Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='polaco92']Bewarka siemka;-) juz niebawem bedzie wiecej:-))

sunshine - wlasnie wydaje mi sie ze jak na swoj wiek jest duzy co?? i mowisz ze w razie komend to mi sluzysz pomoca??;->

jak najbardziej:D
u mnie w galerii na pierwszej stronie masz numer gg i wykaz komend które potrafi Shira :D W razie kłopotów też służę dobrym słowem:)
Reklamacji nie przyjmuje :D

P.S jak chcesz zrobić cytat jakiegoś użytkownika to przy kazdym poście masz w prawym dolnym rogu taką hmurkę z plusikiem klikasz na to i jak ci się pojawi zielony "ptaszek" (bez skojarzeń prosze) to klikasz "odpowiedz na temat" i ci sie pojawią zacytowane słowa tego kogoś :P

Posted

A tam sunsrajn husky nie ON i inaczej się go szkoli.U ON pracuje się na popędach i lepiej szkolić na łup ,a nie na żarcie.
6330787 moje gg jak masz jakieś pytania co do szkolenia.Też chętnie służę pomocą.

Posted

sunshine napisał(a):
jak najbardziej:D
u mnie w galerii na pierwszej stronie masz numer gg i wykaz komend które potrafi Shira :D W razie kłopotów też służę dobrym słowem:)
Reklamacji nie przyjmuje :D

P.S jak chcesz zrobić cytat jakiegoś użytkownika to przy kazdym poście masz w prawym dolnym rogu taką hmurkę z plusikiem klikasz na to i jak ci się pojawi zielony "ptaszek" (bez skojarzeń prosze) to klikasz "odpowiedz na temat" i ci sie pojawią zacytowane słowa tego kogoś :P

dziekuje bardzo jak znajde wiecej czasu to zaklikam;-)

olekg89 napisał(a):
Twój jest dobrych rozmiarów jak na wiek.Mój jest przerośnięty xD

to czym Ty go karmisz??:-D

olekg89 napisał(a):
A tam sunsrajn husky nie ON i inaczej się go szkoli.U ON pracuje się na popędach i lepiej szkolić na łup ,a nie na żarcie.
6330787 moje gg jak masz jakieś pytania co do szkolenia.Też chętnie służę pomocą.

dzieki,ja mysle ze mojego najlepiej szkolic na zabawe bo na to ma zawsze ohote a na zarcie nie zawsze;-)

Posted

polaco92 napisał(a):
dziekuje bardzo jak znajde wiecej czasu to zaklikam;-)

to czym Ty go karmisz??:-D

dzieki,ja mysle ze mojego najlepiej szkolic na zabawe bo na to ma zawsze ohote a na zarcie nie zawsze;-)

Shira na zabawe też była szkolona min. :D Zależało to od jej humoru:P

I "k... do mnie też bywało" :D

P.S Onki się łatwiej szkoli (niespatrzone:P)
P.S2 też podszkalałam i pomagałam hyhy:evil_lol:
Onki labki goldenki yorczki malamuty.... bla bla:P

Posted

juz juz specjalnie dla was z dzisiejszego spaceru...okolo 10km po lesie i na dzialeczce :-) pies juz pod konie nie dawal rady(troche przesadzilem i ta pogoda...) kladl sie co 20metrow i odpoczywal...

nie chcial zostawic opony tak mu sie spodobala..targal i targal :-D

probowalem zlapac poze:-D

kocham swojego pieska:-))

zabawa

ta pogoda wykancza..

milego ogladania hehe ;-)

Posted

[quote name='olekg89']Mój jak dopadnie opone to pół lasu słyszy jego lament ,bo nie daje rady jej ze sobą zabrać.
Zaje2bisty pies.
moj to samo wyje i wyje a mnie az gardlo boli od wolania go zeby to zostawil :-D

[quote name='sator_k_']http://img412.imageshack.us/img412/3572/p6100021.jpg
zamierzasz go wystawiać?
myslalem o tym na poczatku bo duzo ludzi mnie sie o to pytalo i wogole,ale jednak nie mam az takich funduszy na wystawe...moze kiedys...zobaczymy;-)

Posted

polaco92 napisał(a):

myslalem o tym na poczatku bo duzo ludzi mnie sie o to pytalo i wogole,ale jednak nie mam az takich funduszy na wystawe...moze kiedys...zobaczymy;-)

Rozumiem ;) Pytam, bo na jednym z wcześniejszych zdjęc ze spaceru jakiegoś tak ładnie się ustawił. Nie znam się do końca na handlingu, ale wydaje mi się, że szybko by załapał o co chodzi :)

