P78 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 I kolejna tragiczna historia... Sprawa życia i śmierci... W hoteliku, tam gdzies jest Bono,jest malutka Sunia. Sunieczka jest tam od maja, ale dopiero calkiem niedawno wylonila swoj nosek i reszte cialka z budki. Od przyjazdu do hoteliku, siedziala jak myszka w ciemnej norce. Wiecznie przerazona, zlekniona, samotna... Coz przezyla ta Sunia, skoro teraz, w dobrych juz warunkach nie potrafi nawet spojrzec czlowiekowi w oczy!!! :( Nie potrafi wyjsc z kojca... :( Dzis kolezanka pojechala zrobic Jej zdjecia. Pisala, ze nigdy nie widziała takiego strachu u psa! Sunia pozwoliła się pogłaskac, ale serce jej o mało nie pękło przyt tym, więc kolezanka pstryknęła kilka zdjęć i zostawila Sunke w spokoju... Quote
P78 Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Zaraz beda zdjecia sunieczki. Potrzebujemy znalezc dla Niej spokojny, cichy dom staly... Bardzo Was prosze o POMOC! Przy akcji z BONO bardzo mi pomogliscie :) Moze i teraz jakos sie uda Sunce pomoc... ? Quote
figa33 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Paulinko wiem ,ze potrzebujesz pomocy przy umieszczeniu zdjęć , ja to chętnie zrobię , sunia bieda jak nie wiem , trzeba działać mam te zdjęcia z, zaraz je wstawię Quote
figa33 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Być może Jej dni są policzone ....pies nieadopcyjny...:-( Quote
malagos Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 A skąd się wzieła w hoteliku? Ile ma lat, czy po sterylizacji, ile waży - no wszystko, co wiecie o niej............ Quote
figa33 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Pozwala się głaskać , ale umiera przy tym ze strachu Śmiertelnie boi się ludzi , od maja nie wyszła z kojca ( podobno może ze 2 razy ) dziewczyny piszą ,ze istnieje realna szansa ,ze Ją uśpią z tego powodu Quote
P78 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 figa33 napisał(a):Pozwala się głaskać , ale umiera przy tym ze strachu Śmiertelnie boi się ludzi , od maja nie wyszła z kojca ( podobno może ze 2 razy ) dziewczyny piszą ,ze istnieje realna szansa ,ze Ją uśpią z tego powodu Bede w piatek w hoteliku, zobacze Ja jeszcze raz, moze sprobuje podejsc...? Jak mi pozwoli... :( Musze dla Bono cos p/bolowego na lape zawiezc ... :( Quote
P78 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 D.u.p.a. nie pojade w piatek jednak :( Zero transportu :( Leki wysle... A sunieczke chyba dopiero w przyszlym tygodniu zobacze :( Quote
figa33 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 na stronie Fundacji znalazłam taką informację http://www.fundacjamaja.zielonka.pl/suki.html wygląda ,że Gloria to nasza sunia , tak mi się wydaje Quote
malagos Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Bardzo mi żal takich straszków - ona wyglada na kanapową zadbaną sunię starszej pani............. Quote
malagos Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Żeby znalazł się choć dom tymczasowy, by ją oswoić........... Quote
figa33 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 mam nadzieję ,ze Ori odpowie , ze będzie wiedziała , już do Niej napisałam zapytanie edit : mała , ale grubiutka , prawie nie wychodzi , stąd tusza Quote
figa33 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 psinko , nawet nie wiesz jak mi Ciebie żal... Quote
kakadu Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='figa33']na stronie Fundacji znalazłam taką informację http://www.fundacjamaja.zielonka.pl/suki.html wygląda ,że Gloria to nasza sunia , tak mi się wydaje tak, to na 100% ona... pisza, ze jest pod opieka behawiorysty; mam nadzieje ze to nie on uznal, ze trzeba ja uspic...:cool3: Quote
