Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nawet nie wiem czy to dobre miejsce na takie ogłoszenie, ale inne miejsce mi nie przychodzi do głowy.

Main coony z prawdziwej wystawowej hodowli, wszystkie rodowodowe, kupione z renomowanych hodowli. Są to koty, które z pewnych względów się nie nadają na wystawy i do rozrodu, chociaż stanowiły doskonały materiał jako dzieci. Jest ich trzy - jedna kicia jest zbyt drobna, chociaż przepiękna i strach co by ciąża zrobiła z jej małym ciałkiem, druga, wystawowa, z jakiegoś powodu, mimo, że przebadana kociąt mieć nie może. Kocur jest niezainteresowany kotkami, hmmm, też nie wiadomo dlaczego - jest zdrowy. Może orientacja nie ta.

Żeby uprzedzić:
1. To nie jest moja hodowla i nie moje koty.
2. Jeżeli ktoś chce poznać przyczyny dla których właściciele podjęli trudną i straszną dla nich decyzję o oddaniu dorosłych zwierząt zapraszam na na priv - nie będę tu wywlekać cudzych spraw.

Jeżeli koty nie znajdą domów zostaną w hodowli (jako ozdoby), to nie sytuacja z cyklu bierzcie albo uśpią.
Właściciele nie chcą oddawać ich za pomocą ogłoszeń, bo nie wiadomo kto się trafi. A wiem, że Wy byle komu zwierzaka nie oddacie :) Więc jeżeli znacie kogoś, kto chciałby mieć lwa w domu, zapraszam!

Posted

Masz rację co do zagęszczenia. Ja mam na dwa razy takiej powierzchni 6 kotów i czuję ich obecność - jestem przekonana, że one nawzajem też czują ścisk :) Do tego dochodzą psy, ale to inna historia. Ale czasami nie ma wyjścia. Coonka polecam (chciałabym, żeby znalazły domy u ludzi, którzy mają tak zdrowe podejście:) ), ale nie namawiam ze szczególną mocą...

• 4 weeks later...
Posted

A kotki ciachnięte? Mojej mamie marzył się zawsze maine coon, ale w końcu adoptowaliśmy ślicznego "rasowego" dachowca :D Ale w pewnym momencie rozważała adopcję drugiego kota, tym razem z wyglądem swoich marzeń. Ale chyba jej przeszło na razie, bo przyniosłam na tymczas sunię po amputacji łapy i twierdzi, że starczy jej zwierzyńca ;)

• 2 weeks later...