Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy schron może być rajem?
Tak może. Dla Psotki może. Dla Psotki jest.
Nareszcie ma co zjeść..., areszcie nikt nie kopie, nie przegania, nie krzyczy...
Tak krzyk był najgorszy. Krzyk był straszny i huk tłuczonych naczyń.
Psotce wrzaski i krzyki, awantury i burdy pijackie towarzyszyły od małego.
Powinna się przyzwyczaić, ale jedynie co to czuła strach. Paraliżujący strach.

Czasami nawet w schronisku ktoś pogłaszcze. No Psotce brakuje spacerów, bo kocha bieganie, tarzanie i zabawę jak każdy młody psiak. Uwielbia też głaskanie i przytulanie. Ale zawsze tego miała mało, właściwie wcale. To może niewiele traci? Tak sobie myśli. A przynajmniej ma dwa szczeniaki w boksie z którymi można się pobawić.

Psotka urodziła się w rodzinie alkoholików. No cóż było głodno i chłodno, ale było rodzeństwo, więc było czasami wesoło. Trzeba było walczyć o jedzenie, a Psotka pierdoła straszna.
Raz spróbowała być mądra i sama sobie wybrała właścicieli. Poszła za imi. Nie wygnali... ale wybrała tak jak znała. Czyli meneli.
Nie wypuszczali po kilka dni Psotki na dwór, siedziała w końcu zamknięta na balkonie. Zapominali karmić. Przeganiali, bili i krzyczeli...
Czasami ktoś z sąsiadów dał jeść...

W końcu dobrzy ludzie zabrali Psotkę z koszmaru... zabrali do weterynarza. Była niedożywiona, ale już jest lepiej.

Bo już jest w schronisku.

Pokażmy proszę Psotce co to jest prawdziwy dom. Miłość i czułość.
Wynagrodźmy jej te rok cierpień.
Pomóżmy jej znaleźć dom.

Psotka jest malutkim pieskiem, nie sięga do kolana, waży około 5-6 kg.
Ma niecały rok.

Zdjęcia po odebraniu Psotki, a przed schroniskiem

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rita60 napisał(a):
Jaka sliczna,szorstka malizna.......bede zagladac malenka, zrobie troche ogłoszen.

Oj zrób, zrób:)
Ja mam Ritko60 jej lustrzane odbicie w domu teraz.... stąd tak mi Psotka leży na sercu. A jeszcze czas by zabrać się za chłopaczka takiego samego.

Posted

-alegratka.pl
-eoferty.pl
-kupiepsa
-e-zwierzak.pl
-przygarnijzwierzaka
-olx
-adopcjeorg
-nasipupile
-cafeanimal
=kupsprzedaj
-przylepa.pl
-ofertka.pl

Powodzenia mała:lol:

Posted

A gdzie jest ten piesek? Bo ja ostatnio mam zaległości z dogo i nie wiem czy to nasz tomaszowski czy nie nasz. A chodzi o to, że dziś identycznego spotkałam :crazyeye:
Czekałam wieczorem na męża i zobaczyłam ślicznego psiaka pod blokiem. Poszłam go pogłaskać, a wtedy z bloku wyszły Panie i się pytały czy to mój. Dowiedziałam się, że psiak od wczoraj jest pod blokiem, jest dokarmiany i ma kilka pełnych miseczek...no ale domu nie ma.....zrobiłam mu foto komórką, ale jutro po pracy skocze z aparatem i może w weekend zrobię troche ogłoszeń. Psiak jest śliczny i uwielbia głaski i płakać mi się chciało, że go tam zostawiam pod tym blokiem, ale mąż mnie już by chyba z domu wyrzucił bo dopiero co mu sprowadziłam stadko kotów:roll: Piesek jest na osiedlu "Baśniowa" koło autobisu, gastronomika itp.

Posted

tak to na pewno jest ten pies. Dzwoniłam do schroniska raniutko. Był w tamtym tyg. adoptowany. Niby mieli po niego jechać i sczytać czipa, ale znając ich zaangażowanie pewnie tkwi na ulicy.
Patija sprawdź jak możesz wieczorem.
I robimy chłopakowi ogłoszenia, może nowy lepszy dom się znajdzie?
Jak ma tam co jeść i pić to nie tak źle.

Posted

Byłam wczoraj, obeszłam dwa razy całe osiedle i popytałam w śród spotkanych osób. Ale akurat nic nie wiedziały, a psiaka też nigdzie nie było, tylko jego miseczki zostały. Mam nadzieję, że zabrali go jednak do schroniska, albo może znaleźli go jego "nowi" właściciele. Choć wątpię, bo ten pies nie wygląda na uciekiniera. Gdyby lubił być na gigancie to by latał po całym mieście, a nie tkwił dwa dni w jednym miejscu i podbiegał do każdego przechodnia i obwąchiwał.