bianka0 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 [SIZE=5][SIZE=3]Dzięki osobom biorącym udział Maksio zebrał na bazark[SIZE=3]u 339 zł Wszystkim bardzo dziękuję :loveu: [SIZE=6] Quote
bianka0 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Nescca podaj mi na PW dane do przelewu, żebyście miały czym jutro za operację zapłacić. Chyba też troszkę na karmę zostanie w DT. Quote
Lu_Gosiak Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 [quote name='bianka0'][SIZE=5][SIZE=3]Dzięki osobom biorącym udział Maksio zebrał na bazark[SIZE=3]u 339 zł Wszystkim bardzo dziękuję :loveu: [SIZE=6] wow, szok ogromne dzieki:loveu::loveu: Quote
Kasia77 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Cześc Maksiku. Witam piesia, przyszły DT podglada wątek goscinnie(Pani z tych, co to potrafią sie nauczyc jedynie włączyć i wyłaczyć ewentualnie komputer:loveu:,więc wszelkie informacje za moim posrednictwem, i Danusi rzecz jasna, bo do Maksia bedzie miała blisko;)). Łóżeczko dla Maksia zamówione,smyczka z obróżką i wszystko co konieczne- również,tylko jeszcze Maksio potrzebny:lol:,ale to juz niedługo....Jedyne o co prosi dt, to wsparcie w postaci jedzenia dla Maksia. Domek ma na wykarmieniu 6 kotów,w tym dwa "swieżutkie" maluchy z ulicy, wyrzucone w centrum miasta,teraz szczesliwe i rozbrykane na wsi:lol:,więc proszę pamietać o wsparciu Maksia groszem na dobrą karmę. Quote
nescca Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 bianko0.....dzieki serdeczne. Namiar wysle zaraz jutro.... dzis sorry.... nie mam glowy. Sądny dzień. Przepraszam. Zaraz jutro do poludnia pojdzie na PW. Quote
Mika31 Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 trzymam kciuki za zabieg i czekamy na wieści Quote
nescca Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Zabieg przelozony na srodę. przyczynach napiszę wieczorem ,ale uspokoję Was ,że nie chodzi o stan zdrowia psa. Jamnior dokazuje że aż miło. Quote
magenka1 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 ja się podłączam do Miki do góry i aby wszystko się dobrze ułożyło, Twój kolega też potrzebuje pomocy na cito: http://www.dogomania.pl/threads/191047-7-lat-Rudy-Jamnik-do-uspienia-a-pani-do-szpitala-Tychy-%28-%28/page2 Quote
nescca Posted August 17, 2010 Author Posted August 17, 2010 Kasia77 napisał(a):Cześc Maksiku. Witam piesia, przyszły DT podglada wątek goscinnie(Pani z tych, co to potrafią sie nauczyc jedynie włączyć i wyłaczyć ewentualnie komputer:loveu:,więc wszelkie informacje za moim posrednictwem, i Danusi rzecz jasna, bo do Maksia bedzie miała blisko;)). Łóżeczko dla Maksia zamówione,smyczka z obróżką i wszystko co konieczne- również,tylko jeszcze Maksio potrzebny:lol:,ale to juz niedługo....Jedyne o co prosi dt, to wsparcie w postaci jedzenia dla Maksia. Domek ma na wykarmieniu 6 kotów,w tym dwa "swieżutkie" maluchy z ulicy, wyrzucone w centrum miasta,teraz szczesliwe i rozbrykane na wsi:lol:,więc proszę pamietać o wsparciu Maksia groszem na dobrą karmę. KAsiu... TO MA BYĆ DT? Ja myslalam że staly. Kurczę.... musimy pogadać. On w tej chwili jest na DT. Odezwij sie proszę na gg 5481579 Quote
Kasia77 Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 nescca napisał(a):KAsiu... TO MA BYĆ DT? Ja myslalam że staly. Kurczę.... musimy pogadać. On w tej chwili jest na DT. Odezwij sie proszę na gg 5481579 Pisałam od początku,ze to dt,bo chociaż taki był poszukiwany bardzo pilnie,a Maksiu nie miał nawet takiego,więc taki udało mi sie znaleźć.... Mam nadzieję,ze dom nie umiałby sobie za niedługi czas wyobrazić rozstania z psem i zechce stać sie DS- tak przepuszczam znając ten dom,ale tego z góry nie moge obiecywać. Quote
bianka0 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Co u Maksia, czy dzisiaj jest operowany ? Gdzie Maksio zostaje będzie na DT, czy już jest decyzja ? Quote
ulka 1108 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 biedny staruszek, musiałam chociaż zajrzeć, bo mój Erniś, staruszek, którego mam od lipca ub.r. też jest z Lublińca Quote
bianka0 Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Dzisiejszy dzień był kolejnym terminem operacji, nie wiadomo czy była, czy znowu przełożona. Quote
Lu_Gosiak Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 ulka 1108 napisał(a):biedny staruszek, musiałam chociaż zajrzeć, bo mój Erniś, staruszek, którego mam od lipca ub.r. też jest z Lublińca to Pani?????:):) ale super - noo, nasz Ernis to trafil do raju bianka0 napisał(a):Dzisiejszy dzień był kolejnym terminem operacji, nie wiadomo czy była, czy znowu przełożona. niestety znowu przełożona - na piatek tym razem juz na 100% - sama Go zawioze, porobie fotki i dam znac co i jak Quote
Kasia77 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Lu_Gosiak napisał(a): niestety znowu przełożona - na piatek tym razem juz na 100% - sama Go zawioze, porobie fotki i dam znac co i jak Ja wracam do domu z południa, w poniedziałek. jesli operacja bedzie w piatek,to czy on bedzie mógł jechać taka długa drogę? Przedwczoraj rozmawiałam z nescą i było ustalone,że Maksiu bedzie miał przepukline robioną w Słupsku, tak tez przekazałam domkowi w którym ma mieszkać.... Czy Ja mam w ogóle zabierac psa w poniedziałek?? Quote
nescca Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 Troszke sie porobiło...... ale nie mialam netu. A więc Kasia ma rację.... u nas robimy kamień ...w Slupsku resztę. Boję się ,że podróż jest za długa . Nie wiem jak bedą goily sie rany pooperacyjne , a że poniedzialek odpadl...sroda też to wolę dla bezpieczeństwa maluszka zoperowac na miejscu... tym bardziej ,że Kasia ma dobrego weta. Quote
Lu_Gosiak Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 no teraz to ja juz zglupialam, jak przepuklina ma byc robiona w Słupsku to nie lepiej robic tez tam zeby za jedna narkoza?? Quote
Kasia77 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Jako,ze mieszkam nad przyszłym DT Maksia, deklarowałam dla małego pełen pakiet pomocowy- moge wziąć na siebie weterynarza,moze byc z zębami. Wracam 21go około południa do domu, dom na psa czeka- tyle wiem, na reszte decyzji czekam Quote
paulinken Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Ja dobrze rozumiem, że on ma mieć czyszczony kamień i usuwaną przepuklinę? Jeśli tak, to moim zdaniem, to nie jest dobry pomysł z jedną narkozą - na zębach jest mnóstwo bakterii, a jama brzuszna będzie otwarta... Quote
bianka0 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Do operacji przepukliny nie otwiera się jamy brzusznej, jeżeli nie ma uwięźniętych jelit i nie trzeba ich resekować. To bez sensu narażanie psa na podwójną narkozę. Jeżeli będzie można, to lepiej zaplanować to podczas jednego uśpienia. Quote
Recommended Posts