Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A czy on był odpchlony? Skóra może być oczywiście zaatakowana gronkowcem i pewnie jest, skoro leje się z uszu, ale być może nałożyła się dodatkowo silna reakcja alergiczna na pchły. A jeszcze alergia pokarmowa... biedny Cooki jest, bardzo.
Jakich preparatów używacie do kąpieli i regeneracji skóry? Pytam, bo może przydałaby się pomoc w ich zakupie.

Posted

Jesteśmy już po wizycie w lecznicy, Bubo niestety jest wrakiem psa. Ma zieloną wydzielinę z nosa i zapalenie oskrzeli.
Została wykonana toaleta uszu w premedykacji, żeby maluch nic nie czuł i nie wył z bólu.
W lewym uchu brak błony bębenkowej, w prawym błona jest cała, ewakuowano ogromna ilość wydzieliny z ucha, po zabiegu pies dostał kroplówkę.
Bubo ma zespół suchego oka, on praktycznie nie zamyka oczu i ich nie mruży, one wyglądają jak sztuczne, plastikowe :-( Oczy malucha nie produkują wystarczająco dużo łez, gruczoł łzowy pracuje tylko w 5-10%. Oczka musimy zakraplać lekiem pobudzającym gruczoł do produkcji łez i sztucznymi łzami. Oprócz tego ma barwnikowe zapalenie rogówki.
Pobrano tez zeskrobinę ze skóry, możliwe że to paskudztwo z uszu jest też na skórze.
Dostaliśmy masę leków: przeciwgrzybiczy Ketokonazol, antybiotyki Enrobioflox i Synulox, Otodine i Braunol do ucha, cyklosporyne i Tobradex do oczu.
Bubek będzie tez dostawał Ornipural co drugi dzień, żeby mu nie siadła wątroba przy tych wszystkich lekach.
Był kąpany w szamponie antyseptycznym K-Hex ale po tych kąpielach drapał się jeszcze gorzej, więc odstawiliśmy.
Koszt dzisiejszej wizyty i leków: 232,20, do wykupienia jeszcze leki w aptece

Posted

:shake::shake::shake::shake::shake:
Masakra, ale trzeba być dobrej myśli jak cioteczki się za niego wzięły. Tylko skąd na to brać:-(:-(:-(:-(:-(
Jedną biedę się wyprowadzi na prostą, a zaraz 5 nowych :shake::shake::shake::shake:

Posted

Basia&Safi napisał(a):
lda chwila trafi tu masa buldozkowych cioteczek :) 3maj sie malutki :)

Jej :crazyeye: cioteczki boksiowe i nie boksiowe czekają na cioteczki buldożkowe:loveu: :cool2::cool2::cool2:

Posted

Kapsel napisał(a):
Edko_ :buzi: do kogo wysłałaś te foty fantów?

Edka wysłała do mnie. Już się zabieram , mam 6 fantów od edki i 1 od Nelki.
Gdyby jeszcze jakaś dobra dusza miała jakieś fanty to bardzo proszę o info na pw

Posted

Cooki jest dziś dużo spokojniejszy, pozwolił sobie wkroplić krople do oczu i nie próbował mnie dziabnąć podczas czyszczenia uszu, maluch raczej przesypia cały dzień, jest bardzo grzeczny.
Budzi się jak tylko poczuje zapach jedzenia :cool3: a jeść to on lubi

Posted

Mysza2 napisał(a):
O niebo lepiej. Czy ktoś znajdzie jeszcze jakieś fanty na bazarek dla Cookiego?

Ja właściwie to już wszystko co miałam wyprzedałam. Ostatnie dałam fanty dla Zeuska :-(

Posted

Mysza2 napisał(a):
Kapselku nie mogę dokończyć bazarku bo edka która wysłała mi zdjęcia nie podała cen:(:(.

To sama Myszeńko wyceń, tak będzie najlepiej ceny mniej więcej, przeciez masz doświadczenie co ile może kosztować :placz::placz::placz: