Jump to content
Dogomania

Ostatnia operacja Oskara! Bardzo prosimy o wsparcie finansowe!

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Oskarek to taki kochany pies... :loveu:

Jaaga, gratuluje towarzyskiego kota :) Jeszcze nie widzialam tak ciekawskiego stworzenia :lol:

edit: Czy Oskar ma jeszcze lek na watrobe, ktory ostatnio byl kupowany?

edit 2; jeszcze tak mi przyszlo do glowy, ze moze by poprosic skarpete owczarkowa o pomoc w sfinansowaniu karmy?

Edited by Linssi
Posted

Oskarek już staruszeczek, widać ,że się postarzał.

Linssi, a mogłabyś poprosić Skarpetę o pomoc z tą karmą? Potrzebny jest Royal Hepatic.

Posted

Oskar postarzał się, najbardziej dotknęło to ostatnio jego oczu. Teraz chyba już bardzo słabo widzi. Wieczorem lubi sobie posiedzieć na schodach i nasłuchiwać, co się przed domem dzieje, ale już nie schodzi, bo zdarzyło mu się spaść. Jak do spania wchodzi na górę, to muszę świecić wszystkie światła, bo w takim średnim świetle schodów nie sforsuje.

Hepato force już nie ma, bo dawkowanie jest spore przy jego wadze.

Z karmą byłoby super, bo z bazarku na worek nie starczy. Nie mówiąc o szczepieniach.

Nie wiem też, co z pchłami i kleszczami. Mam dla reszty dużych psów obróżki z Beaphara, ale przy jego wątrobie podobno tylko Kiltix wchodzi w grę, a to pioruńsko drogie.

Posted

Nie, miał w zeszłym roku. To podobno jest jedyna obroża, która nie szkodzi. Inne nasza znajoma pani weterynarz odradziła, ze względu na szkodliwość.

Linssi, może też chcesz upierdliwego kota? Chyba chodzi Ci o Sonię (czarno-rudą). Została u nas na stale właśnie przez to, że musi być wychodząca, a jest niezwykle kontaktowa i nikogo sie nie boi. Tu nic jej nie grozi, ale bałam się ją wyadoptować gdzie indziej.

Posted

erka napisał(a):
Oskarek już staruszeczek, widać ,że się postarzał.

Linssi, a mogłabyś poprosić Skarpetę o pomoc z tą karmą? Potrzebny jest Royal Hepatic.

Jasne, poprosze. A czy Oskar korzystal juz z pomocy owczarkarzy? Jaki jest koszt zakupu tej karmy? Musze podac takie dane.

Jaaga, ja to bardzo chetnie wzielabym takiego bystrego kota, ale moj maz nie ;) Poza tym mieszkamy w bloku, wiec z wychodzeniem byloby ciezko. Ale kota jest swietna :) Wpychala sie przed Wolfa na glaskanie i nie dala sie malej szczekliwej odgonic :lol:

Posted

Jaaga podaj mi adres, wyślę Oskarowi 2 opakowania Hepato force.
Kupiłam 5 opakowań dla mojej Hexi, podzielę się z Oskarem, bo mi go bardzo szkoda, a widzę po Hexi, że ten lek bardzo jej pomaga.
W opakowaniu jest 30 kapsułek, jak będziesz dawała Oskarowi 2 na dzień, to na miesiąc wystarczy, chociaż tyle.

Posted

Linssi napisał(a):
Jasne, poprosze. A czy Oskar korzystal juz z pomocy owczarkarzy? Jaki jest koszt zakupu tej karmy? Musze podac takie dane.

Jaaga, ja to bardzo chetnie wzielabym takiego bystrego kota, ale moj maz nie ;) Poza tym mieszkamy w bloku, wiec z wychodzeniem byloby ciezko. Ale kota jest swietna :) Wpychala sie przed Wolfa na glaskanie i nie dala sie malej szczekliwej odgonic :lol:

To ja Ci upierdliwca niewychodzącego mogę wcisnąć. Sonia u nas jest 8 lat, więc i tak nie dałabym jej nikomu.

Ajula, znacznie taniej wychodzą opakowania 90 szt. Szkoda, że nie zaproponowano Ci takiego u weta, zamiast drogich małych.
Podam adres na PW, dziękuję. Oskar też był znacznie lepszy, jak to jadł. Miałam doskonały efekt u Rezy, dlatego u niego to stosowałam. Rezie wystarczyło pół opakowania, żeby toksycznie uszkodzona wątroba uzyskała normę w badaniach. Tylko u Oskara jest gorzej, bo organizm sam siebie stale atakuje.

