Jump to content
Dogomania

Bim- bity przez ludzi, gryziony przez psy, nareszcie w domu :)

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Danusia pociesz się tym , że to ja będę bardziej za nim tęsknić , choć wiem że u Ani będzie szczęśliwszy, będzie dużo więcej czasu z nią mógł spędzać i wogóle tak dla niego najlepiej , ale łezkę pewnie otrę jak się znam ;)

Posted

Faktycznie, bardzo przyjemnie się czyta doniesienia kaa.. Widać, że Biś jest bezkonfliktowym psem, zgodnym, ustępliwym..bardzo pojętnym. Ktoś wyrwał mu dzieciństwo czyniąc jego życie pasmem udręk, cierpieniem, zachwiana została jego wiara w człowieka..gdzieś tam tli się nadzieja i skrawek normalności się ostał.. Na pewno w normalnych warunkach Bim się jeszcze bardziej otworzy, będzie żyć pełnią życia i odkrywać jego uroki na nowo..już teraz daje tego namiastkę, co pozwala żywić nadzieję, że tak właśnie będzie. To dobry znak. :) Przełamie się, przekona się, że człowiek to nie tylko samo zło i podniesiona ręka..

Posted

Dokładnie tak , ale w schronisku jeszcze sporo takich ,,moich,, psów zostaje którymi się trzeba zaopiekować . I to tak ciągle jeden bidak wyjedzie , przyjdzie inny który też potrzebuje choć odrobiny serca , leczenia , nauki i tak naprawde nie ma końca ta ,,rzeka psów ,, zastanawiam się czy w tym naszym kraju kiedyś to się zmieni :-(
Sterylizuje się kastruje a efektów nie widać . :shake: Czasem można za to zaobserwować że trafiają psy inteligentniejsze , od swoich właścicieli.

Posted

[quote name='kaa']Czasem można za to zaobserwować że trafiają psy inteligentniejsze , od swoich właścicieli.
Nie obrażając nikogo...ja to zjawisko zauważyłam również:diabloti: i to nie czasem, a dość często..:diabloti:

Posted

Masz rację, to 'morze psów' i permanentna ich udręka.. to błędne koło, zmierzłe życie, które zatacza swe kręgi.. powraca..Czy to kiedyś się zmieni..? Nie sądzę.. U nas ciągle leczy się skutek, gdy przyczyna nietknięta.. chyba jeszcze sporo wody upłynie, nim zbliżymy się do normalności.. teraz to wszystko zaledwie w zalążku jest..nie wiem czy to jest pokrzepiające..:roll: trzeba stworzyć podwalinę dla przyszłych pokoleń, bo w nich jeszcze nadzieja..

Posted

danka4u1 napisał(a):

Nie obrażając nikogo...ja to zjawisko zauważyłam również:diabloti: i to nie czasem, a dość często..:diabloti:

Podpisuję się, mam takie same przemyślenia..:diabloti:

Posted

Nocy marku dogo, cioteczko RenW, czyżbyś dziś też zamierzała pełnić wartę u Bimusia " na wylocie" ?
Chyba pożegnam się dziś wcześniej z Bimem i wszystkimi buszującymi po rozległym Dogo, bo prawdopodobnie wczoraj zaaplikowałaś mi jakiś narkotyczno- hipnotyczny środrk- wirtualnie zresztą- i zasypiam nad klawiaturą.
Jeszcze sprawdzę, czy wszystkie moje pieski już śpią i dobranoc.

Posted

Uzależnienie nie boli :evil_lol: ale spać nie mogę iść jeszcze. Wprawdzie Bim bezpieczny, ale inne biedaki spędzają mi sen z oczu....:shake: chociaż zobaczę, jak wygląda sprawa u niektórych.
A teraz mizianko dla Bima; innym pieskom też coś zaniosę- choćby dobre słowo- to tak mało :shake:

Posted

No to teraz cudowni opiekunowie wirtualni i realni Bimusia- błagam- wejdźcie na watek Pelasi...wejdźcie, pomóżcie w jakikowliek sposob- dziewczynka nie ma za wiele czasu- musi znaleźc domek...Ukryty Smok,ktory(a)- pomaga naszym psiakom od lat- zawsze po cichu...teraz sama znalazła się w potrzebie...Nie zostawi suni- ale my nie mozemy zostawić jej...ja wiem, ze to mozliwe..ale musi byc nas dużo na watku....czym więcej głow, tym więcej pomysłow...
Link w moim podpisie....zajrzyjcie..pomożcie...proszę...

Posted

Cześć Bimuś:)
Pobaw się dziś z ciocią Kaa za wszystkie czasy bo jutro już będziesz się bawił z ciocią Anią ;) - ostatni dzień w schronisku ... bądź grzeczny :)

Posted

malibo57 napisał(a):
To znaczy, że Wy go wieziecie? Transporter jakoś do Was dotrze? Czy ja coś pomyliłam?

Ja mam swój "transporterek" i wiozę Bima z Rudy Śląskiej do Wawy- dalej do Brodnicy jedzie z nim właśnie 1qaz:) wszystko gra:)