4-Animals (brazowa swiadkiem ;) ). adoptujemy tam regularnie pieski ze schronisk otozowskich: Dabrowki pod Wejherowem, Starogardu oraz sporadycznie z Elblaga. Oni bardzo dobrze sprawdzaja przyszle domy, jestesmy bardzo zadowoleni ze wspolpracy, dostajemy wiadomosci od naszych podopiecznych. Do tej pory jednak nie brali od nas tak duzych psow jak bernardyny, prefereowane byly male i srednie kundelki ;) Od niedawna jednak rozszerzyli swoja dzialalnosc na Szwajcarie - i tam ludzie chca tez duze psy! Beczuszka zainteresowala sie rodzina z trojka (wiekszych!) dzieci - 10, 13, 16 lat, dom z duzym ogrodem u podnoza gor ;) musze Beczuszke sprawdzic na koty (w sobote w schronisku) i jak reaguje na czesanie. Po stronie Niemcow lezy kontrola przedadopcyjna, ale jak to wszystko razem wypadnie pomyslnie - sterylizujemy nasza "kruszynke" i na poczatku pazdziernika jedzie ... Quote
zuzlikowa Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Ilonajot napisał(a):nie musicie sie o nic martwic, my od ponad dwoch lat wspolpracujemy z niemiecka organizacja prozwierzeca 4-Animals (brazowa swiadkiem ;) ). adoptujemy tam regularnie pieski ze schronisk otozowskich: Dabrowki pod Wejherowem, Starogardu oraz sporadycznie z Elblaga. Oni bardzo dobrze sprawdzaja przyszle domy, jestesmy bardzo zadowoleni ze wspolpracy, dostajemy wiadomosci od naszych podopiecznych. Do tej pory jednak nie brali od nas tak duzych psow jak bernardyny, prefereowane byly male i srednie kundelki ;) Od niedawna jednak rozszerzyli swoja dzialalnosc na Szwajcarie - i tam ludzie chca tez duze psy! Beczuszka zainteresowala sie rodzina z trojka (wiekszych!) dzieci - 10, 13, 16 lat, dom z duzym ogrodem u podnoza gor ;) musze Beczuszke sprawdzic na koty (w sobote w schronisku) i jak reaguje na czesanie. Po stronie Niemcow lezy kontrola przedadopcyjna, ale jak to wszystko razem wypadnie pomyslnie - sterylizujemy nasza "kruszynke" i na poczatku pazdziernika jedzie ... ...STRASZNIE DALEKO... i tak po prawdzie, nie bardzo jeszcze umiem się do tej propozycji ustawić... ale prawdę powiedziawszy...jeśli miałaby u nas siedzieć i czekać na zmiłowanie lub też szansę innym psiakom (mniej w typie!) zabierać... Kurczaczki...dalej ciężko mi się jakoś cieszyć...sorry... Quote
Malwi Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 chyba każdemu ciężko jest się cieszyć z tak dalekich adopcji ... no cóż ... Beczka będzie wiodła żywot tak skąd się wywodzi .... Ilonajot ... z mojej strony prośba ... jakby była możliwość kontaktu z tym domkiem ... nawet przez fundację , poproś o częste maile i wiadomości ... nawet po niemiecku ,przecież tłumaczenie to nie jest problem ;) a takie informacje bardzo cieszą i uspokajają ;) jezuuu... pisze jakby ona jechała już jutro :lol: Quote
Ilonajot Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 rozumiem Cie ... no i moze to wszystko nie wypali, jak widzisz jeszcze sporo roboty przed nami. poza tym, jesli by sie teraz nagle z nieba znalazl super sprawdzony DS w Polsce - to na pewno odmowilbysmy Niemcom i daly Beczuszke tam. Ale DT i dalej niewiadomo?? hm ... bede na biezaco informowac. na razie jednak mysle (tak jak ogladalam inne benki w potrzebie), ze Beczuszka nie jest jakims najgorszym przypadkiem. dlatego tez inne bardziej skorzystalyby na DT. po prostu WSTRZYMAJMY SIE poki co z szukaniem DT, tylko tyle ... Quote
Ilonajot Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 dziewczyny, OCZYWISCIE ze beda wiadomosci z domku, ja moge tlumaczyc maile - znam biegle niemiecki. ale na razie JESZCZE nie jedzie ;) Quote
