Kapsel Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='edka_']biedny maluch... Biedny, ile przed nim cierpienia jeszcze.... Cookie, nie pogniewasz się jak zaproszę na bazarek bidy Zeuska z mojego banerka? http://www.dogomania.pl/threads/190465-Bazarek-dla-Zeusa-zbieramy-na-operacj%C4%99!-Do-14.08 Quote
akucha Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 A czy on był odpchlony? Skóra może być oczywiście zaatakowana gronkowcem i pewnie jest, skoro leje się z uszu, ale być może nałożyła się dodatkowo silna reakcja alergiczna na pchły. A jeszcze alergia pokarmowa... biedny Cooki jest, bardzo. Jakich preparatów używacie do kąpieli i regeneracji skóry? Pytam, bo może przydałaby się pomoc w ich zakupie. Quote
Basia&Safi Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 o kurcze :(:(:(:(:(:( dzis konczy sie moj bazarek dla Paco red nosa sporo bizu z niego zostanie troche mam jeszcze swojej postaram sie w weekend cos wystawic malutki 3maj sie :* Quote
Maruda666 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Malutki do góry!! Tyle osób się o Ciebie martwi . Quote
Germaine Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Jesteśmy już po wizycie w lecznicy, Bubo niestety jest wrakiem psa. Ma zieloną wydzielinę z nosa i zapalenie oskrzeli. Została wykonana toaleta uszu w premedykacji, żeby maluch nic nie czuł i nie wył z bólu. W lewym uchu brak błony bębenkowej, w prawym błona jest cała, ewakuowano ogromna ilość wydzieliny z ucha, po zabiegu pies dostał kroplówkę. Bubo ma zespół suchego oka, on praktycznie nie zamyka oczu i ich nie mruży, one wyglądają jak sztuczne, plastikowe :-( Oczy malucha nie produkują wystarczająco dużo łez, gruczoł łzowy pracuje tylko w 5-10%. Oczka musimy zakraplać lekiem pobudzającym gruczoł do produkcji łez i sztucznymi łzami. Oprócz tego ma barwnikowe zapalenie rogówki. Pobrano tez zeskrobinę ze skóry, możliwe że to paskudztwo z uszu jest też na skórze. Dostaliśmy masę leków: przeciwgrzybiczy Ketokonazol, antybiotyki Enrobioflox i Synulox, Otodine i Braunol do ucha, cyklosporyne i Tobradex do oczu. Bubek będzie tez dostawał Ornipural co drugi dzień, żeby mu nie siadła wątroba przy tych wszystkich lekach. Był kąpany w szamponie antyseptycznym K-Hex ale po tych kąpielach drapał się jeszcze gorzej, więc odstawiliśmy. Koszt dzisiejszej wizyty i leków: 232,20, do wykupienia jeszcze leki w aptece Quote
Mysza2 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 :shake::shake::shake::shake::shake: Masakra, ale trzeba być dobrej myśli jak cioteczki się za niego wzięły. Tylko skąd na to brać:-(:-(:-(:-(:-( Jedną biedę się wyprowadzi na prostą, a zaraz 5 nowych :shake::shake::shake::shake: Quote
Kapsel Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 edka_ napisał(a):podnoszę i już wysyłam foty fantów Edko_ :buzi: do kogo wysłałaś te foty fantów? Quote
andegawenka Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Kapsel napisał(a):Edko_ :buzi: do kogo wysłałaś te foty fantów? chyba do Myszki2? Quote
Basia&Safi Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 lda chwila trafi tu masa buldozkowych cioteczek :) 3maj sie malutki :) Quote
Inez de Villaro Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Widać, jak doskonała miał opiekę w schronisku... szkoda gadać:( a ponoć był leczony? ciekawe tylko na co... W tym miesiącu nie pomogę finansowo, postaram się w przyszłym... Cookie...trzymaj sie chłopaku!!! Quote
Kapsel Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Basia&Safi napisał(a):lda chwila trafi tu masa buldozkowych cioteczek :) 3maj sie malutki :) Jej :crazyeye: cioteczki boksiowe i nie boksiowe czekają na cioteczki buldożkowe:loveu: :cool2::cool2::cool2: Quote
Maruda666 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Pooglądałam sobie jeszcze raz fotki malucha - i nic tylko się zakochać:lol: Mimo że bidulek łysawy, jest ŚLICZNY:loveu::loveu: Quote
Mysza2 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Kapsel napisał(a):Edko_ :buzi: do kogo wysłałaś te foty fantów? Edka wysłała do mnie. Już się zabieram , mam 6 fantów od edki i 1 od Nelki. Gdyby jeszcze jakaś dobra dusza miała jakieś fanty to bardzo proszę o info na pw Quote
Mysza2 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Edko bardzo proszę doślij mi jakiś opis fantów, rozmiary kolor z jakiego materiału itd. oraz proponowane ceny :):) Quote
Germaine Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Cooki jest dziś dużo spokojniejszy, pozwolił sobie wkroplić krople do oczu i nie próbował mnie dziabnąć podczas czyszczenia uszu, maluch raczej przesypia cały dzień, jest bardzo grzeczny. Budzi się jak tylko poczuje zapach jedzenia :cool3: a jeść to on lubi Quote
Mysza2 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 O niebo lepiej. Czy ktoś znajdzie jeszcze jakieś fanty na bazarek dla Cookiego? Quote
Kapsel Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Mysza2 napisał(a):O niebo lepiej. Czy ktoś znajdzie jeszcze jakieś fanty na bazarek dla Cookiego? Ja właściwie to już wszystko co miałam wyprzedałam. Ostatnie dałam fanty dla Zeuska :-( Quote
Mysza2 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Kapselku nie mogę dokończyć bazarku bo edka która wysłała mi zdjęcia nie podała cen:(:(. Quote
Kapsel Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Mysza2 napisał(a):Kapselku nie mogę dokończyć bazarku bo edka która wysłała mi zdjęcia nie podała cen:(:(. To sama Myszeńko wyceń, tak będzie najlepiej ceny mniej więcej, przeciez masz doświadczenie co ile może kosztować :placz::placz::placz: Quote
Nelka Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Basia&Safi napisał(a):juz w tym poslanku lepiej wyglada :) zdecydowanie:lol: Przesłałam kolejne fotki, rzeczy na bazarek Quote
Kapsel Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Mysza2 napisał(a):Bardzo dziękuję, jutro go skończę To my Myszeńko dziękujemy za zrobienie bazarku :buzi::buzi::buzi: Quote
Recommended Posts