Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój pies b. lubi ogórki (ostatnio jak stały na kiszenie zasunął jednego) jest mały więc nie wiem czy jemu to może zaszkodzić i czy wgl pies powinien jeść ogórki? Z góry dzięki za odpowiedź ;)

Posted

A kapusta kiszona? Dzisiaj dałam młodej trochę, bo strasznie żebrała, chciałam jej pokazać, że nie ma tu nic ciekawego, a tu wrąbała mi całkiem sporo kapusty i zapiła soczkiem:crazyeye: Raz jej nie zaszkodzi, ale czy w ogóle mogę jej od czasu do czasu podać kiszoną kapustę lub ogórka?

Posted

Opowiem historię mojego nieżyjącego już psa. Był to ratlerek. Otóż on jadł wszystkie warzywa i owoce, ogórka zielonego się obierało wprost na podłogę, a największy przysmak - uwaga - surowe ziemniaki. Cały czas asystował przy obieraniu i szczekaniem wymuszał kartofelki i je dostawał. Było to ... dzieści lat temu, w czasach gdy psy trawiły ziemniaki. ;)
Kajtuś żył szczęśliwie osiemnaście lat. Dziś mój pies dostaje paprykę, jabłka, ogórki. Kapusta kiszona i sok z niej to cenne źródło witaminy c i nie słyszałam, by psy jej nie przyswajały w takiej postaci. Kapusta jako taka może powodować wzdęcia, dlatego dawałabym z umiarem, ale jeśli psu smakuje - czemu nie?

Posted

Dzięki ;). Mój pies jest taki szalony, że nawet maliny mu posmakowały :lol:.
A o jabłku albo ogórku nie wspominam...
Tak się chciałam skonsultować czy nie wywoła to żadnej rewolucji w brzuchu :razz:
Pozdrowionka :p

Posted

Tylko cebula i strączkowate są nie polecane.A reszta jak pies jest koza to niech żre.Moje na widok warzyw i owoców mają odruch wymiotny.Ale jamnik jadł jak pies murakami wszystkie owoce i warzywa.