lucySxy Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 Zapraszam wszystkich serdecznie na bazarek dla tego biedaka http://www.dogomania.pl/threads/191473-BYLINY-z-MOJEGO-OGRODU-na-diagnostyke-leczenie-i-karme-dla-bassecika-kaleki.do-7.09.?p=15247303#post15247303 . Quote
lucySxy Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 Wlasnie wrocilismy , tak jakies 30 min temu , piesek jest przesliczny i przeslodki , i bardzo grzeczny. przejechal tyle kilometrow i w cale nie rozpaczal, lezal grzecznie w kontenerku az przyjechalismy. Bardzo sie wystraszyl na widok moich suczek, zacza;l wolac "wielkim"glosem, i wzywac pomocy :-? uciekl pod samochod i nie moglam go wyciagnac. Ale teraz juz suczki nie budza w nim strachu , natomiast psice juz widze ,ze sa obrazone i beda sie dasac -jak zawsze. Lapka jest ewidentnie z wada, wisi , nie ma pelnego podparcia ,aczkolwiek psiak na niej staje, zwlaszcza jak chodzi wolno. Przy szybszym ruchu ciagnie ja, i tak "zawija" pod siebie.I wlasnie to powoduje ze sie wywraca, chociaz musze przyznac ,ze spodziewalam sie ze bedzie gorzej.na zdjeciu widac wade"brak" glowki kosci udowej Jutro go wezme do lekarza razem z tym zdjeciem , musze tez go zaszczepic druga dawka. Na razie tyle , jutro zdjecia,bo gzies zapodzialam kabelek i nie moge ich przerzucic. Quote
Atomowka Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Fajnie, że psiak już u Ciebie, jest śliczny:loveu: czy on ma już jakieś imię? Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę w klinice Quote
lucySxy Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Zdjecia pieska [IMG=http://img834.imageshack.us/img834/3126/zdjeciawpsyiwakacje201.jpg] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Nie ma tez imienia :-> ja caly czas pisze o nim bassecik ,ale trzeba go nazwac! Czekam na propozycje! . :? Quote
karolina_g_k Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Piekny dzieciak :) Propozycje mojego starszego syna to: Karmel Daktyl ciąg dalszy pewnie nastapi ;) Quote
Miła od Gucia Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Trzymamy łapki za miarę dobre wieści lekarskie Quote
Atomowka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Może zrób casting na imię dla malucha w formie bazarku? To zawsze jakiś dodatkowy grosz będzie Quote
lucySxy Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 A chetnie zrobie, tylko nie bardzo wiem jak! Quote
Atomowka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Kurde zaraz postaram się poszukać takiego bazarku, tylko nie wiem czy zdążę. Quote
lucySxy Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Dzieki:loveu::loveu::loveu: Zapraszam na bazarek dla psiaka. http://www.dogomania.pl/threads/191473-BYLINY-z-MOJEGO-OGRODU-na-diagnostyke-leczenie-i-karme-dla-bassecika-kaleki.do-7.09.?p=15247303#post15247303 . Quote
Atomowka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Tu masz przykład takiego bazarku, zacznij licytację powiedzmy od 10 zł coś zawsze się zbierze http://www.dogomania.pl/threads/191532-wyrwanyz-z-mordowni-psiak-nie-ma-nawet-imienia-nadaj-mu-%29-do-30.08.2010-godz-9 Quote
lucySxy Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Juz jestem po wizycie :!: na zdjeciu Rtg widac ,ze jest brak glowki kosci udowej lewej.Jest to albo wrodzona wada tzn nie doszlo do wyksztalcenia tej glowki,albo sprawa chorobowa- glowka ulegla zniszczeniu w wyniku jakiejs choroby. Zdjecie jest stare- robione miesiac temu ,wiec nie wiadomo jak wyglada teraz, zwlaszcza ze psiak porusza sie dosyc sprawnie i uzywa tej nogi. zalecenie jest takie-czekamy!na pewno do 8-9 miesiaca zycia psa.Lapke zawsze zdazy sie usunac ,gdyby np sprawiala duzy bol.To jest oczywiste. Obecne mam podawac Artroflex i za 10 dni kontrolne RTG . Piesek zostal tez zaszczepiony- bo juz 2 tygodnie bylo po terminie 2 dawki. Razem zaplacilam 11o zl- Artroflex jest taki drogi. :-| Ale za to psisko bylo bardzo grzeczne. . Quote
lucySxy Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Zapraszanm na bazarek! http://www.dogomania.pl/threads/191473-BYLINY-z-MOJEGO-OGRODU-na-diagnostyke-leczenie-i-karme-dla-bassecika-kaleki.do-7.09. . Quote
karolina_g_k Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 To trzymam kciuki żeby przez te dwa tygodnie nic sie nie pogorszylo. lycySxy czy chcesz oglaszac psiaka? Jesli tak może napiszemy jakis tekst do ogloszenia, gdzie opiszemy jaki jest problem malego, i co dalej trzeba będzie z ta lapeczką robic? Myslę, że mozna znaleźć mu dobry dom gdzie ktos naprawde świetnie zajmie sie i nim i ta chora lapinką. Jesli bedziesz potrzebowala to pomoge z ogloszeniami. Quote
