Jump to content
Dogomania

Młodziutka sznaucerka w schronie - ma domek :) Tusia za TM :(

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj byłam zrobić foty młodej sznaucerce :) To sznaucer minaturowy maści czarno -srebrnej. Sunia nie jest malutka ale wielkością w normie.

Wulkan energii - typowy sznaucerzy charakter. Miła i sympatyczna sunia. Nie gryzie się z innymi psami w boksie. Dawała się głaskać ale zrobienie fot to był problem - fruwała na smyczy. :)
Sunia jest wysterylizowana. Na stronie schronu podają, że ma 7 m-cy ale wg mnie jest troszkę starsza.

Zobaczcie jakie cudo :)

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale to sznup -fryzjer i będzie cudo :) No ja w końcu znam się na sznupach :)

W schronie byli uprzejmi - wyprowadzili ją z boksu bym mogła zrobić foty :)

Posted

No ja jej nie mogę zabrać - już mam cztery takie cudne sznaucerki :) Może znacie DT gdzie można by ją zabrać?

I prośba - o pomoc w treści ogłoszenia. Ja jestem w tym noga. Dałabym ją na Infoludka.

Posted

aaa mój okruszek kochany :cry:

posłałam info farmerce63 bo wczesnie pisała, ze może ją na tymczas albo i coś więcej wziąc, tylko wtedy okazało się, że mała zarezerwowana... tylko nie wiem czy od tego czasu nic się nie zmieniło bo farmerka chyba brał jakiegoś psiaka na tymczas - no poczekamy aż się odezwie :kciuki:

Może macie tam jakiś hotel?

Posted

Hej.

Jestem niestety zatkana przy pomocy tymczasowiczki , której adopcja niebezpiecznie się odsuwa w czasie :/

Po weekendzie mam cichą nadzieję na przyspieszenie biegu wydarzeń - czekamy na deklarację domku , który myśli...i myśli.... I pewnie w końcu guzik wymyśli :( Ale niech nawet da odpowiedź odmowną, to można by zwizytować dom pod Radomiem, który bardzo tymczasowiczkę chciał brać ! Jak się "odetkamy" to zaraz malucha zabieram ! Fryzjerkę mam w miasteczku niedaleczko .

Posted

Wasiu ona w w schronie nie ma tak źle - u nas jest hotel ale nie za ciekawy.
Jest w boksie w budynku. Po rozpierającej energii widać, że zdrowa ( no nie wiadomo jak koo ale to wszytkie w schronie mają).

Farmerko ja ci ją nawet zawiozę jak tylko będziesz wolna. :)

Posted

ja wiem Aniu, że nie mają źle, tylko jak już ją :hmmmm: ogłaszamy itd to ja bym nie chciała, żeby nagle ją ktoś obcy zabrał i nie wiadomo co się z nią będzie działo - no tak już mam, że cierpię z niepokoju po adopcjach schroniskowych :oops:

Posted

Dziewczyny - wiadomość z wczoraj - mojej suczki fryzjerka ;) jakimś swoim kanałem zamieściła ogłoszenie o małej w lokalnej gazecie . Poza tym, ktoś na naszym terenie poszukuje młodej sznaucerki do adopcji - pani Justynka nie ma telefonu poszukiwacza, ale w tym tygodniu będzie się z nim ( z nią) widzieć . Moje dziecko wraca do domu prawdopodobnie w środę....

Posted

farmerka63 napisał(a):
Dziewczyny - wiadomość z wczoraj - mojej suczki fryzjerka ;) jakimś swoim kanałem zamieściła ogłoszenie o małej w lokalnej gazecie . Poza tym, ktoś na naszym terenie poszukuje młodej sznaucerki do adopcji - pani Justynka nie ma telefonu poszukiwacza, ale w tym tygodniu będzie się z nim ( z nią) widzieć . Moje dziecko wraca do domu prawdopodobnie w środę....

i co i co? do środy już niedaleko - bo nie wiem co robić dalej, a szkoda, żeby okruszek siedział w schronie

Posted

Inez napisał(a):
Fajna chociaż tak zarośnięta że niektórym może być trudno w niej dojrzeć sznaucerka.

eee tam, bez cienia wątpliwości - sznup pełną gębą!

oo farmerka - znaczy że szansa jest! trzymam kciuki :kciuki:

Posted

Ja jestemw stanie zabrać ją ze schronu, wykąpać przed podróżą. Mam starą smycz, obrożę i kaganiec. Ale muszę wcześniej wiedzieć, bo schron czynny do 16 a ja pracuję do 16 i muszę sie zwolnić wcześniej.

Jakby co tel do mnie macie.

Trzymam kciuki za domek :)