Kika9004 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Uważam że jeśli jest taka szansa i dom okaże się dobry, to nie ma co się zastanawiać tylko słać Beczkę tam :) Domek u podnóża gór :) ummm... nawet ja o takim marzę :D Quote
Ilonajot Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 dostalam wlasnie wiadomosc od Niemcow, ze Szwajcarzy najprawdopodobniej przyjada do Starogardu, zeby osobiscie poznac Beczke :) wiec i my ICH poznamy ... i nawiazemy kontakt. Quote
Ilonajot Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 bedzie dopiero wizyta przedadopcyjna, jesli okaze sie niedobry (w co watpie) - to w ogole pies do takiego domu nie pojedzie... ale mysle, ze jak chca przyjechac do schroniska, zeby ja poznac osobiscie - to niezle to rokuje. Znaczy im naprawde zalezy. jak pisalam - rodzina z trojka dzieci: 10, 13, 16 lat. ogrod. Beczka zostala juz sprawdzona na koty - toleruje jak najbardziej. No mowilam - aniolek! kot sie do niej nawet lasil, ocieral, a oan go tylko powachala. zero agresji. daje sie tez ladnie czesac. Quote
Ilonajot Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 podsylam linki do dzisiejszych fotek Beczuszki ze spacerku http://img412.imageshack.us/i/beczkas.jpg/ http://img832.imageshack.us/i/beczka2.jpg/ http://img841.imageshack.us/i/beczka3.jpg/ http://img841.imageshack.us/i/beczka4.jpg/ http://img832.imageshack.us/i/beczka5.jpg/ http://img716.imageshack.us/i/beczka6.jpg/ Quote
Ilonajot Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 jesli by sie zdarzylo, ze ci ludzie z zagranicy jej jednak z jakichkolwiek powodow nie wezma (albo nie dostana, bo cos podczas wizyty przedadopcyjnej bedzie nie tak) - trzeba bedzie szukac Beczuszce NAJLEPSZEGO domku!!!! to jest naprawde rewelacyjna sunia! mieszka teraz w biurze, bo nie radzila sobie na wybiegu - inne pieski, nawet mniejsze, ja gnebily. Teraz odzyla, ma kontakt z czlowiekiem, przyciska sie calym swoim ogromnym cielskiem, zeby byc glaskana. pochrumkuje z zadowolenia. chodzi za czlowiekiem krok w krok. na spacerze pieknie idzie na smyczy, nie ciagnie. TOLERUJE koty! I inne psy oczywiscie tez ... jest lagodna i kochana, no po prostu ideal! dzisiaj wygladala cudnie, wyczesana, zadbana - zycie "biurowe" naprawde jej sluzy ;) troszke przytyla, ale to jeszcze dluga droga - na tych fotkach widac, jaka jest chuda. Quote
zuzlikowa Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Nic dziwnego,że odżyła- ma blisko ludzi! A to najistotniejsze dla benka!!! Nie miejcie mi za złe,ale szukałabym jej domu u nas...ogłosiłabym ją bez wzgledu na wszystko!!!Ludzie jeszcze nie sprawdzeni...zawsze można odwołać ich przyjazd, a -wybaczcie,ale nie dla domów tu jestem,lecz dla psiaków,więc do momentu dopóki dom nie sprawdzony i bezwzglednie nie zdecydowany...SZUKAŁABYM JESZCZE DOMU!!!Piękna,młoda,płaszczowa o niezwykle ciepłej barwie...powinna szybko znaleźć dom... Zastanówcie się nad tym, proszę. Czy jakieś ramy czasowe określone zostały dla tej adopcji za granicę? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Ilonajot Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 tak, ramy czasowe sa bardzo konkretnie okreslone - do 4.09. ma sie wszystko wyjasnic. to jeszcze tylko 2 tygodnie. wtedy to rodzina przyjedzie do schroniska OSOBISCIE, zeby Beczuszke poznac. Bardzo sie zaangazowali, chca ja sami odebrac. wyglada na to, ze sa totalnie ok.Nigdy nie mieli bernardyna, wiec zaopatrzyli sie w literature fachowa ;) Ale - jak mowilam - przyjada 4-go i wtedy my ich poznamy, a oni Beczke. No i sie okaze, czy jest to milosc od pierwszego wejrzenia ... bede na biezaco informowac, na razie Beczuszka nie ma zle jako pies biurowy ;) a co to znaczy "płaszczowa"?? Quote
zuzlikowa Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Ilonajot napisał(a):tak, ramy czasowe sa bardzo konkretnie okreslone - do 4.09. ma sie wszystko wyjasnic. to jeszcze tylko 2 tygodnie. wtedy to rodzina przyjedzie do schroniska OSOBISCIE, zeby Beczuszke poznac. Bardzo sie zaangazowali, chca ja sami odebrac. wyglada na to, ze sa totalnie ok.Nigdy nie mieli bernardyna, wiec zaopatrzyli sie w literature fachowa ;) Ale - jak mowilam - przyjada 4-go i wtedy my ich poznamy, a oni Beczke. No i sie okaze, czy jest to milosc od pierwszego wejrzenia ... bede na biezaco informowac, na razie Beczuszka nie ma zle jako pies biurowy ;) a co to znaczy "płaszczowa"?? Dobrze,że określone są konkretne ramy czasowe...a więc niech nie musimy 5-ego ogłaszać Beczuni!!! Czyli niech stanie się tak jak dla sunieczki najlepiej!Nie raz los mądrzejszy od nas... Niektóre benki mają na białym tle plamki,łatki...a niektóre jedną gigantyczną łatę,płaszczyk przypominajacą...są tacy,którzy to właśnie najbardziej w benkopodobnych cenią...płaszczyk i cudnie piegate nos i fafliska! Quote
Ilonajot Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 aaaa, ja tylko wyczytalam, ze bernardyn ma miec: biale lapy, bialy koniec ogona i biala strzalke na glowie. zreszta wyczytalam to u Was na stronie ;) i to wszystko nasza Beczka ma!!! Quote
Malwi Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 musi mieć jeszcze białe portki i plamkę białą na karku ;) a i Benki mogą mieć umaszczenie i łaciate i płaszczowe , ale bardziej pożądane jest właśnie Płaszczowe ;) Quote
zuzlikowa Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Chahahahaha...ależ tego ten biedak na sobie musi mieć!!! Beczuszka też ma! ...jest kilka jeszcze musi,ale najważniejsze by miała beniaste przymilactwo...a to też ma!!! CZYLI BENIO PEŁNĄ FAFLĄ!!! Quote
Ilonajot Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 ja to najbardziej lubie ten JEDEN duzy pieg na jej nosie ;) jedyne, co nie jest w niej zbyt elegnackie (a czego nie widac na fotkach), to ze ma dodatkowe wilcze pazury ... na obu lapach. ale oczywiscie charakter jest NAJWAZNIEJSZY. a charakter ma boski!!! Quote
ANETTTA Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 czy sunia ma ogłoszenia czy ktos o nia pyta ?? Quote
Ilonajot Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 do 4-go wrzesnia jest zarezerwowana, wiec na razie nie jest oglaszana ... jak sie wtedy okaze ze wszystko z ludzmi jest ok - jedzie z nimi. Jak nie - zaczynamy ja oglaszac intensywnie tutaj ... caly czas mieszka w biurze, jest ulubienica pracownikow schroniska ;) Quote
Ilonajot Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 aaaa, i jeszcze jedno - Beczuszka toleruje koty (jest kilka takich, ktore tez chodza luzem po biurze). Jest tylko zazdrosna o jedzenie. i to tylko do kotow! jak kot podejdzie do jej miski - potrafi ostrzegawczo zawarczec. na szczescie tylko zawarczec ... to taka jedyna ciemna "latka" na zlotym charakterze naszej beczuszki ;) Quote
brazowa1 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 CHwila,chwila,a jak MOJA i OLEŃKOWA Violcia znosi Beczkę w biurze? Quote
Ilonajot Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Violcia znosi wszystko i wszystkich, byleby Ola byla blisko ;) podhalanke Nel tez znosila bardzo ladnie (wtedy Beczka byla w zamknietym pomieszczeniu po sterylce) Quote
Recommended Posts