Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Imię: Osa
Rasa: mieszaniec amstaffa
Miasto: Głogów
Sterylizacja: tak
Szczepienia: tak
Kontakt w sprawie adopcji:
* drzagodha@wp.pl
* 667 096 617

Telefon. Na budowę przybłąkał się amstaff. Jest agresywny, nie chce wpuścić właścicieli. Jedziemy.

Właściwy dom znajdujemy bardzo szybko – stan surowy, póki co zostawione tylko dziury na okna. A w jednej takiej dziurze... Głowa. I jedno ucho klapnięte, a drugie stojące. Śmiech. Atmosfera rozładowuje się. Wkraczamy na teren posesji. Wyciągamy miskę z jedzeniem, zachęcamy psa do zejścia na dół. Nie schodzi. Wchodzimy do budynku. Amstaff wciąż siedzi na piętrze. Okazuje się strasznie „agresywny”. Niestety – boi się zejść po schodach. Pies zostaje zniesiony na dół na rękach. Kolejny wybuch śmiechu. Naprawdę, straszny agresor.

Osa żyła sobie spokojnie w naszym azylu... Do czasu. Przyszły upały, a wraz z nimi problemy...

Sunia w kojcu jest bardzo nerwowa. W połączeniu z gorącem nie daje to nic dobrego... Osa dostaje udaru. Szybka podróż do weterynarza. Adrenalina do serca. Żyje...

Trzeba jej poświęcać sporo uwagi. Denerwuje się, kiedy ktoś zajmuje się innym psem zamiast nią. A nerwy nie są wskazane dla jej zdrowia... Dlatego najbardziej pożądany byłby dom, w którym nie ma innych zwierząt.

Azyl nie służy jej też z innego względu. Osa staje się coraz bardziej smutna... Może zechcesz ją uszczęśliwić, dając jej najwspanialszy dom, o jakim może marzyć?

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Drzagodha napisał(a):
Daga, Ty ponoć wykupywałaś pakiet ogłoszeń dla Osy, dobrze pamiętam?

Tak tak wykupiłam na bazarku:-)
Ogłoszenia pojawią się niebawem na 60 portalach w całej polsce

a moje blade nogi teraz straszą koło Osy hehe

A co do skakania na spacerach wygląda to przezabawnie hop hop hop hop i co chwila zerka czy się patrzysz:-)
ogólnie Oska jest bardzo pojętna przez to że bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem i cały czas utrzymuje na spacerach kontakt wzrokowy

Posted

Właściwie, to ja używam tego co jest w pierwszym poście. Na końcu dopisuje tylko "W sprawie adopcji Osy kontaktuj się z nami: 667 096 617 lub drzagodha@wp.pl" Ale jeśli uważasz, że się nie nadaje do ogłoszeń, to miałam gdzieś takie bardziej "normalne", jutro poszukam ;)

Posted

dzagodha ma jeszcze dużo fajnych fotek ja tylko z komórki mam wiec jakość nie bardzo
Osa była dziś bardzo grzeczna na spacerze:-)
poszłyśmy sobie dziś nad Odre i polatałyśmy bez smyczy sunia baardzo się słuchała:-)
I do tego ładnie aportowała:-)

• 2 weeks later...