Sankja Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 figa, rozumiem opłacanie karmy i kosztów leczenia, benzyny i wszystkiego innego co bezpośrednio związane jest z psem, nie rozumiem natomiast opłacania głaskania i "miłości" (mam tu na myśli przede wszystkim hotele i płatne domy tymczasowe. Dlatego chcę uniknąć wywalania pieniędzy w błoto (wiem, że więcej teraz psich biznesów aniżeli prawdziwych wolnotariuszy) i poprawić los psiaka bezpośrednio w hotelu, który i tak jest opłacany? A za co jest płacone? no wlaśnie... i to trzeba zmienić. Czy jest możliwość przeniesienia suni do domu, między ludzi? Dzikiemu psiakowi nie można pozwolić chować się w kącie... on musi być w centralnym punkcie,. musi obserwować i przekonywać się do człowieka. Quote
Tymianka Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Sankja, nie wiem, czy były próby umieszczenia suni w domu, mogę dopytać. Wiem natomiiast, ze w domu jest dużo psów, m.in. chore, uratowane z pseudohodowli buldożki, kundelek bez łapki, stary rottweiler, stuletnia;-) ratlerka, szczeniaki. Ta sunia nie jest dzika, ona była psem domowym:-(, tylko została tak zmaltretowana, ze nie umie sie otrząsnać. kojec i dom są otwarte i sunia moze wybrać miejsce pobytu. odwiedzając swoich podopiecznych, widzę ogromne zmiany w zachowaniu psów, opiekunowie na pewno z nimi pracują, a z Glorią się na razie nie udało. Na temat psich biznesów mam takie samo zdanie jak Ty, ale muszę opłacac hoteliki, bo wszystkich znalezionych nieszczęść nie zmieszczę w domu, a dobrych bezpłatnych domów tymczasowych jest zawsze za mało! Quote
Sankja Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 tymianka, ją trzeba wyciągnąć między psiaki i ludzi i nie pozwolić żeby zszyła się w kąt. Od maja depresja suni się tylko pogłębia. hotel nie zrobił żadnych postępów! muszą zmienić taktykę a raczej zaczać coś robić. Najlepiej jakby klatkę przenieśli w samo "centrum" domu czy tam gdzie najwięcej się dzieje, Tam gdzie non stop się coś dzieje. Tak, żeby mogła obserwować. Ile kosztuje miesięczne utrzymanie suni? kto to opłaca? Quote
figa33 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Sankja , czy Ty rozumiesz słowo NIE , NIE MOŻNA ? szkodzisz suni pisząc w ten sposób , szukamy domowego domu tymczasowego dla mega wylęknionej suni , znam dwa takie przypadki, i TYLKO DOMOWA OPIEKA pomogła . Hotel mimo chęci nie ma takiej możliwości. Prosimy dogomanię o pomoc. Nie zamykaj drogi do ocalenia tego psa. Quote
malagos Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Pax, kochane dziewczyny, pax! wiemy juz dużo o suni i teraz skupmy sie na szukaniu dt dla niej ....... Quote
figa33 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 ja tam za paxem jak najbardziej :lol: , spokojny człowiek ze mnie przecież...:cool3: Quote
Sankja Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Coż, nie wiem w którym miejscu i co blokuję psinie. Wyrażam swoje zdanie na temat płatnych hoteli szczególnie takich, które nic nie robią. Dt dla suni potrzebny ale wyłącznie domowy. trzeba naprawić jej zniszczoną psychikę i odzyskać zaufanie do człowieka. Quote
figa33 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 super w takim razie ,że to rozumiesz , bo ja właśnie wcześniej dużymi literami napisałam ,że potrzebnajest domowa opieka Quote
P78 Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Loooo Jezusie Slodki :) , jeden dzien mnie nie bylo, a tu dymy jak sie patrzy :) malagos - czyzbys sie zainteresowala psinenka :)? Widze, ze padaja konkretne pytania :) Sunieczka malutka jest, tylko troszke przy kosci :) Caly watek zalozylam po to, zeby znalezc jej dom - STALY DOM u jakiegos odpowiedzialnego Dogomaniaka, w zadnym wypadku nie do kogos kogo nikt z nas nie zna, zeby nie okazalo sie, ze ktos ja zwroci albo jeszcze powtorzy sie jej makabryczny los... :( Quote
malagos Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Piszesz o stałym domu, ale takiego ja nie mogę jej dać, mając swoje 4 suczydła... Quote
Sankja Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Paulina, ona najpierw musi trafić do DT. DS może sobie z nia nie poradzić, nie mówie, że każdy ale znaleźć taki, który ją ogarnie będzie na maxa trudno. Przede wszystkim trzeba zmienić jej warunki i nastawienie do ludzi! Quote