lucySxy Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 [quote name='karolina_g_k']To trzymam kciuki żeby przez te dwa tygodnie nic sie nie pogorszylo. lycySxy czy chcesz oglaszac psiaka? Jesli tak może napiszemy jakis tekst do ogloszenia, gdzie opiszemy jaki jest problem malego, i co dalej trzeba będzie z ta lapeczką robic? Myslę, że mozna znaleźć mu dobry dom gdzie ktos naprawde świetnie zajmie sie i nim i ta chora lapinką. Jesli bedziesz potrzebowala to pomoge z ogloszeniami. Dziekuje Ci Karolinko! Oczywiscie na Allegro trzeba zrobic. Juz o tym myslalam Quote
lucySxy Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 NO, Wiecie co ! to psisko tez ma wady :mrgreen: Ma straszny glos BASSETA :!: a jest to glos psa Baskerwillow :!: Jak mu sie cos nie podoba , albo probuje sie mu ograniczyc swobode tych niezgrabnych ale nader gwałtownych ruchow :lol: to tak wyje, ze strach!! Jak przyslowiowa TRABA JERYCHONSKA :!: Ma okropny i przerazajacy gruby glos, bassowy z drugim dnem , wpostaci chrapliwego zgrzytania szkla po zardzewialym metalu. Wczoraj zaprezentowal sie w ogrodzie i wprawil w zaniepokojenie moich sąsiadow! jeden az przyszedl i zapytal -czy adoptowalam malego lewka???? :-D Quote
Miła od Gucia Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 no to masz wśród "kobitek" lwa salonowego Quote
lucySxy Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 [quote name='Atomowka']Tu masz przykład takiego bazarku, zacznij licytację powiedzmy od 10 zł coś zawsze się zbierze http://www.dogomania.pl/threads/191532-wyrwanyz-z-mordowni-psiak-nie-ma-nawet-imienia-nadaj-mu-%29-do-30.08.2010-godz-9 dziekuje Ci bardzo za podsuniecie takiego pomyslu :loveu:. Zrobilam taki bazarek na beaglach- tam jest naprawde duze zainteresowanie tym tematem. Juz niech tam mu nadadza imie.Robienie dwoch bazarkow byloby niepowazne. W kazdym razie bardzo dziekuje. Quote
Atomowka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Nie ma problemu:) A jak się maluch czuję? Quote
lucySxy Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 On sie czuje swietnie:p Ma wspanialy apetyt, karmie go Josera Kids- i widze ,ze jest to bardzo dobra karma .w moim odczuciu lepiej telerowana od RC, nie ma wzdec i gazow. Zaszczepilam go tez druga dawka od wirusowek- bo mial opoznienie. Pocieszajace jest to ,ze on uzywa tej łapki i normalnie sie nia podpiera, tylko ma niestabilnosc w stawie biodrowym( to jest oczywiste) i przy skretach , ta lapka czasami mu sie tak "podwinie"i wtedy sie wywraca.To ze uzywa tej łapki- jest bardzo wazne , bo miesnie nie zanikną tak szybko Musze sie nauczyc wklejac filmiki , -to jakis zalacze. Quote
Dorota2007 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Mogę dodać parę słów otuchy dla malucha.Nawet jeśli nie ma główki kości udowej ( czasem robi się tzw.dekapitację, np. przy dysplazji stawu biodrowego lub jałowej martwicy kości) mięśnie tej okolicy po pewnym czasie pełnią rolę stawu rzekomego.Pies doskonale sobie radzi , niektóre nawet skaczą przez przeszkody.Należy tylko umiejętnie prowadzic rehabilitację i ptrawidłowo odżywiać pilnując , by masa psa na początek nie była za duża. Będzie dobrze! A jakby co - chętnie pomogę, jestem lek. wet . z wieloletnią praktyką ( wczesniej we Wrocławiu , teraz koło W. ) i też mam bassety... Jak nie znajdzie się dom - może zamieszka u mnie? Quote
lucySxy Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 Dziekuje Ci Dorotko ,ze tu zajrzalas!! Ja tez jestem dobrej mysli! Zrobie mu w tym tygodniu kontrolne RTG, to zobaczymy co sie okaze, bo poprzednie bylo zrobione miesiac temu Ostatecznie ,jak juz bedzie bardzo zle , to zalatwie mu endoproteze. Srodki bede po prostu zbierac, Do tej pory moze byc u mnie , bardzo juz "pokochał" moje suczki! Quote
Dorota2007 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Myślę ,że endoproteza nie będzie konieczna! Psy z kończyną pozbawioną główki kosci udowej radzą sobie doskonale .Potrzeba tylko czasu... Trzymam kciuki za brzdąca! Quote
lucySxy Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 giselle4 napisał(a):czytam Lucynko i trzymam kckiuki:) dziekuje za trzynabie kciukow!!! ostatnio lepsze wiesci u bassecika , moze dzieki tym kciukom? Quote
Recommended Posts