Texel też lubi ganiać za cieniami, motylkami i polować na inne robaczki? Bo mi czasami już ręce opadają, jak Sator zamiast za piłka to biegnie za cieniem. Albo gapi się w trawe z podniesionym ogonem, jakby polował. Normalnie jakbym autystycznego psa miała.:shake::evil_lol:

Posted

[quote name='sator_k_']Rozumiem ;) Pytam, bo na jednym z wcześniejszych zdjęc ze spaceru jakiegoś tak ładnie się ustawił. Nie znam się do końca na handlingu, ale wydaje mi się, że szybko by załapał o co chodzi :)

Texel też lubi ganiać za cieniami, motylkami i polować na inne robaczki? Bo mi czasami już ręce opadają, jak Sator zamiast za piłka to biegnie za cieniem. Albo gapi się w trawe z podniesionym ogonem, jakby polował. Normalnie jakbym autystycznego psa miała.:shake::evil_lol:

za cieniem nie,ale za motylkami i innymi latajacymi owadzikami owszem,raz pozwolilem mu pograc w pilke z kolegami i az za bardzo to polubil co widzi pilke rzuca sie jak szalony,ale pracuje nad tym i idzie juz lepiej:-))

okolo 5h pies sam w domu i zadnej szkody:-D powoli robimy postepy:-))

Posted

Wreszcie tu dotarłam ufff i było warto bo Texel jest przepięknym Onkiem , nie mniej jednak i tak jestem przeciwko wystawiania tej rasy , tylko sie tam psy stresuje .
Musze oprzyznać że jak na swój wiek jest wielki ....

Posted

dOgLoV napisał(a):
Wreszcie tu dotarłam ufff i było warto bo Texel jest przepięknym Onkiem , nie mniej jednak i tak jestem przeciwko wystawiania tej rasy , tylko sie tam psy stresuje .

A tego całego hałasu to ja też nie popieram. Wogóle to powinni zabronić takiego sposobu wystawiania. Nic dziwnego, że każdy modli się byle jego rasa nie była oceniana obok ringu On-ków. A to takie fajne psiaki, a robią z nich takich kretynów. Jak się psa dobrze nakręci przed wejściem na ring to będzie miał i postawione uszy i czujność i ekscytacje w oczach. Przynajmniej ja tak uważam i zaznaczam, że to ocena laika.

Posted

[quote name='sunshine']http://img84.imageshack.us/img84/1326/p6100023.jpg

Pieknie:D oboje:D

Do twarzy ci z onkiem:D

dziekuje bardzo,pasujemy do siebie??:-D

[quote name='dOgLoV']Wreszcie tu dotarłam ufff i było warto bo Texel jest przepięknym Onkiem , nie mniej jednak i tak jestem przeciwko wystawiania tej rasy , tylko sie tam psy stresuje .

dziekuje bardzo:-)) nigdy nie bylem na takiej wystawie tak ze tez nie wiem jak to jest,najbardziej mi zalazy zeby byl dobrze wyszkolonym psem,bo nie po to go bralem by wyrosl na zwyklego przecietnego psa:-)

Posted

Wokól ringu na ktorym sa wystawiane Onki jest bardzo duzo zamieszania , jeden z wlascicieli wchodzi z Onkiem na ring po czym drugi biegnie poza ringiem i prowokuje psa zeby go gonil , przewaznie maja na sznurkach jakies pilki i nimi wala o podloze , wydajac przy tym duzo krzykow :shake: jedno wielkie nieporozumienie :shake:

Onki to madre psiaki , na pewno szybko go wyszkolisz, ale musisz wlozyc w to bardzo duzo wysilku no i czasu musisz miec dla niego sporo ;)

Posted

dOgLoV napisał(a):
Wokól ringu na ktorym sa wystawiane Onki jest bardzo duzo zamieszania , jeden z wlascicieli wchodzi z Onkiem na ring po czym drugi biegnie poza ringiem i prowokuje psa zeby go gonil , przewaznie maja na sznurkach jakies pilki i nimi wala o podloze , wydajac przy tym duzo krzykow :shake: jedno wielkie nieporozumienie :shake:

Onki to madre psiaki , na pewno szybko go wyszkolisz, ale musisz wlozyc w to bardzo duzo wysilku no i czasu musisz miec dla niego sporo ;)

dziekuje Ci bardzo mam nadzieje,ze kiedys bede mogl pojechac gdzies na jakas wystawe i zobaczyc to z bliska;-) a co do wyszkolenia to jest na to czas i wogole tylko trzeba to powtarzac ciagle,jak na razie sa ciagle postepy;-))