Drzagodha Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Imię: Osa Wiek: ok. 3 lat Płeć: suczka Rasa: mieszaniec amstaffa Miasto: Głogów Sterylizacja: tak Szczepienia: tak Kontakt w sprawie adopcji: * drzagodha@wp.pl * 667 096 617 Telefon. Na budowę przybłąkał się amstaff. Jest agresywny, nie chce wpuścić właścicieli. Jedziemy. Właściwy dom znajdujemy bardzo szybko – stan surowy, póki co zostawione tylko dziury na okna. A w jednej takiej dziurze... Głowa. I jedno ucho klapnięte, a drugie stojące. Śmiech. Atmosfera rozładowuje się. Wkraczamy na teren posesji. Wyciągamy miskę z jedzeniem, zachęcamy psa do zejścia na dół. Nie schodzi. Wchodzimy do budynku. Amstaff wciąż siedzi na piętrze. Okazuje się strasznie „agresywny”. Niestety – boi się zejść po schodach. Pies zostaje zniesiony na dół na rękach. Kolejny wybuch śmiechu. Naprawdę, straszny agresor. Osa żyła sobie spokojnie w naszym azylu... Do czasu. Przyszły upały, a wraz z nimi problemy... Sunia w kojcu jest bardzo nerwowa. W połączeniu z gorącem nie daje to nic dobrego... Osa dostaje udaru. Szybka podróż do weterynarza. Adrenalina do serca. Żyje... Trzeba jej poświęcać sporo uwagi. Denerwuje się, kiedy ktoś zajmuje się innym psem zamiast nią. A nerwy nie są wskazane dla jej zdrowia... Dlatego najbardziej pożądany byłby dom, w którym nie ma innych zwierząt. Azyl nie służy jej też z innego względu. Osa staje się coraz bardziej smutna... Może zechcesz ją uszczęśliwić, dając jej najwspanialszy dom, o jakim może marzyć? Quote
DAGA1505 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Jest i moja ulubienica:-)No to kto zabiera do domku no kto,kto? Quote
Drzagodha Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 Twoje nogi też się na zdjęciu złapały :P Quote
Wala2006 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Śliczna suńka :) zapisuje sobie wątek niuni :) Quote
Drzagodha Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 Zapraszamy, zapraszamy :) A wiecie, że Osa kiedy się bardzo cieszy nie chodzi tylko podskakuje? I tak całą drogę potrafi hop, hop, hop ;) Quote
Drzagodha Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Daga, Ty ponoć wykupywałaś pakiet ogłoszeń dla Osy, dobrze pamiętam? Quote
Drzagodha Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Wala, ale jeśli masz ochotę pomóc z ogłoszeniami, to oczywiście skorzystamy :D Quote
aneta-amicus Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Osa to posłuszna sunia i bardzo inteligenta - rozgryzie człowieka w mig. A jak wyczuje, ze ludź ma miękkie serca to już pozamiatane - okręca sobie takiego delikwenta wokól palca...ups ogona ;) Quote
DAGA1505 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Drzagodha napisał(a):Daga, Ty ponoć wykupywałaś pakiet ogłoszeń dla Osy, dobrze pamiętam? Tak tak wykupiłam na bazarku:-) Ogłoszenia pojawią się niebawem na 60 portalach w całej polsce a moje blade nogi teraz straszą koło Osy hehe A co do skakania na spacerach wygląda to przezabawnie hop hop hop hop i co chwila zerka czy się patrzysz:-) ogólnie Oska jest bardzo pojętna przez to że bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem i cały czas utrzymuje na spacerach kontakt wzrokowy Quote
Drzagodha Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Właściwie, to ja używam tego co jest w pierwszym poście. Na końcu dopisuje tylko "W sprawie adopcji Osy kontaktuj się z nami: 667 096 617 lub drzagodha@wp.pl" Ale jeśli uważasz, że się nie nadaje do ogłoszeń, to miałam gdzieś takie bardziej "normalne", jutro poszukam ;) Quote
Wala2006 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 No to będę używała ten...Tylko wolałam się upewnić czy nie masz czasami jakiegoś innego co używasz :) Quote
Drzagodha Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Gdzieś mam taki no zwykły ;) ale ostatnio używam tego :D Quote
Wala2006 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 To będę robić ogłoszenia z tym tekstem :) Oska jest śliczna...:) Quote
Wala2006 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 A masz może jakieś jeszcze zdjęcia Oski czy tylko te co są na pierwszej? Quote
DAGA1505 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 dzagodha ma jeszcze dużo fajnych fotek ja tylko z komórki mam wiec jakość nie bardzo Osa była dziś bardzo grzeczna na spacerze:-) poszłyśmy sobie dziś nad Odre i polatałyśmy bez smyczy sunia baardzo się słuchała:-) I do tego ładnie aportowała:-) Quote
Drzagodha Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Gdzieś mam jakieś zdjęcia, ale z tego co patrze, to nie na komputerze. Także pewnie na pendrive. Zaraz poszukam ;) Quote
DAGA1505 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 miałam tel w sprawie Osy,ale po przesłaniu ankiety przed adopcyjnej pani się już nie odezwała:-(... czekam dalej.. Quote
Drzagodha Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Wynalazłam jakieś zdjęcia ;) Zaraz pozmniejszam i coś wrzucę :) Quote
Recommended Posts