lucySxy Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Maluszek przyszedl na swiat 8 tygodni temu. Nie jest rodowodowy ,rodzice rowniez nie :!: Z relacji wlasciciela wynika ze...- Poczatkowo nic nie wskazywało na to ,ze piesek ma jakies problemy, ale w chwili gdy zaczął chodzic, okazało sie, ze psiak czesto wywraca sie na jedna stronę! Wlascieciel pieska zabrał go do lekarza,zostało wykonane USG bioderka oraz zdjecie kosci. Okazalo sie ze piesek ma "martwice kosci"-łapka "wisi" i nie spelnia swojej funkcji!!! Lekarz twierdzi, ze z czasem miesnie beda zanikac a łapka karłowaciec i doradzal uśpienie psa :cry: Własciciel nie chcial sie na to zgodzic i zwrocil sie do nas o pomoc w szukaniu domu dla psa! Prosze wszystkich o pomoc w szukaniu domu dla tego pieska :!: Piesek jest do ADOPCJI! Szukamy odpowiedzialnych ludzi o wielkim sercu,milosnikow zwierzat i rasy :!Najchetniej domu z ogrodkiem,( co jest oczywiste-pieek ma problemy z chodzeniem,) domu bez malych dzieci,- szukamy ludzi ktorzy beda chcieli sie opiekowac niesprawnym psiakiem ..byc moze na 3 łapkach!! Kontakt 509 483 909 Na razie zalozylam mu watki na kilku forach i zrobie Allegro. Zalezy mi najbardziej zeby domek byl przez kogos polecony , znany. Zeby biedny psiaczek nie byl kiedys przerzucany z miejsca na miejsce. prosze o pomoc w oglaszaniu wsrod znajonych. Zdjecia bassecika Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us . Quote
auraa Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Biedne maleństwo. Może należało by to skonsultować z jeszcze innym lekarzem. Quote
lucySxy Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Tak ! masz racje , piesek na razie bedzie ok 2 tygodni u pseudohodowcy, jezeli nie znajdzie odpowiedniego domu zabiore go do siebie i bedzie na pewno dokladnie zbadany. Generalnie to ten pan chce go oddac jak najszybciej-wiadomo! Ale moze znajdziemy ludzi ,ktorzy zechca go zabrac zaraz i leczyc. Quote
giselle4 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 lucySxy napisał(a):Tak ! masz racje , piesek na razie bedzie ok 2 tygodni u pseudohodowcy, jezeli nie znajdzie odpowiedniego domu zabiore go do siebie i bedzie na pewno dokladnie zbadany. Generalnie to ten pan chce go oddac jak najszybciej-wiadomo! Ale moze znajdziemy ludzi ,ktorzy zechca go zabrac zaraz i leczyc. Lucynko jak tylko bedzie mozliwosc zabierz... pozniej bedziemy działac...i wet i ogloszenia... taki mały i juz tyle nieszczesc:( Quote
sylwija Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Śliczny, biedny maluszek.. Może faktycznie diagnoza nie zostanie potwierdzona.. Quote
lucySxy Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 Pokazuj sie basseciku! Moze jakis aniol cie zobaczy:laugh2_2: Quote
giselle4 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 lucySxy napisał(a):Pokazuj sie basseciku! Moze jakis aniol cie zobaczy:laugh2_2: Lucynko,trzymam kciuki za maluszka Quote
lucySxy Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 Witaj pieseczku !pokazuj sie troche... Tak , ma ogloszenia na bassetach i na beaglach.. http://bassety-adopcje.pl/viewtopic.php?p=7062#7062 http://www.forum.bassety.pl/viewtopic.php?p=23382#23382 http://www.******************/viewtopic.php?t=9245 . Quote
auraa Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Może wsród miłośników rasy, znajdzie swojego dobrego człowieka? Quote
karolina_g_k Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Dziewczyny wiem, że rózne psiaki potrafia doskonale radzić sobie na trzech lapkach. Czy któras z Was miala w tym temacie do czynienia z jamnikami, bassetami. Jak to wygląda w wypadku tego typu ras? Dobrze byloby poznac zdanie kogoś kto mial z taki psiakiem do czynienia. To pozwoliloby przyszlym wlaścicielom lepiej przygotowac się na przyjecie malucha. Quote
lucySxy Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 karolina_g_k napisał(a):Dziewczyny wiem, że rózne psiaki potrafia doskonale radzić sobie na trzech lapkach. Czy któras z Was miala w tym temacie do czynienia z jamnikami, bassetami. Jak to wygląda w wypadku tego typu ras? Dobrze byloby poznac zdanie kogoś kto mial z taki psiakiem do czynienia. To pozwoliloby przyszlym wlaścicielom lepiej przygotowac się na przyjecie malucha. Masz racje! jest zalozony watek na forum ,gdzie sa naprawde kompetentni ludzie , hodowcy rasy .Z kilkoma osobami rozmawialam juz na ten temat ,ale jest to rozwazanie czysto teoretyczne , bo nie wiemy dokladnie co psu jest.Pan ę.hodowca bardzo nalega na zabranie psa,i wlasciwie juz postanowilam ,ze bedzie u mnie, wiec zabiore go na klinike i zobaczymy, jaki jest rzeczywisty stan pieska. Quote
lucySxy Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 Szukam transportu z okolic Rawicza w okolice Łodzi ;jak najblizej Łodzi bardzo pilne! transport potrzebny na najblizszy wekend(sobota, niedziela) . Quote
Miła od Gucia Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 czytam o basseciku chętnych będę do Ciebie odsyłała Lucy Quote
lucySxy Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 [quote name='lucySxy'] Szukam transportu z okolic Rawicza w okolice Łodzi ;jak najblizej Łodzi bardzo pilne! transport potrzebny na najblizszy wekend(sobota, niedziela) . Transport nadal potrzebny! Dobranoc malutki!Moze cie wypatrzy jakis nocny marek! Quote
lucySxy Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Piesek szuka transportu z Rawicza do Radomia:oops: Nie wiem dlaczego nie moge edytowac poprzednich postow:shake: Quote
karolina_g_k Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 lucySxy napisalas na watku transportowym? Quote
lucySxy Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 [quote name='karolina_g_k']lucySxy napisalas na watku transportowym? Tak ,napisalam ...ale szukam takiego łaczonego transportu, chyba ,ze znajde jakim cudem kase... http://www.dogomania.pl/threads/190597-Transport-z-okolic-Rawicza-do-Radomia-lub-okolice-%C5%82odzi . Quote
Miła od Gucia Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Podnosimy, Lucy wesprzemy Cię finansowo na koszty badań czy leczenia bassecika. Już płyną na maluszka pieniążki, a ja wyślę hurtem. Quote
lucySxy Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Rozmawialam z hm..hodowca:roll: Jest ustalone ,ze w przyszlym tygodniu, pawdopodobnie w srode,piesek przyjedzie do mnie. Za transport bede musiala zaplacic ok 400 zl.:-? Quote
lucySxy Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Popatrzecie na malego bassecika:loveu::loveu::loveu: Niedlugo beda nowe zdjecia i nowe wiesci, ja mam nadzieje ze dobre;) Quote
Recommended Posts