Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem, co się stało, ale jeden z psów totalnie mi się "posypał". Od tygodnia suplementujemy od środka, badania zrobione i wszystko ok, ale za 2 tygodnie mamy wystawę i szukam kosmetyków, które optycznie trochę by nas uratowały. A więc co możecie doradzić na zwiększenie objętości włosa? Zastanawiam się nad 3d volumizing spray z All Systems, ale chciałabym poznać opinie i doświadczenia innych:)

Posted

Nie wiem jaka rasa a to akurat ważne przy "dodawaniu" włosa :)
Ale generalnie należy użyć szamponu Plush Puppy Body Building który powiększy objetościowo każdy włos.
Po kąpieli polewasz psa wodą z Plush Puppy Volumising Cream i tego nie spłukujesz, suszysz jak zwykle (proporcje zależne od wielkości psa)
Na wystawie dodatkowo rozrabiasz Volumising Cream z wodą,używasz w spryskiwaczu i suszysz.

Zgaduję że chodzi o Radom, jeśli tylko uda nam się zdobyć tam prąd to chętnie pomożemy na miejscu i pokażemy efekt.

Posted

Dziękuję za dopowiedź. Chodzi o setera, a wystawa to Lipsk. Właśnie w tym problem, że nie chodzi o napuszenie całego psa, a właściwie tylko "portków" z tyłu i ewentualnie ogona. Na wystawy używamy właśnie kosmetyków Plush Puppy, więc może skłoniłabym się ku volimizing cream. Mam tylko jedno pytanie, czy używając go , jako spray też uzyskam taki efekt?

Posted

madmax napisał(a):
Właśnie w tym problem, że nie chodzi o napuszenie całego psa, a właściwie tylko "portków" z tyłu i ewentualnie ogona. Na wystawy używamy właśnie kosmetyków Plush Puppy, więc może skłoniłabym się ku volimizing cream. Mam tylko jedno pytanie, czy używając go , jako spray też uzyskam taki efekt?

Dokładnie tak. Volumising Cream używany jako spray idealnie sprawdza się do napuszenia i zwiększenia objętości miejscowo. Dozując w ten sposób preparat możesz dokładnie zdecydować gdzie i jak bardzo napuszyć włos, natomiast używany jako płukanka poprawia objętość włosa na całym psie co jest szczególnie przydatne w okresie wymiany włosa.

• 3 weeks later...
Posted

finigan napisał(a):
Dokładnie tak. Volumising Cream używany jako spray idealnie sprawdza się do napuszenia i zwiększenia objętości miejscowo. Dozując w ten sposób preparat możesz dokładnie zdecydować gdzie i jak bardzo napuszyć włos, natomiast używany jako płukanka poprawia objętość włosa na całym psie co jest szczególnie przydatne w okresie wymiany włosa.

A co polecicie dla dużego białego w okresie wymiany włosa i okrutnego kołtunienia?