Posted (edited)

Jaaga napisał(a):
To ja Ci upierdliwca niewychodzącego mogę wcisnąć. Sonia u nas jest 8 lat, więc i tak nie dałabym jej nikomu.

Ajula, znacznie taniej wychodzą opakowania 90 szt. Szkoda, że nie zaproponowano Ci takiego u weta, zamiast drogich małych.
Podam adres na PW, dziękuję. Oskar też był znacznie lepszy, jak to jadł. Miałam doskonały efekt u Rezy, dlatego u niego to stosowałam. Rezie wystarczyło pół opakowania, żeby toksycznie uszkodzona wątroba uzyskała normę w badaniach. Tylko u Oskara jest gorzej, bo organizm sam siebie stale atakuje.

Ja ten lek załatwiłam po 30 zł za butelkę 30 kapsułek, to była cena hurtowa.
Wczoraj dużo czasu spędziłam w internecie szukając odpowiednika w ludzkich lekach. Wydaje mi się, że znalazłam coś o podobnym składzie, ale dużo tańsze, niż ten weterynaryjny Hepato force. Pójdę do mojej apteki i poradzę się jeszcze mojej aptekarki, jeśli faktycznie skład będzie podobny w lepszej cenie, to warto by było wypróbować.

Edited by Ajula
Posted

Nie ma podobno nic podobnego, bo polecił mi to specjalista zajmujący się chorobami i operacjami wątroby. Żaden preparat nie ma w składzie tego wszystkiego i co najważniejsze, powiedział, że ma wit B12, która jest potrzebna do sprawnego funkcjonowania mózgu, a u psa z chorą wątrobą jest to ogromnym problemem.
To rzeczywiście miałaś tanio, ja za 30 kapsulek płaciłam 44 zł.

Posted

Skarpeta owczarkowa zgodzila sie dofinansowac karme dla Oskarka. Zasady mowia, ze skarpeta moze dofinansowac taki cel do kwoty 150 zl. Pozostala czesc ja pokryje. Czekam na pw od DONki w sprawach organizacyjnych.

Posted

świetnie, bo karma już się właśnie skończyła i teraz będzie tylko na zwyklej. Czyli z bazarku z fantów RC zaszczepię go i odrobaczę. Wścieklizna nieważna od stycznia, więc koniecznie potrzebne.
W takim razie na bazarku podam swoje konto i jak damy radę, to się z nim podjedzie do lekarza, a zapłacę po rozliczeniu bazarku.

Posted

Jaaga a zapytaj weta, czy trzeba go szczepić?
bo wet mojej Hexi powiedział, że z taką chorą wątrobą nie na mowy o szczepieniach i mam jej więcej nie szczepić

Posted

Bardzo dziękujemy Skarpecie Owczarkowej za dofinansowanie karmy i Linssi, która to załatwiła:loveu::loveu:.

Jaaga, to może zaszczep Oskara tylko na wściekliznę.

Posted

Linssi napisał(a):
Skarpeta owczarkowa zgodzila sie dofinansowac karme dla Oskarka. Zasady mowia, ze skarpeta moze dofinansowac taki cel do kwoty 150 zl. Pozostala czesc ja pokryje. Czekam na pw od DONki w sprawach organizacyjnych.

Widzę, że Linssi już przekazała dobrą nowinę w sprawie karmy dla Oskara :razz:
Proszę o adres do wysyłki i kontaktowy numer telefonu dla kuriera :)

Posted

wysłałam dziś 2 opakowania Hepato force, razem 60 kapsułek
niestety to zapas najwyżej na miesiąc....
żeby ktoś Oskarowi zasponsorował ten lek, to na pewno czułby się lepiej :roll:

Posted

Ajula napisał(a):
Jaaga a zapytaj weta, czy trzeba go szczepić?
bo wet mojej Hexi powiedział, że z taką chorą wątrobą nie na mowy o szczepieniach i mam jej więcej nie szczepić

Oskar jest regularnie szczepiony tak, jak inne psy. Co innego, jeśli masz w domu swojego jednego psa. U nas mąż pracuje w schronisku, stale trafiają nowe psy, więc dla mnie jego szczepienie to konieczność. Większym ryzykiem jest nie szczepić.
Niestety, już kiedyś miałyśmy z mamą przypadek nastoletniej suczki, która spędziła kilka godzin w schronisku i odeszła na nosówkę. Nie przekonują więc mnie zapewnienia lekarzy, że stare psy nie chorują na choroby zakaźne. Nie mówiąc już np. o leptospirozie. Moje 14 czy 15-letnie psy też są szczepione co roku, żyją i mają się dobrze.