Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy Ogar jest trudnym psem? Czy ma skłonność do dominacji? Czy jest to pies tylko dla doświadczonego właściciela? Bardzo prosze właścicieli ogarków o odpowiedzi

Posted

Daszka napisał(a):
Czy Ogar jest trudnym psem? Czy ma skłonność do dominacji? Czy jest to pies tylko dla doświadczonego właściciela? Bardzo prosze właścicieli ogarków o odpowiedzi

1. Nie - nie jest trudnym psem, ale musiałabyś dokładniej opisać co według Ciebie znaczy "trudny".
2. Zależy co rozumiesz pod hasłem "dominacja". Jeżeli chodzi o stosunki psio-psie to częsć ogarów ma takie skłonności, część nie. A jeżeli chodzi o dominację pies-człowiek to nie odpowiem bo w nią nie wierzę.
3. Nie - większość zupełnie niedoświadczonych właścicieli zupełnie dobrze radzi sobie z ogarami, jeżeli przstrzegają ogólnych zasad dotyczących socjalizacji i wychowywania psa.

Posted

Hania Ci odpowiedziała na Twoje pytania/ tak jak i ja je zrozumiałam/tak jak i ja bym odpowiedziała.
Powinnaś zadać pytania bardziej jasno/szczegółowo...bo nie wydaje mi się, że o takie odpowiedzi Ci chodziło :razz:

• 3 weeks later...
Posted

Dziękuję za odpowiedź. Właśnie o takie odpowiedzi mi chodziło. Po prostu zastanawiałam się czy w przyszłości zdecydować się na psa tej rasy, czy dam sobię radę z takim psem

Posted

Daszka napisał(a):

--------------------------------------------------------------------------
cześć niewiem czy ci pomoge .
:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:
J a mam ogara i jestem bardzo zadowolony, niewyobrarzam sobie życia bez niego .Ogary są przyjacielskie i domowe że co niektóre rasy mogą im pozazdrośćić
:smilecol::smilecol::smilecol:
Ja niemam zadnego doświadczenia lecz doświadczenie samo przychodzi i ogar potrafi sie dowszystkiego dostosować
pozdrawiam i zycze powodzenia