Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

figa, rozumiem opłacanie karmy i kosztów leczenia, benzyny i wszystkiego innego co bezpośrednio związane jest z psem, nie rozumiem natomiast opłacania głaskania i "miłości" (mam tu na myśli przede wszystkim hotele i płatne domy tymczasowe.

Dlatego chcę uniknąć wywalania pieniędzy w błoto (wiem, że więcej teraz psich biznesów aniżeli prawdziwych wolnotariuszy) i poprawić los psiaka bezpośrednio w hotelu, który i tak jest opłacany? A za co jest płacone? no wlaśnie... i to trzeba zmienić.

Czy jest możliwość przeniesienia suni do domu, między ludzi? Dzikiemu psiakowi nie można pozwolić chować się w kącie... on musi być w centralnym punkcie,. musi obserwować i przekonywać się do człowieka.

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sankja, nie wiem, czy były próby umieszczenia suni w domu, mogę dopytać. Wiem natomiiast, ze w domu jest dużo psów, m.in. chore, uratowane z pseudohodowli buldożki, kundelek bez łapki, stary rottweiler, stuletnia;-) ratlerka, szczeniaki. Ta sunia nie jest dzika, ona była psem domowym:-(, tylko została tak zmaltretowana, ze nie umie sie otrząsnać. kojec i dom są otwarte i sunia moze wybrać miejsce pobytu. odwiedzając swoich podopiecznych, widzę ogromne zmiany w zachowaniu psów, opiekunowie na pewno z nimi pracują, a z Glorią się na razie nie udało.
Na temat psich biznesów mam takie samo zdanie jak Ty, ale muszę opłacac hoteliki, bo wszystkich znalezionych nieszczęść nie zmieszczę w domu, a dobrych bezpłatnych domów tymczasowych jest zawsze za mało!

Posted

tymianka, ją trzeba wyciągnąć między psiaki i ludzi i nie pozwolić żeby zszyła się w kąt. Od maja depresja suni się tylko pogłębia. hotel nie zrobił żadnych postępów! muszą zmienić taktykę a raczej zaczać coś robić. Najlepiej jakby klatkę przenieśli w samo "centrum" domu czy tam gdzie najwięcej się dzieje, Tam gdzie non stop się coś dzieje. Tak, żeby mogła obserwować.

Ile kosztuje miesięczne utrzymanie suni? kto to opłaca?

Posted

Sankja , czy Ty rozumiesz słowo NIE , NIE MOŻNA ?
szkodzisz suni pisząc w ten sposób , szukamy domowego domu tymczasowego dla mega wylęknionej suni , znam dwa takie przypadki, i TYLKO DOMOWA OPIEKA pomogła . Hotel mimo chęci nie ma takiej możliwości.
Prosimy dogomanię o pomoc.
Nie zamykaj drogi do ocalenia tego psa.

Posted

Coż, nie wiem w którym miejscu i co blokuję psinie. Wyrażam swoje zdanie na temat płatnych hoteli szczególnie takich, które nic nie robią.

Dt dla suni potrzebny ale wyłącznie domowy. trzeba naprawić jej zniszczoną psychikę i odzyskać zaufanie do człowieka.

Posted

Loooo Jezusie Slodki :) , jeden dzien mnie nie bylo, a tu dymy jak sie patrzy :)

malagos - czyzbys sie zainteresowala psinenka :)? Widze, ze padaja konkretne pytania :)
Sunieczka malutka jest, tylko troszke przy kosci :) Caly watek zalozylam po to, zeby znalezc jej dom - STALY DOM u jakiegos odpowiedzialnego Dogomaniaka, w zadnym wypadku nie do kogos kogo nikt z nas nie zna, zeby nie okazalo sie, ze ktos ja zwroci albo jeszcze powtorzy sie jej makabryczny los... :(

Posted

Paulina, ona najpierw musi trafić do DT. DS może sobie z nia nie poradzić, nie mówie, że każdy ale znaleźć taki, który ją ogarnie będzie na maxa trudno.

Przede wszystkim trzeba zmienić jej warunki i nastawienie do ludzi!

Posted

Jeżeli znajdzie się jakaś dobra dusza to może trafić na stałe, czemu nie :)? Lepiej tak, żeby się nie przywyczaiła... Przyzwyczai się i znowu zmiana... :(
Nie ukrywam, że też jak o niej mówię komuś, to czasem słyszę, żeby ją uspić :(:( :(

Posted

malagos napisał(a):
Piszesz o stałym domu, ale takiego ja nie mogę jej dać, mając swoje 4 suczydła...

Ojjjj :), bo mam nadzieję, gdzieś w głębi serca... :), że będziesz miała 5 suczydeł :) Marzeniaaaa :)

Posted

Aha, własnie, miałam napisać od Tymianki, bo miała problem z Dogo, że ta sunia była w domu (tym hotelowym), że bała się mieszkających tam małych piesków - mimo wszystko, że w domu była :( Była nawet w klatce na próbę, ale nie znosiła tego zamieszania...
Idealnym dla niej miejscem jest dom z ogrodem i z mała ilością przyjaznych psów...

Posted

Czy ta sunia ma kogoś, kto sie nią interesuje? (Paulinko, Twoja Mama, jak słyszałam?) Chodzi mi o to, ze mogę pomysleć nad daniem Glorii domu tymczasowego, ale tylko pod warunkiem, ze to bedzie TYMCZASOWY...:)

Posted

Nie ma nikogo... :placz: Interesujemy sie Nia tylko my - na Dogomanii. Moja mama nie wie o Jej istnieniu nawet...Wspominalam, ze jakby sie przeprowadzila, to moglabym jej "sprezentowac" sunie :), ale nic kompletnie nie jest pewne, przede wszystkim przeprowadzka mojej mamy... :shake:
Wstepnie myslalam, ze wezme ja na DT, ale to nie sa warunki dla tak spanikowanego psa...
3 duze psy, w tym dominujaca suka, 3 koty, na dodatek w mieszkaniu..., wyjscie tylko po schodach z bloku... Pomysl runal... Ona nie daje sie na rece wziac podobno, to jak ja bym ja wyprowadzala ...:( ?

Posted

Paulina, wiem, ze nie każdy może zabrać te wszystkie potrzebujące bidy. Jutro postaram się dać odpowiedź, czy mogę Glorię wziąć na dt i na jaki czas.

Posted

Na razie nie mogę wziąć drugiego psa. Od wczoraj mam Wigę, bardzo zalęknioną i wymagajacą opieki sunię. Choć serce mi sie wyrywa do Glorii, nie poradzę sobie na razie: 4 psy swoje, 1 bokserka siostry, Wiga, 2 koty, 3 świnki, 5 złówi, papugi i rybki.... i praca zawodowa, i rodzina na urlopie od jutra.

Posted

A moze uda Ci sie zrobić jej wiecej zdjęć? Choć trochę ją pokazać na łapkach, a nie tylko w kacie budy? Żeby było widac wielkość suni........

Posted

Bylam wczoraj, nie dalo rady :( Ona tak sie trzesla, ze nawet jej nie moglam poglaskac :(
Nie mowiac o jakimkolwiek wyjsciu :(
Nie no, TRAGEDIA dziewczyny!!! Ona ciagle w tym samym miejscu siedzi, nawet o centymetr sie nie ruszyla :(

Na dodatek jak wracalysmy z hoteliku to po drodze zgarnelysmy, z rowu, ciezarna sunieczke!!! I jazzzda do drugiego hoteliku - dziekiiiiii Renatko znowu :) za pomoc!

Posted

O matko:-(
Serce mnie boli, co ona musiała wycierpieć, że tak się boi...
A jak załatwia potrzeby fozjologiczne? Pewnie tuż legowiska...
Paulina a co z tą ciężarną suką, kto za nią zapłaci? A sterylka będzie?