mariamc Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
mariamc Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
wszpasia Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Czy ktoś mógłby wkleić tuta link do tego wątku psów z Gryfina? Chciałabym doczytać coś o Tadziku.. Quote
phase Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Piękne zdjęcia !!. :) Wszystkim zaglądającym na wątek Tadzika jak i tym, którzy się nim zajmują wszystkiego Najlepszego w Nowy Roku a samemu psiakowi życzę, ciepłego, kochanego domku ! Quote
mariamc Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
mariamc Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
YxNinaxY Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 O matko! :o Jak pięknie Neruś wygląda:) I ta sierść! Quote
Secia Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 wszpasia napisał(a):Czy ktoś mógłby wkleić tuta link do tego wątku psów z Gryfina? Chciałabym doczytać coś o Tadziku.. Wszpasia dzięki, że jesteś :-) Mariamc proszę o info ile kosztuje miesięczna kuracja Tadzika Ponawiam pytanie o wątek psów z Gryfina i oczywiście pozdrawiam chłopaka Noworocznie i przesyłam ukłony dla opiekunów Quote
Beta&Czata Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Podmienili psa....Jest śliczny. Wszystkim Przyjaciołom Nera-Tadzia przesyłam życzenia lepszego Nowego Roku: z jak najmniejszą liczbą psów bez domu i bez pana, z mnóstwem adopcji, dużą ilością bezpłatnych i bezterminowych DT dla najbardziej potrzebujących ze schroniksami z prawdziwego zdarzenia. A dla Nerusia własnego, kochającego domu. Pozdrawiam noworocznie Elżbieta Quote
blacky. Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 [quote name='Secia']Wszpasia dzięki, że jesteś :-) Mariamc proszę o info ile kosztuje miesięczna kuracja Tadzika Ponawiam pytanie o wątek psów z Gryfina i oczywiście pozdrawiam chłopaka Noworocznie i przesyłam ukłony dla opiekunów wątek - zaczyna się od tego momentu: http://www.dogomania.pl/threads/188242-%C5%81ysy-ONek-i-inne-cudowne-psiaki-czekaj%C4%85-na-sw%C3%B3j-dom-w-Gryfinie-pod-Szczecinem?p=15021540&viewfull=1 Quote
wszpasia Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Korzystam właśnie grzecznościowo z komputera co by maile posprawdzać. Nie mam internetu do wtorku, może dzień czy dwa dłużej. Quote
mysza 1 Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 Ależ Neruś pięknie wygląda, a opona to hit! Ja także życzę wszystkim wspaniałego 2011 Roku, oby Neruś znalazł wktrótce dom. Jest ładny, ma szansę. Quote
mariamc Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Tadzik - Nero bierze Forthyron 400 , 2 razy dziennie. Koszt jednej tabletki , u nas, to 1,20 to daje ok 75 pln miesięcznie. Zgłosiłam kandydaturę schroniska na Krakwet, proszę o wsparcie. http://www.dogomania.pl/threads/105760-KrakVet-grudzień-gt-Kocia-Arka-Noego-z-Radomska-bardzo-prosi-o-głosy!?p=16037605#post16037605 Quote
mysza 1 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 [quote name='mariamc']Tadzik - Nero bierze Forthyron 400 , 2 razy dziennie. Koszt jednej tabletki , u nas, to 1,20 to daje ok 75 pln miesięcznie. Zgłosiłam kandydaturę schroniska na Krakwet, proszę o wsparcie. http://www.dogomania.pl/threads/105760-KBrakVet-grudzień-gt-Kocia-Arka-Noego-z-Radomska-bardzo-prosi-o-głosy!?p=16037605#post16037605 Będziemy głosować i reklamować ile wlezie. Quote
yumanji Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Pieknie wyglada!zdjecia z opona mi sie podobaja,zreszta wszystkie sa super.Zniknal gdzies ten biedny zdechlak z poczatku watek,Tadzik jest teraz superpsem! Quote
