Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Diego ma DOM!
Oficjalnie dopiero od poniedziałku, ale już jutro idzie tam na cały dzień.
No to może od początku...

Rano zadzwoniła Pani z pytaniem o psiaki i czy można je zobaczyć? Zaproponowałam, że wpadnę z maluszkami bo przy okazji zrobię im spacer (chodziło oczywiście o obejrzenie domku ;)) Gdy dostałam adres to aż mnie zamurowało, bo DOM okazał się być 2 ulice ode mnie! Ucieszyło mnie to, bo gdyby to był ten DOM to miałabym maluszka cały czas na oku :cool1: Gdy doszłam pod podany adres to znowu mnie zamurowało, bo... to DOM mojej koleżanki z czasów podstawówki :razz: i to właśnie ta moja koleżanka dzwoniła :lol:

Pomimo tego, że Ela jest bardziej kontaktowa i żywiołowa to jednak zdecydowali się na Diego (faceci mają łatwiej w życiu...).
Diego będzie spał w domu, na swoim posłaniu lub z dziećmi :multi: Dzieci w wieku 11 i 3lat - bardzo fajne chłopaki, do tego trzy koty - spotkanie psiaków z kotami raz jeszcze potwierdziło, że psiaki nadają się do domu z kotami :cool3:
Diego na stałe idzie dopiero w poniedziałek dlatego, że ludzie w ten weekend jadą w miejsce do którego nie mogą zabrać psiaka (a gdy planowali wyjazd to jeszcze nie wiedzieli, że będą mieć psa)
Jedzenie preferowane gotowane + suche, ogródek OGROMNY, jednak i tak będą chodzić na spacery z (starszy syn już nie może się doczekać)
Mieli wcześniej dwa psy, oba dożyły bardzo sędziwego wieku.

Chaos w wiadomości, bo jestem bardzo podekscytowana - więc wybaczcie :eviltong:

Posted

Dorka uratowalas pieska!!!!
A tak sie martwilas, ze one beda w nieskonczonosc czekaly, ze trafia do jakichs "srednich" domkow.... tymczasem pomoglas odszukac Diegusiowi jego przeznaczenie...
Jeszcze Elunia.
Uda sie :)

Posted

Ulaa, jest jeszcze jeden braciszek - Maniek / Weron przebywający na DT u Alicji.
Właśnie jesteśmy po rozmowie tel i Weron może u nich zostać do 18 sierpnia na 100%, być może dłużej ale to się jeszcze zobaczy 18...

Aaaa... Alicja ma fajne informacje o Weronie - tzn o jego bardzo szybkim przystosowaniu do zmian i ekspresowej edukacji :D, ale nie odbiorę jej przyjemności opisania tego ;-)

Posted

:multi: Psiaki dziękują za ogłoszenie w "Przełomie", szkoda tylko, że nie wiemy komu za to dziękować...

Pieski śpią, bo już późna pora...
A gdy jutro wstaną to stałych domków sobie poszukają ;)

Słodkich snów:loveu:

Posted

Maniek - Weron w sobotę jedzie do Bolęcina :multi:

Domek starszej Pani i jej córki. Od dłuższego czasu wspominały, że chcę mieć psa i dziś Pan (syn tej starszej Pani) do mnie zadzwonił.
W Bolęcinie mam rodzinę (mieszkają prawie po sąsiedzku) więc moja bratowa sprawdziła, czy to nie jest jakiś żart. Z Panem rozmawiałam o warunkach...
Jedzenie gotowane, w nocy dom, w dzień do wyboru podwórko lub dom. Szczepienia i opieka wet będzie pod nadzorem tego Pana.

Wygląda nieźle ;)

Ulaa, Pan dzwonił z plakatu który TY powiesiłaś - masz szczęśliwą łapkę :lol:

Nikt nie chce Eli... :-(
A przynajmniej do czasu gdy będzie "bezpieczna" :roll:
Zbieram na sterylkę... po południu będzie bazarek (najprawdopodobniej srebro + możliwe jakieś inne babskie akcesoria - muszę zrobić przegląd) więc już teraz zapraszam na bazarek, nawet podniesienie w górę jest BEZCENNE!

mica-el, jak wygląda allegro, dzieciaki mają jakieś wejścia? Ktoś pytał o Elkę?

O matko! Już 10 :crazyeye: Biegnę z Diegiem do jego przyszłego DS...

Posted

Javena, tak akcja aktualna! Przepraszam, sporo się dzieje i kontakt z Tobą zostawiłam sobie na deser :razz:
Więc... możesz być na 8 w Libiążu - WSPANIALE! Tylko,że spotkamy się na przystanku autobusowym (tym przy rondzie z uśmiechem). Nie najmniejszego sensu iść pod InterM ;)
Poznasz mnie z pewnością - długi włos, szatynka, okrągła (wciąż :oops:) i mała. Będę z dwoma lub nawet trzema psami. Największy będzie miał plakat "DAJ DOM" tym małym też postaram się jakoś coś dowiesić (jeszcze zamkną za znęcanie się nad psami :diabloti:)
Będziemy tak sobie spacerować koło targowiska i rozdawać ulotki o adopcji.

Biorę się za bazarek iw międzyczasie drukuję ulotki.

