Elitesse Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 troszke wieczornej kotlowaniny, ale strasznie poruszone wychodza :/ a chwile pozniej ... Quote
bonita Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Witanko :) To chwilę póżniej jest świetne :grin: Ślicznoty, a jak szybko rosną :loveu: Quote
bouvik Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Witaj Elitesse:p Sliczniutkie te twoje maluszki:loveu::loveu: A jakie duże:crazyeye: Ile one dzisiaj mają?? 19 dni? Po ile ważą?? Ciekawa jestem, bo wydają się o wiele większe od moich malusich bouvierów:crazyeye::crazyeye: Mnie została już tylko 9 szczeniaczków:-( Jeden chłopczyk o którego walczyliśmy 12 dni odszedł za Tęczowy Most:-(:-( Miał zarośnięty odbyt jak się urodził:shake: Ciężko było, ale najwyraźniej tak musiało być.... Mam pytanko do ciebie jako, ze jesteś w temacie na bieżąco!!- Masz może jakiś sprawdzony sposób na to, żeby sunia miała więcej mleka?? W końcu zostało mi jeszcze 9 maluchów a to i tak wielkie obciążenie dla mojej suni:shake: Pozdrawiam Quote
Elitesse Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 [quote name='bouvik']Witaj Elitesse:p Sliczniutkie te twoje maluszki:loveu::loveu: A jakie duże:crazyeye: Ile one dzisiaj mają?? 19 dni? Po ile ważą?? Ciekawa jestem, bo wydają się o wiele większe od moich malusich bouvierów:crazyeye::crazyeye: Mnie została już tylko 9 szczeniaczków:-( Jeden chłopczyk o którego walczyliśmy 12 dni odszedł za Tęczowy Most:-(:-( Miał zarośnięty odbyt jak się urodził:shake: Ciężko było, ale najwyraźniej tak musiało być.... Mam pytanko do ciebie jako, ze jesteś w temacie na bieżąco!!- Masz może jakiś sprawdzony sposób na to, żeby sunia miała więcej mleka?? W końcu zostało mi jeszcze 9 maluchów a to i tak wielkie obciążenie dla mojej suni:shake: Pozdrawiam bidny maluszek :( :( moje malce jutro koncza 3 tygodnie, ile waza nie wiem bo nie posiadam czegos takiego jak waga :niewiem: ale chyba niemozliwe zeby byly wieksze :???: z mlekiem ci nie pomoge bo moje suczki maja wrecz nadprodukcje mleka i zawsze sie musze naglowic jak sie tego mleka pozbyc gdy nie jest juz potrzebne :confused: moze Asiaczek bedzie wiedziala ?? dzis pierwszy raz je odrobaczylam, dostaly tez troszke jedzonka na probe ;) co prawda wieksza radocha byla we wlazeniu do miski ale cos niecos podskubaly :multi: jeszcze na kolacje im sproboje dac Quote
Asiaczek Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 bouvik napisał(a): Mam pytanko do ciebie jako, ze jesteś w temacie na bieżąco!!- Masz może jakiś sprawdzony sposób na to, żeby sunia miała więcej mleka?? W końcu zostało mi jeszcze 9 maluchów a to i tak wielkie obciążenie dla mojej suni:shake: Pozdrawiam Są specjalne mieszanki mleczne np. firmy Royal Canine (nie znam ceny). I tym sposobme maluchy raczej nie będą głodne. Albo dawać karmę wysoko białkową specjalnie dla suk karmiących + domowe sposoby: jogurt, ser biały (półtłusty)... Coś z tych "smakowitości" powinno pomóc suce. A w jakim wieku są maluchy? Pzdr. Quote
bouvik Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Witaj Elitesse:p Asiaczku ciebie równiez witam:lol: Maluszki maja dzisiaj 16 dzionek:loveu::loveu: i przybieraj na wadze po 50-60gram dziennie:lol: Moja sunię karmię Royalem Maxi Babydog- ogromne ilości wcina- po 800- 1000g dziennie. Musze jej namaczać bo suchego nie chce jeśc:cool1: Jako dodatek stosuje mięso gotowane z kurczaka i wołowiny- wet kazał wprowadzić monodietę, bo szczeniaczki miały lekka biekunkę:shake: A jesli chodzi o ten preparat to pewnie myslisz o mleku z Royala dla szczeniąt- zapomniej- maluchi mają w nosie takie jedzenie- wypluwają butlę i koniec:mad: Juz sama nie wiem co mam robić- u mojej suni 2 dni jest:mad: mleko a potem 1dzień, że ledwo co:-o Masakra- :angryy: Pozdrawiam:cool1: Quote
Asiaczek Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Raczej miałam na myśli StarterRoyala. Lub to, co zawsze powinno zadziałać - surowe wołowe mięsko, najlepiej skrobane... Ale to dopiero po odrobaczeniu. Pzdr. Quote
Elitesse Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 3 tygodniowe kluszki maluszki :loveu: Quote
IraKa Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Elitesse skąd masz takie fajne obróżki? A klusie zaczynają przypominać formę wyjściową;) czyli mamę Quote
Patikujek Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Boskie maleństwa a w tych obróżkach wyglądają uroczo:loveu: Quote
Asiaczek Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 No po prostu prawie olbrzymy!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Pzdr. Quote
malawaszka Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Elitesse cudne :loveu::loveu::loveu: już wyglądają jak psy :multi::multi::multi: Quote
Elitesse Posted June 27, 2007 Author Posted June 27, 2007 [quote name='IraKa']Elitesse skąd masz takie fajne obróżki? w tym roku byl prawdziwy problem z zakupem obrozek :shake: o ile w latach poprzednich kupowalam bez problemu to w tym roku na raty z 4 roznych firm :evil_lol: szukalam na wystawowych stoiskach, zcesc zamowilam przez net [quote name='Patikujek_Zabrze']Boskie maleństwa a w tych obróżkach wyglądają uroczo:loveu: uroczo nie uroczo ale latwiej sie liczy na odleglosc :eviltong: :eviltong: [quote name='Asiaczek']No po prostu prawie olbrzymy!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Pzdr. Tess to sobie wziela do serca i zaczela dzis karmic na stojaco :crazyeye: moj brat robil za nianke jak ja bylam pol dnia w Opolu i nie wpadl na pomysl coby kazac jej usiasc bo maluszkom za wysoko jest :diabloti: [quote name='malawaszka']Elitesse cudne :loveu::loveu::loveu: już wyglądają jak psy :multi::multi::multi: dokladnie !! ale teraz wrecz chude mi sie wydaja :roll: Quote
beria Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Przez ten nowy regulamin nie wolno cytować zdjęć, więc się powstrzymam :cool1: Z trudem :placz: Oglądaliśmy z Dżordżiem fotki maluchów :loveu: Najbardziej podobała nam się pozycja do spania szczeniaczka w ciemnoniebieskiej obróżce, Dante o ile się nie mylę :evil_lol: Ten się opił :evil_lol: ... mleka :evil_lol: A DeeDee już rośnie bródka :loveu: http://img247.imageshack.us/img247/4125/22dzien004eu7.jpg Quote
Vectra Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 [quote name='beria']Przez ten nowy regulamin nie wolno cytować zdjęć, więc się powstrzymam :cool1: Z trudem :placz: Oglądaliśmy z Dżordżiem fotki maluchów :loveu: Najbardziej podobała nam się pozycja do spania szczeniaczka w ciemnoniebieskiej obróżce, Dante o ile się nie mylę :evil_lol: Ten się opił :evil_lol: ... mleka :evil_lol: A DeeDee już rośnie bródka :loveu: http://img247.imageshack.us/img247/4125/22dzien004eu7.jpg Przybiegłam tu za Tobą siostra :cool3: podziwiać DeeDee :loveu: :loveu: :loveu: różowa obróżka :loveu: rany jakie piękne te maluszki :loveu: :loveu: :loveu: niech się zdrowo chowają :cool3: Quote
Elitesse Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 [quote name='beria'] Oglądaliśmy z Dżordżiem fotki maluchów :loveu: Najbardziej podobała nam się pozycja do spania szczeniaczka w ciemnoniebieskiej obróżce, Dante o ile się nie mylę :evil_lol: Ten się opił :evil_lol: ... mleka :evil_lol: A DeeDee już rośnie bródka :loveu: Dante chyba zwalil od Waty spanie w zwisie :lol: zreszta nie on jeden hihih fajnie jest jak w domu cisza a nagle lubudu slychac - oczywiscie to ktorys z nietoperzy wypadl na glowke :eviltong: Quote
Elitesse Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 spioszki :loveu: a po spanku czas na jedzenie :) najlepiej w turach bo luzniej wtedy a tu dzielni asystenci ktorzy tylko czekaja az cos wypadnie z michy :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Kochane Maleństwa!!!Nadają się tylko do miziania, całowania, głąskania, przytulania i co tam jeszcze chcieć! A Asystenci tez niczego sobie. Bystrzy, cierpliwi...:evil_lol: Pzdr. Quote
Jośka Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 jakie słodziutkie zdjęcie z tym małum szkrabem :loveu: na głowie suni Quote
Elitesse Posted June 30, 2007 Author Posted June 30, 2007 obijalam sie ostatnio ale mialam ciezkawy egzamin dzisiaj mam sporo fotek do powstawiania ale najpierw musze odpoczac :) Quote
Elitesse Posted June 30, 2007 Author Posted June 30, 2007 mala szarancza obsiadla mamusie a tu wieczorne igraszki :lol: nie ma to jak smaczne lozeczko :evil_lol: Quote
Elitesse Posted June 30, 2007 Author Posted June 30, 2007 oj swedza dziaselka juz :eviltong: mali modele :loveu: Quote
Recommended Posts