Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I kolejna tragiczna historia... Sprawa życia i śmierci...
W hoteliku, tam gdzies jest Bono,jest malutka Sunia. Sunieczka jest tam od maja, ale dopiero calkiem niedawno wylonila swoj nosek i reszte cialka z budki. Od przyjazdu do hoteliku, siedziala jak myszka w ciemnej norce. Wiecznie przerazona, zlekniona, samotna... Coz przezyla ta Sunia, skoro teraz, w dobrych juz warunkach nie potrafi nawet spojrzec czlowiekowi w oczy!!! :( Nie potrafi wyjsc z kojca... :(

Dzis kolezanka pojechala zrobic Jej zdjecia. Pisala, ze nigdy nie widziała takiego strachu u psa! Sunia pozwoliła się pogłaskac, ale serce jej o mało nie pękło przyt tym, więc kolezanka pstryknęła kilka zdjęć i zostawila Sunke w spokoju...

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaraz beda zdjecia sunieczki.
Potrzebujemy znalezc dla Niej spokojny, cichy dom staly...
Bardzo Was prosze o POMOC! Przy akcji z BONO bardzo mi pomogliscie :) Moze i teraz jakos sie uda Sunce pomoc... ?

Posted

Paulinko wiem ,ze potrzebujesz pomocy przy umieszczeniu zdjęć , ja to chętnie zrobię , sunia bieda jak nie wiem , trzeba działać
mam te zdjęcia z, zaraz je wstawię

Posted

Pozwala się głaskać , ale umiera przy tym ze strachu
Śmiertelnie boi się ludzi , od maja nie wyszła z kojca ( podobno może ze 2 razy )
dziewczyny piszą ,ze istnieje realna szansa ,ze Ją uśpią z tego powodu

Posted

figa33 napisał(a):
Pozwala się głaskać , ale umiera przy tym ze strachu
Śmiertelnie boi się ludzi , od maja nie wyszła z kojca ( podobno może ze 2 razy )
dziewczyny piszą ,ze istnieje realna szansa ,ze Ją uśpią z tego powodu

Bede w piatek w hoteliku, zobacze Ja jeszcze raz, moze sprobuje podejsc...? Jak mi pozwoli... :( Musze dla Bono cos p/bolowego na lape zawiezc ... :(

Posted

D.u.p.a. nie pojade w piatek jednak :( Zero transportu :( Leki wysle... A sunieczke chyba dopiero w przyszlym tygodniu zobacze :(

Posted

Cześć, Dziewczyny! To ja poprosiłam o pomoc dla Glorii. Ona mieszka w hoteliku, gdzie mam swoje psy (np Bono) i nalezy do Fundacji Maja. Hotel jest płatny, płaci gmina Zielonka, nie wiem, ile. Gmina płaci tam za 15 piesków, cudnych, młodych i niedużych:-), ale z tego, co wiem, nikt ich nie ogłasza :-( i będą tak sobie siedziały do końca życia. Udało mi się, a raczej kochanej Fidze33 znaleźć dom dla malutkiego kulawego Brahmsika i wzięlam się ostro za nastepne.
Zobaczcie Gabrysia na przykład!!!

www.pelnialatawdomutymianka.blogspot.com

Gloria jest tragicznym przypadkiem, a opiekunowie - podkreślam, że BARDZO DOBRZY - nie mają warunków, zeby sie nią odpowiednio zajć. O behawioryście nie słyszałam:-( Ratunek dla suni to zabranie jej do DT!!! Ja mam u siebie w domu 12 własnych i nie zapewnie jej spokoju.

Posted

Tymianka, wszyscy jesteśmy zapsieni i nik nam za to nie płaci a tu jest problem o tyle duży, że hotel jest opłacany a pies w nim marnieje, więc wszystko mija się z celem.

Ile ? ile płaci gmina za sunie?

Posted

Tymianka !!!:loveu:
Ciesze się bardzo ,ze jesteś na dogo ! Witamy Cię serdecznie !

o sprawach pieniężnych hotelu nic nie wiem , ale o to na pewno można dopytać
najważniejsze aby mała mogła trafić do domku , który zdejmie z niej ciężar tej samotności i strachu ...pozwoli się otworzyć
To zdaje się jest hotel , gdzie jest sporo psów ...
Gloria jest malutka , zgadza się idealnie z innymi psami , nie ma w niej agresji
nie miała żadnego behawiorysty...

Posted

na stronie widziałam konto Fundacji Viva.

Psinę trzeba pilnie przenieść do innego hotelu z zupełnie innymi warunkami niż tam panują. I rozpoczać pracę z psem.

Czy tam jest dom w którym mieszkają ludzie i obok coś w stylu stodoły gdzie mieszkają psy?

Posted

Sankja konto Vivy na stronie Domu Tymianka ?
tak , ale to nie ma nic wspólnego z Glorią
Tymianka postanowiła pomóc suni , bo bez indywidualnej pracy pies przepadnie , opiekunowie choć super , nie radzą sobie z nią.
Ja chętnie będę płacić za DT ,w którym wiem ,że Gloria ma szansę dojść do siebie.
Są cudowne dziewczyny na dogo , które prowadzą płatne DT . I bardzo dobrze. I na całe szczęście.
A ile hotel bierze pieniędzy od gminy ? nie wiem
ważne aby znaleźć dobry domek dla Glorii , nie dlatego ,ze hotel jest zły , tylko dlatego ,ze Gloria jest szczególnym psem i oni sobie z nią nie radzą , czego na szczęście nie ukrywają.
I dlatego z taką determinacją szukamy Jej nowego miejsca.

Posted

figa a może lepiej będzie jak to hotel poprawi warunki małej. Może warto spróbować przenieść ją do mieszkania, tak, żeby miała wciąż kontakt z człowiekiem.

A ja wolę zapłacić za operację ratującą psu życie czy zrobć sterylkę a nie pakować człowiekowi pieniądze do kieszeni...

Posted

ooo ,to zależy któremu człowiekowi ;)
znam takich co wspaniale ratują psiaki ,potrafią zajmować się nimi ,ale nie są w stanie za wszystko płacić sami , dlatego chętnie " wpakuję im pieniądze do kieszeni ".

ja wierzę Tymiance , jesli mówi ,że hotel nie jest w stanie zaoferowac takiej pomocy jakiej potrzebuje Gloria ,to tak jest .