Posted

NO to widzę, że moje info będzie nieco po czasie, bo domek dla Werona się już znalazł :) Ale opiszę mimo wszystko :)

Weronek jest słodki jak miód :) Ja się już w nim zakochałam po uszy mimo, że nie powinnam.. dzieciaczki moje też.
Weron przeszedł niezłą metamorfozę w ciągu tych 3 dni. Pierwszą noc drapał cały czas w nasze drzwi - nie lubi być sam. W końcu go wpuściliśmy i śpi w naszym pokoju - już spokojnie i z "uśmiechem" na pyszczku.
Spacerki już w normie - nie pochłania każdej znalezionej resztki jedzenia, jak to na początku było ;) tylko spaceruje jak każdy inny ucywilizowany psiaczek. Tylko w czasie pierwszej doby zrobił dwa razy kupkę nocą w domu, od tamtej pory już się to nie zdarza - więc nauka czystości za nami :)
Reaguje już żywiołowo na swoje imię!
I jest tak kochany, że gdzie się z nim nie pokażemy - wszyscy się zachwycają. Po prostu słodziak-przytulanka.
Spokojny, pogodny i bardzo towarzyski.W kontakcie z innymi zwierzakami totalnie nieporadny ;) nie zna jeszcze biedak zagrożeń tego świata ;) (został już spoliczkowany przez kota).

Zazdroszczę przyszłym właścicielom, o takim psiaku można na prawdę marzyć.....

:)

Posted

[quote name='DorkaWD']Javena, tak akcja aktualna! Przepraszam, sporo się dzieje i kontakt z Tobą zostawiłam sobie na deser :razz:
Więc... możesz być na 8 w Libiążu - WSPANIALE! Tylko,że spotkamy się na przystanku autobusowym (tym przy rondzie z uśmiechem). Nie najmniejszego sensu iść pod InterM ;)
Poznasz mnie z pewnością - długi włos, szatynka, okrągła (wciąż :oops:) i mała. Będę z dwoma lub nawet trzema psami. Największy będzie miał plakat "DAJ DOM" tym małym też postaram się jakoś coś dowiesić (jeszcze zamkną za znęcanie się nad psami :diabloti:)
Będziemy tak sobie spacerować koło targowiska i rozdawać ulotki o adopcji.

Biorę się za bazarek iw międzyczasie drukuję ulotki.

RONDZIE Z UŚMIECHEM ? HE,HE.:lol: Oczywiscie masz na myśli przy głównej drodze na Chrzanów. Włosy, to już znam ,ze zdjecia w skansenie.:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Javena']RONDZIE Z UŚMIECHEM ? HE,HE.:lol: Oczywiscie masz na myśli przy głównej drodze na Chrzanów.
Ano, tak, tak... Na tym rondzie stoi pomnik uśmiechu --> http://www.lumisfera.pl/photo/862278/Libi%C4%85%C5%BC+-+Pomnik+%22+U%C5%9Bmiechu+%22.html
Od drugiej strony ten uśmiech wygląda jak wagina :oops: Więc Libiąż to miasto stomatologów lub ginekologów (zależny od której strony wjeżdżasz :diabloti:)

Będą dwa bazarki!!!!

Na obu będzie coś dla KOBIET, bo w końcu walczymy o nowy DOM dla uroczej psiej KOBIETKI. Jakby to powiedział mój szanowny TŻ - solidaryzm jajników :lol:

Posted

[quote name='DorkaWD']Ano, tak, tak... Na tym rondzie stoi pomnik uśmiechu --> http://www.lumisfera.pl/photo/862278/Libi%C4%85%C5%BC+-+Pomnik+%22+U%C5%9Bmiechu+%22.html
Od drugiej strony ten uśmiech wygląda jak wagina :oops: Więc Libiąż to miasto stomatologów lub ginekologów (zależny od której strony wjeżdżasz :diabloti:)

Będą dwa bazarki!!!!

Na obu będzie coś dla KOBIET, bo w końcu walczymy o nowy DOM dla uroczej psiej KOBIETKI. Jakby to powiedział mój szanowny TŻ - solidaryzm jajników :lol:

Kurcze ,tyle lat tam jezdze do koleżanki ,własnie w tym bloku co go widac i nie zauwazyłam ,że ten pomnik to takie fajne usteczka..:evil_lol::evil_lol:

Posted

Ela u mnie na aukcji ma 38 wyświetleń,
nikt nic nie pisał :/
napisałem do wszystkich możliwych znajomych ,żeby popytali swoich znajomych czy ktoś nie chce psiaka ;)

ciesze się bardzo ,że Panowie znaleźli dom.

Dorka, może masaż wrzuć na bazarek.... hmmm może się skusze ;)

Posted

Michale, wiesz, że nie mam teraz miejsca na ten masaż :( Jedyne miejsce to pokój mojej córki, ale nie każdemu odpowiada widok gapiących się miśków i lalek :D
Jednak pomyślę o tym...

Cały czas zmniejszam fotki i próbuję je wsadzić na jakiś serwer, kiedyś szło mi to sprawniej - STAROŚĆ? ;(

Posted

dorka zaczekaj z bazarkiem, ja dołoże do tego bazarku mase sztucznej biżuterii. lepiej jeden bazarek niz dwa osobne, ja po prostu wysle Ci zdjęcia juz zmneijszone z krótkim opisem

Posted

Wywiało nas na 2 stronę małopolskiego forum :shake:
Więc w górę siup!

Michale - masaż masz! Ile dasz? :razz:
Tym razem zrobię cały masaż trwający 1,5 godziny - prawdziwy ODJAZD! To jak bierzesz? :cool3: