tufi Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Katerinas - przeokropnie mi przykro... Kochana Gajka... Dopiero teraz moge odpowiedziec na pytania, zrezygnowalam z internetu, by miec pieniadze na leczenie Bigosa. U nas i lepiej, i gorzej - czwartkowe wyniki troszke lepsze: mocznik spadl z 87 na 69 kreatynina z 3,4 na 3,1 (w sumie niewiele, bo wzrost byl z 1,8 ) Gorzej - bo Bigos schudl przez te dwa tygodnie 2kg, wazy teraz tylko 26kg, nie chce jesc tego paskudnego renala, dodatkowo wyszly mu od niego krosty - jedne suche i luszczace sie, inne ogromne, z sącząca sie ropa i krwia plus opuchlizna. Polewam mu karme olejem, posypuje platkami kukurydzianymi - wtedy zje choc troche. Na szczescie karma sie konczy i bede mogla powrocic do Trovetu. Mam nadzieje malawaszka, ze bedziesz zadowolona z tej karmy - ja i Bigos bylismy i nie mozemy doczekac sie powrotu do niej. Quote
malawaszka Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Gajeczko ['] Tufi - ja też mam taką nadzieję - Boluś nie chce jeść puszek renala też :shake: Quote
.Ania. Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Dla Gajki ['] Katerinas tak bardzo mi przykro :-( Dlaczego to choróbsko zabiera tyle psów...:-( Quote
gasparo Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 Bardzo mi przykro Kasiu!:-( :-( :-( Bunia się Gajką zaopiekuje. Będą razem hasać i wspominać pańcie, które je bardzo kochały. :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( Quote
Kati Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Katerinas, bardzo mi przykro. :( Trzymaj się jakoś :calus: Gajeczka już nie cierpi. ['] Cholerne chorubsko. Quote
elainfo Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote name='Katerinas']Gaja odeszła w piątek...:-( Przepraszam... nie będę powtarzać tego samego co opisałam w moim wątku o psiakach... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2612913#post2612913 Katerinas wspólczuje i jestem z Toba .. moj ciapelek odszedł wczoraj...tak to juz jest jedno odchodzi ..rodzi sie nastepne.. Quote
elainfo Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 w zwiazku z odejsciem mojego Ciapelka za TM ..mam do odsprzedania 3 puszki Royala renala+3 puszki HIllsa K/d + prawie cały worek suchego dla nerkowców-hilsa.odssprzedam taniej 10 %.potzrebuje każdej kaski gdyz mam na tymczasie sunke,której leczenie i utrzymanie tez kosztuje ..a tu swieta , z kasa coraz bardziej krucho. karma do odebrania w warszawie ew. zielonka.prosze o Pw w tej sprawie. Quote
malawaszka Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 elainfo napisał(a):Katerinas wspólczuje i jestem z Toba .. moj ciapelek odszedł wczoraj...tak to juz jest jedno odchodzi ..rodzi sie nastepne.. Ela bardzo mi przykro :-( :-( :-( odchodzą choruszki... ['] ['] ['] Quote
velma Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Ela :( biedny Ciapelek okropnie mi przykro ['] Quote
Katerinas Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Ela... tak bardzo Ci współczuję... :-( :-( Quote
Gotrek Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 ['] :-( Nie znalazłam tu tego linku, wiec wklejam: http://vetserwis.pl/pnn_pies_2.html to rozszerzone opracowanie na temat chorób nerek. Quote
gdgt Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Elu, byłabym zainteresowana karmą hill'sa, ale ponieważ to będzie karma dla psa bezdomnego, którego utrzymuję w hotelu, muszę Ciebie spytać o cenę. i nie gwarantuję, że kupię, bo jak mówię - mam program oszczędnościowy. Rozumiem, że chodzi o Hill's Canin c/d? Quote
elainfo Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 gdgt napisał(a):Elu, byłabym zainteresowana karmą hill'sa, ale ponieważ to będzie karma dla psa bezdomnego, którego utrzymuję w hotelu, muszę Ciebie spytać o cenę. i nie gwarantuję, że kupię, bo jak mówię - mam program oszczędnościowy. Rozumiem, że chodzi o Hill's Canin c/d? puszkowy hills to k/d a suchy Hills to U/d z worka 5kg ubyło moze jedynie z 1 kg.., niechce zasmiecac tego watku wiec wysyłam Ci wiadomość PW. Quote
malawaszka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Cytat: Napisał(a) malawaszka ostatnie badania były 26.10 więc trochę ponad miesiąc temu a dziś: kreatynina 3,1 (było 2,4 norma 1,8 ) 3,0 mocznik 93 (było 104 norma 54) 120 ALAT 135 (było 110 norma 45) 187 AspAT 42 (było 35 norma 35) 35 fosfataza zasadowa 1028 (było 616 - norma 150) 1095 świadczy o niedrożności układu żółciowego na czerwono dopisałam dzisiejsze wyniki :-( jutro jedziemy na mocniejsze leki i może kroplówkę :placz: przyszedł dziś trovet - no cóż Boluś trochę zjadł - ale nie tyle ile bym chciała, no ale i tak jadł chętniej niż royala; za to Luna śliniła się na tą karmę jak goopia :roll: Quote
