Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Doradzcie mi, jaka wlasciwie piesek tej rasy powinien miec obroze. Obecnie ma juz 3-cia i z zadnej nie bylam zadowolona.
Pierwsza byla rogz'a wkladana przez glowe.
2-gi byl rogz zapinany.
Teraz mam "rurke" z mieciutkiej skorki.

We wszystkie wlazil/wlazi (wkrecal sie, zaczepial) wlos :shake:

Posted

A moje chodza na ringowkach ,cieniutkich ,sliskich tylko maja wszyty szerszy pasek na srodku zeby nie cisnela w szyjke .Taka rade dostalam od doswiadczonego hodowcy wraz z pierwsza sunia.:lol:

Posted

Yaki napisał(a):
A moje chodza na ringowkach ,cieniutkich ,sliskich tylko maja wszyty szerszy pasek na srodku zeby nie cisnela w szyjke .Taka rade dostalam od doswiadczonego hodowcy wraz z pierwsza sunia.:lol:

Tez myslalam o takim rozwiazaniu, ale ktos sie wypowiadal, zeby psa nie prowadzac na ringowce :roll:

Posted

Yaki napisał(a):

moj tez na ringówce chodzi i wcale nie prostestuje, oczywiscie na ring ma inną niz na spacerki

Posted

Moja sunia (co prawda to lhasa apso, no ale też kudłacz) ma zatrzaskową obrożę - szybko się ją zakłada i zdejmuje, nie kołtuni sierści tak jak inne obroże :)

Posted

SuperGosia napisał(a):
Teraz mam "rurke" z mieciutkiej skorki.

A gdzie kupowałaś taką obróżkę? Ja szukam już od 2 lat małej, półokragłej obroży ale wszędzie albo jest zaciskowa, albo wielka... Kiedyś udało mi się kupić takową na wystawie, niestety po pożyczeniu psiakowi kuzynki - przepadła...

Posted

[quote name='SuperGosia']"Rurke" akurat kupilam w W-wie - podaje adres www.psistyl.pnet.pl - prowadza tez sprzedaz wysylkowa, ale nie wiem czy sie oplaca, bo nie pamietam ile kosztowala. Bylo duzo kolorow; zielen, czerwien, zotly, pomaranczowy, bialy, czarny i chyba cos jeszcze.

ooo super... :) bede mogła tam zajrzeć osobiście... :)

a jaka to obroża półokrągła??

Posted

AnnaM napisał(a):
ooo super... :) bede mogła tam zajrzeć osobiście... :)

a jaka to obroża półokrągła??

Wygląda to dosłownie jak rurka :lol:, a nie jak obroża "płaska". Nie mam fotki, na której byłoby ją dobrze widać niestety. Na stroni psiego stylu jest "rurka" w kolorze czarnym ze smyczą (zacisk, ale są też zapinane, a przynajmniej były) - niestety też nie widać dokładnie jak wygląda - trzeba zobaczyć w realu ;)

Posted

carotina napisał(a):
ja najbardziej lubie takie gładkie, zatrzaskowe

i taka też obroża sprawdzila się u nas,szybko sie zdejmowało i zakłądało,bez kołtunienia .

• 2 years later...