malagos Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Sankja napisał(a):czy ten hotel kosztuje?? o to samo zapytam, czy i ile płatny jest ten hotel? Quote
Tymianka Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Cześć, Dziewczyny! To ja poprosiłam o pomoc dla Glorii. Ona mieszka w hoteliku, gdzie mam swoje psy (np Bono) i nalezy do Fundacji Maja. Hotel jest płatny, płaci gmina Zielonka, nie wiem, ile. Gmina płaci tam za 15 piesków, cudnych, młodych i niedużych:-), ale z tego, co wiem, nikt ich nie ogłasza :-( i będą tak sobie siedziały do końca życia. Udało mi się, a raczej kochanej Fidze33 znaleźć dom dla malutkiego kulawego Brahmsika i wzięlam się ostro za nastepne. Zobaczcie Gabrysia na przykład!!! www.pelnialatawdomutymianka.blogspot.com Gloria jest tragicznym przypadkiem, a opiekunowie - podkreślam, że BARDZO DOBRZY - nie mają warunków, zeby sie nią odpowiednio zajć. O behawioryście nie słyszałam:-( Ratunek dla suni to zabranie jej do DT!!! Ja mam u siebie w domu 12 własnych i nie zapewnie jej spokoju. Quote
Sankja Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Tymianka, wszyscy jesteśmy zapsieni i nik nam za to nie płaci a tu jest problem o tyle duży, że hotel jest opłacany a pies w nim marnieje, więc wszystko mija się z celem. Ile ? ile płaci gmina za sunie? Quote
figa33 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Tymianka !!!:loveu: Ciesze się bardzo ,ze jesteś na dogo ! Witamy Cię serdecznie ! o sprawach pieniężnych hotelu nic nie wiem , ale o to na pewno można dopytać najważniejsze aby mała mogła trafić do domku , który zdejmie z niej ciężar tej samotności i strachu ...pozwoli się otworzyć To zdaje się jest hotel , gdzie jest sporo psów ... Gloria jest malutka , zgadza się idealnie z innymi psami , nie ma w niej agresji nie miała żadnego behawiorysty... Quote
Sankja Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 na stronie widziałam konto Fundacji Viva. Psinę trzeba pilnie przenieść do innego hotelu z zupełnie innymi warunkami niż tam panują. I rozpoczać pracę z psem. Czy tam jest dom w którym mieszkają ludzie i obok coś w stylu stodoły gdzie mieszkają psy? Quote
figa33 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Sankja konto Vivy na stronie Domu Tymianka ? tak , ale to nie ma nic wspólnego z Glorią Tymianka postanowiła pomóc suni , bo bez indywidualnej pracy pies przepadnie , opiekunowie choć super , nie radzą sobie z nią. Ja chętnie będę płacić za DT ,w którym wiem ,że Gloria ma szansę dojść do siebie. Są cudowne dziewczyny na dogo , które prowadzą płatne DT . I bardzo dobrze. I na całe szczęście. A ile hotel bierze pieniędzy od gminy ? nie wiem ważne aby znaleźć dobry domek dla Glorii , nie dlatego ,ze hotel jest zły , tylko dlatego ,ze Gloria jest szczególnym psem i oni sobie z nią nie radzą , czego na szczęście nie ukrywają. I dlatego z taką determinacją szukamy Jej nowego miejsca. Quote
Sankja Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 figa a może lepiej będzie jak to hotel poprawi warunki małej. Może warto spróbować przenieść ją do mieszkania, tak, żeby miała wciąż kontakt z człowiekiem. A ja wolę zapłacić za operację ratującą psu życie czy zrobć sterylkę a nie pakować człowiekowi pieniądze do kieszeni... Quote
figa33 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 ooo ,to zależy któremu człowiekowi ;) znam takich co wspaniale ratują psiaki ,potrafią zajmować się nimi ,ale nie są w stanie za wszystko płacić sami , dlatego chętnie " wpakuję im pieniądze do kieszeni ". ja wierzę Tymiance , jesli mówi ,że hotel nie jest w stanie zaoferowac takiej pomocy jakiej potrzebuje Gloria ,to tak jest . Quote
Recommended Posts