Katerinas Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 waszko Już pisałam w Twojej galerii... że kurcze trochę podskoczyły te wyniki. Ale głowa do góry. Pisz co zalecił wet. Quote
malawaszka Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 dziś Bolus nie dostał jeszcze kroplówki - dajemu mu szansę do jutra - może zacznie jeść po lekach jakie dziś dostał - zastrzyki: dexamethason, combivit, catosal i clandepar? tej ostatniej nazyw nie jestem pewna :oops: Zacznij jeść syneczku :kciuki: Quote
tufi Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Bigos tez kategorycznie odmawia jedzenia - moze to wplyw pogody? Przekaz buziaki Bolusiowi i powiedz, zeby nie martwil swojej mamusi! Quote
malawaszka Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Bolo po zastrzykach (dziś dostał je trzeci raz) je - ale nie chce karmy tylko ryż z kurczakiem i marchewką - wzmocnił się i przez jakiś czas będzie jadł gotowane potem zacznę mu powoli dorzucać karmę trzymam :kciuki: za Bigosa!!! Quote
BeataSabra Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 [quote name='karolinawet']W medycynie ludzkiej jest stosowany lek ketosteril,mialam w rodzinie osobę chorą(op.ok 300 zl ).Wiem ze znacznie moze obnizyc poziom mocznika i u ludzi podaje się to by wydluzyć okresy pomiedzy dializami.Nie wiem jak u zwierząt ale moze weci mają jakieś doświadczenia z tym lekiem.Przeczytalam ten wątek podziwiam Was za wytrwalość.Może ten lek pozwoli abyście troszkę dlużej pobyli ze swoimi futrzaczkami. Substytut aminokwasów egzogennych stosowany w leczeniu przewlekłej niewydolności nerek 1 tabletka powlekana zawiera: kwas (RS)-3-metylo-2-oksowalerianowy (a-ketoanalog DL-izoleucyny), sól wapniowa67 mg kwas 4-metylo-2-oksowalerianowy (a-ketoanalog leucyny), sól wapniowa 101 mg kwas 2-okso-3-fenylopropionowy (a-ketoanalog fenyloalaniny), sól wapniowa 68 mg kwas 3-metylo-2-oksomasłowy (a-ketoanalog waliny), sól wapniowa 86 mg kwas (RS)-2-hydroksy-4-metyltiomasłowy (a-hydroksyanalog DL-metioniny), sól wapniowa 59 mg octan L-lizyny 105 mg L-treonina 53 mg L-tryptofan 23 mg L-histydyna 38 mg L-tyrozyna 30 mg całkowita zawartość azotu w tabletce 36 mg zawartość wapnia w tabletce 1,25 mmol = 50 mg Wskazania do stosowania W połączeniu z ograniczeniem podaży białka w pożywieniu do <40 g na dobę (u dorosłych), preparat stosowany jest w zapobieganiu i leczeniu następstw nieprawidłowego lub niewystarczającego metabolizmu białek u chorych z przwlekłą niewydolnością nerek; głównie u pacjentów z filtracją kłębkową (GFR) w przedziale 5-15 ml. Quote
malawaszka Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 malawaszka napisał(a):Cytat: Napisał(a) malawaszka ostatnie badania były 26.10 więc trochę ponad miesiąc temu a dziś: kreatynina 3,1 (było 2,4 norma 1,8 ) 3,0 4,1 mocznik 93 (było 104 norma 54) 120 227 ALAT 135 (było 110 norma 45) 187 334 AspAT 42 (było 35 norma 35) 35 48 fosfataza zasadowa 1028 (było 616 - norma 150) 1095 982 świadczy o niedrożności układu żółciowego na zielono dzisiejsze wyniki :-( jutro usg i kroplówki - takie koszmarne pogorszenie w tydzień :-( Quote
tufi Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Trzymajcie sie malawaszka i Bolus przede wszystkim - mocno trzymam kciuki za Was! Przez pomylke zmniejszylam Bigosowi dawke enarenalu - bral 10mg, kupilam 5mg - i wiecie, ze lepiej sie czuje - jest zwawszy. Niestety dzis na spacerze zaslabl. Po Nowym Roku chcemy zrobic komplet badan z usg i ekg. Quote
Noelani Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Malawaszko trzymamy kciuki za Bolusia !! My dzisiaj bylismy z Kirysem na badaniach, jutro odbieramy wyniki i az sie boje :shake: Quote
.Ania. Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Ojej, Malawaszka. Trzymam kciuki za Bolusia. Musi być dobrze. U nas też niestety znaczne pogorszenie. Tym razem to jednak serce. Pigwa jest strasznie słaba, daję jej już do jedzenia, co tylko chce, byleby jadła :-(. Jeździmy też codziennie do weterynarza. Strasznie się martwię... :-( Quote
malawaszka Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 jejku co się dzieje z naszymi dzieciaczkami :-( trzymam :kciuki: za Bigoska, Kiryska i Pigwunię!!! i za Was dziewczyny, żeby starczyło sił :calus: Quote
Alicja Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 :shake:o rany dziewczyny .....trzymam kciukasy za psiaczki ..nie dajcie się Quote
Recommended Posts