mika_ Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Sory za offa Zapraszam Do Stoperka który ma jedno oczko niebieskie i bardzo potrzebuje pomocy! http://www.dogomania.pl/threads/1908...g%C5%82oszenia Quote
figa33 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 maleńka , Glorio piesku , trzymam kciuki za Twój domek Quote
P78 Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 Jeżeli znajdzie się jakaś dobra dusza to może trafić na stałe, czemu nie :)? Lepiej tak, żeby się nie przywyczaiła... Przyzwyczai się i znowu zmiana... :( Nie ukrywam, że też jak o niej mówię komuś, to czasem słyszę, żeby ją uspić :(:( :( Quote
P78 Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 malagos napisał(a):Piszesz o stałym domu, ale takiego ja nie mogę jej dać, mając swoje 4 suczydła... Ojjjj :), bo mam nadzieję, gdzieś w głębi serca... :), że będziesz miała 5 suczydeł :) Marzeniaaaa :) Quote
P78 Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 Aha, własnie, miałam napisać od Tymianki, bo miała problem z Dogo, że ta sunia była w domu (tym hotelowym), że bała się mieszkających tam małych piesków - mimo wszystko, że w domu była :( Była nawet w klatce na próbę, ale nie znosiła tego zamieszania... Idealnym dla niej miejscem jest dom z ogrodem i z mała ilością przyjaznych psów... Quote
malagos Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Czy ta sunia ma kogoś, kto sie nią interesuje? (Paulinko, Twoja Mama, jak słyszałam?) Chodzi mi o to, ze mogę pomysleć nad daniem Glorii domu tymczasowego, ale tylko pod warunkiem, ze to bedzie TYMCZASOWY...:) Quote
P78 Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 Nie ma nikogo... :placz: Interesujemy sie Nia tylko my - na Dogomanii. Moja mama nie wie o Jej istnieniu nawet...Wspominalam, ze jakby sie przeprowadzila, to moglabym jej "sprezentowac" sunie :), ale nic kompletnie nie jest pewne, przede wszystkim przeprowadzka mojej mamy... :shake: Wstepnie myslalam, ze wezme ja na DT, ale to nie sa warunki dla tak spanikowanego psa... 3 duze psy, w tym dominujaca suka, 3 koty, na dodatek w mieszkaniu..., wyjscie tylko po schodach z bloku... Pomysl runal... Ona nie daje sie na rece wziac podobno, to jak ja bym ja wyprowadzala ...:( ? Quote
malagos Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Paulina, wiem, ze nie każdy może zabrać te wszystkie potrzebujące bidy. Jutro postaram się dać odpowiedź, czy mogę Glorię wziąć na dt i na jaki czas. Quote
P78 Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 czekam z niecierpliwością, już poniedziałek... :) Quote
malagos Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Na razie nie mogę wziąć drugiego psa. Od wczoraj mam Wigę, bardzo zalęknioną i wymagajacą opieki sunię. Choć serce mi sie wyrywa do Glorii, nie poradzę sobie na razie: 4 psy swoje, 1 bokserka siostry, Wiga, 2 koty, 3 świnki, 5 złówi, papugi i rybki.... i praca zawodowa, i rodzina na urlopie od jutra. Quote
P78 Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 :( ... dziś jadę do Bono, odwiedzę sierotkę :(:(:( Quote
malagos Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 A moze uda Ci sie zrobić jej wiecej zdjęć? Choć trochę ją pokazać na łapkach, a nie tylko w kacie budy? Żeby było widac wielkość suni........ Quote
P78 Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Bylam wczoraj, nie dalo rady :( Ona tak sie trzesla, ze nawet jej nie moglam poglaskac :( Nie mowiac o jakimkolwiek wyjsciu :( Nie no, TRAGEDIA dziewczyny!!! Ona ciagle w tym samym miejscu siedzi, nawet o centymetr sie nie ruszyla :( Na dodatek jak wracalysmy z hoteliku to po drodze zgarnelysmy, z rowu, ciezarna sunieczke!!! I jazzzda do drugiego hoteliku - dziekiiiiii Renatko znowu :) za pomoc! Quote
Awit Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 O matko:-( Serce mnie boli, co ona musiała wycierpieć, że tak się boi... A jak załatwia potrzeby fozjologiczne? Pewnie tuż legowiska... Paulina a co z tą ciężarną suką, kto za nią zapłaci? A sterylka będzie? Quote
Recommended Posts