blacky. Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='mariamc']Tadzik - Nero bierze Forthyron 400 , 2 razy dziennie. Koszt jednej tabletki , u nas, to 1,20 to daje ok 75 pln miesięcznie. Zgłosiłam kandydaturę schroniska na Krakwet, proszę o wsparcie. http://www.dogomania.pl/threads/105760-KrakVet-grudzień-gt-Kocia-Arka-Noego-z-Radomska-bardzo-prosi-o-głosy!?p=16037605#post16037605 Jak długo Nero będzie dostawać te tabletki ? :) EDIT.: widzę że to lek na tarczycę czyli będzie musiał do końca dostawać... Quote
wszpasia Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Miałem być uśpiony - zostałem wyleczony. Jestem Tadzik - płynie we mnie krew owczarka niemieckiego, i tak jak moim rasowi pobratyńcy, jestem Twoim najlepszym przyjacielem. Spójrz ile we mnie werwy, ile radości w niemłodych już kościach, podobno mam ok. 10 lat, ale kto by tam liczył. Codziennie z utęsknieniem czekam w kojcu na spacer z opiekunką. Uważam, że w moim wieku pewna doza ogłady jest podstawą, dlatego nie załatwiam grubszych potrzeb w miejscu zamieszkania, jestem bardzo czystym psem. Uwielbiam wsłuchiwać się w ton ludzkiego głosu, patrzeć w ludzkie oczy i wywoływać uśmiech na twarzy człowieka. Pięknie kopię dołki, ganiam z oponą w zębach i bezbłędnie reaguję na podstawowe komendy. Teraz jestem szczęśliwy. Tylko spójrz na mnie - mądre spojrzenie, dumnie wypięta pierś.. ale nie zawsze tak było. Po gorszych czasach zostało mi tylko wspomnienie i perspektywa dożywotniego przyjmowania tabletek (choruję na tarczycę, ale absolutnie w niczym mi to nie przeszkadza). Kiedyś miałem dom. Ot farciarz, pomyślałby ktoś. Ale dom nie zawsze oznacza psi fart. W moim domu priorytetem był alkohol a nie ja. Mieszkałem w bloku, ale większość czasu spędzałem na klatce schodowej lub po prostu szukałem czegoś do jedzenia krążąc po okolicy. Swoim wyglądem budziłem wstręt i odrazę, gdyż moja skóra pokryta była zmianami chorobowymi a nie sierścią. Właściciele lekceważyli kolejne nakazy obligujące ich do stawienia się ze mną u weterynarza, więc w końcu zostałem zabrany od tych ludzi. Pierwszym przystankiem w drodze ku nowemu życiu były kojce w Gryfinie, nie mogłem tam jednak zostać docelowo - miałem trafić do schroniska, gdzie czekałoby mnie uśpienie ze względu na zły stan zdrowia. Dostałem szansę - grupa miłośników psów wzięła mnie pod swoje skrzydła i umieściła w prywatnym hoteliku. Tam wydobrzałem, łyse place na mojej skórze porosły piękną szpakowatą sierścią dodającą mi uroku. Troskliwa opieka, która zostałem otoczony sprawia, że najbardziej na świecie pragnę odwdzięczyć się swoją miłością i przywiązaniem. Na razie nie mam ich komu ofiarować. Czy chcesz abym Ciebie właśnie pokochał? Jeśli tak to nie wahaj się - zadzwoń, napisz maila do moich opiekunów a kolejne lata spędzimy bogatsi o przyjaciela na dobre i na złe. Tadzik vel Nero to pies o cudownym charakterze, który nie złamał się mimo zaniedbań poprzednich właścicieli. Obecnie z utęsknieniem oczekuje na swojego osobistego najlepszego przyjaciela - człowieka. Tadzik dożywotnio musi przyjmować tabletki na niedoczynność tarczycy - koszt miesięcznej kuracji wynosi zaledwie 75zł, ale czym jest taka kwota w zamian za bezcenne spojrzenie pełne uwielbienia? ------------------------- Jeśli coś ważnego pominęłam, przeinaczyłam lub po prostu coś się nie podoba to proszę zmieniać do woli:) Quote
Secia Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Wszpasia pieknie dziękuję za pomoc :-) Mariamc jaki podać numer i mail do kontktów w sprawie adopcji? Quote
wszpasia Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Powodzenia Tadziku, śliczny z ciebie facet:) Quote
wszpasia Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Teks się przydał, poszły jakieś ogłoszenia? Quote
Recommended Posts