SuperGosia Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Doradzcie mi, jaka wlasciwie piesek tej rasy powinien miec obroze. Obecnie ma juz 3-cia i z zadnej nie bylam zadowolona. Pierwsza byla rogz'a wkladana przez glowe. 2-gi byl rogz zapinany. Teraz mam "rurke" z mieciutkiej skorki. We wszystkie wlazil/wlazi (wkrecal sie, zaczepial) wlos :shake: Quote
carotina Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 ja najbardziej lubie takie gładkie, zatrzaskowe Quote
Bella11 Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Mój chodzi w szelkach fakt trochę się włos kołtuni w tych miejscach , spróbuję i kupię mu szelki Rogza może będzie ok Quote
carotina Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 szelki to chyba jednak nienajlepszy pomysł dla shih-tzu... m.in. ze względu na włosy:roll: Quote
Marcin M Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Ja osobiście preferuję i polecam obroże skórzane półokrągłe. Quote
Yaki Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 A moje chodza na ringowkach ,cieniutkich ,sliskich tylko maja wszyty szerszy pasek na srodku zeby nie cisnela w szyjke .Taka rade dostalam od doswiadczonego hodowcy wraz z pierwsza sunia.:lol: Quote
SuperGosia Posted May 29, 2006 Author Posted May 29, 2006 Yaki napisał(a):A moje chodza na ringowkach ,cieniutkich ,sliskich tylko maja wszyty szerszy pasek na srodku zeby nie cisnela w szyjke .Taka rade dostalam od doswiadczonego hodowcy wraz z pierwsza sunia.:lol: Tez myslalam o takim rozwiazaniu, ale ktos sie wypowiadal, zeby psa nie prowadzac na ringowce :roll: Quote
karolayna Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Yaki napisał(a):A moje chodza na ringowkach ,cieniutkich ,sliskich tylko maja wszyty szerszy pasek na srodku zeby nie cisnela w szyjke .Taka rade dostalam od doswiadczonego hodowcy wraz z pierwsza sunia.:lol: moj tez na ringówce chodzi i wcale nie prostestuje, oczywiscie na ring ma inną niz na spacerki Quote
lonka Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Supergosia moje tez chodza na ringowce.A dlaczego nie mozna chodzic na ringowce(bo ja pierwszy raz slysze o tym) Quote
bognik Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Moja sunia (co prawda to lhasa apso, no ale też kudłacz) ma zatrzaskową obrożę - szybko się ją zakłada i zdejmuje, nie kołtuni sierści tak jak inne obroże :) Quote
Gosia_i_Luka Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 SuperGosia napisał(a):Teraz mam "rurke" z mieciutkiej skorki. A gdzie kupowałaś taką obróżkę? Ja szukam już od 2 lat małej, półokragłej obroży ale wszędzie albo jest zaciskowa, albo wielka... Kiedyś udało mi się kupić takową na wystawie, niestety po pożyczeniu psiakowi kuzynki - przepadła... Quote
SuperGosia Posted May 30, 2006 Author Posted May 30, 2006 "Rurke" akurat kupilam w W-wie - podaje adres www.psistyl.pnet.pl - prowadza tez sprzedaz wysylkowa, ale nie wiem czy sie oplaca, bo nie pamietam ile kosztowala. Bylo duzo kolorow; zielen, czerwien, zotly, pomaranczowy, bialy, czarny i chyba cos jeszcze. Quote
AnnaM Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 [quote name='SuperGosia']"Rurke" akurat kupilam w W-wie - podaje adres www.psistyl.pnet.pl - prowadza tez sprzedaz wysylkowa, ale nie wiem czy sie oplaca, bo nie pamietam ile kosztowala. Bylo duzo kolorow; zielen, czerwien, zotly, pomaranczowy, bialy, czarny i chyba cos jeszcze. ooo super... :) bede mogła tam zajrzeć osobiście... :) a jaka to obroża półokrągła?? Quote
SuperGosia Posted May 31, 2006 Author Posted May 31, 2006 AnnaM napisał(a):ooo super... :) bede mogła tam zajrzeć osobiście... :) a jaka to obroża półokrągła?? Wygląda to dosłownie jak rurka :lol:, a nie jak obroża "płaska". Nie mam fotki, na której byłoby ją dobrze widać niestety. Na stroni psiego stylu jest "rurka" w kolorze czarnym ze smyczą (zacisk, ale są też zapinane, a przynajmniej były) - niestety też nie widać dokładnie jak wygląda - trzeba zobaczyć w realu ;) Quote
anushka Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 carotina napisał(a):ja najbardziej lubie takie gładkie, zatrzaskowe i taka też obroża sprawdzila się u nas,szybko sie zdejmowało i zakłądało,bez kołtunienia . Quote
michalmiotk Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Moja Punia nosi skórzaną obrożę zapinaną na sprzączkę.:Dog_run::Dog_run: Quote
Recommended Posts