Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Germaine, to niekoniecznie musi byc padaczka. U mojega bulwiaka zdarzyły sie 3 razy takie ataki, okazało się, że spowodowane niedotlenieniem mózgu z powodu zapalenia krtani. Nie mógł oddychać , poddusił sie i stracił przytomność, posikał się. Ale po wyleczeniu gardła nie powtórzyło się. Wię tylko wygladało jak padaczka. Bulwiaki z racji ich krótkich nosów i przerośnietego często podniebienia mogą mieć takie ataki, okazalo sie po rozmowie z wetem. Radziłabym sprawdzić gardło.

Posted

Germaine napisał(a):
Pieniądze doszły, bardzo dziękuję.
W lecznicy wydałam 200 zł na kolejne antybiotyki i krople do oczu.
W nocy przeżyliśmy koszmar :-(:-(:-(:-(
Cooki przestał oddychać, zesztywniał, zaczęłam go masować, w końcu złapał oddech, zaczął się rzucać na łóżku, miał drgawki, po czym mi się zsikał na materac :-(
To chyba był atak padaczki, muszę z nim pognać do lecznicy, niech mu we krwi przebadają wszystko

O nie biedne Ciasteczko:-( Trzymamy kciuki za jego zdrowie

Posted

Byliśmy w lecznicy w sobotę, miało być badanie krwi, ale wspólnie z lekarzem zadecydowaliśmy, że zrobimy bardzo dokładne badanie krwi, chcemy więc wysłać próbke krwi do Niemiec. Poza tym mimo leczenia i poprawy skóry Cooki nadal się drapie, więc jutro jedziemy na pobranie krwi i pobranie wcinka skóry do badania- próbka również będzie wysłana do Niemiec.
Cooki jest jednym z nielicznych buldożków, które nie mają żadnych problemów z oddychaniem, w przeciwieństwie do mojego dużo młodszego ślimaka ...
Gardło było sprawdzane, ale zwrócę lekarzowi jeszcze raz na to uwagę.
w sobotę była kolejna nieudana próba obcięcia paznokci, kompletna histeria, wpadł w taka furię, że 3 osoby nie dały sobie z nim rady :diabloti:

Posted

andegawenka napisał(a):
Trzymam kciuki...

Z Tofikiem by się skumplowali i pokazali vetom co wspolnie potrafia:evil_lol:;)

Pewnie jakimś szyciem ran szarpanych by się skończyło (wetów oczywiście):evil_lol::evil_lol::evil_lol:;)

Posted

Cooki był wczoraj w lecznicy, miał pobraną krew, trzymalam go z całej siły, zeby nie pogryzł pana doktora :evil_lol: wyniki z Niemiec dostaniemy za 3 dni.
Cooki ma zmiany w jądrach, trzeba go jak najszybciej wykastrować, ale czekamy na razie na wyniki krwi :-(

Posted

Germaine napisał(a):
Cooki był wczoraj w lecznicy, miał pobraną krew, trzymalam go z całej siły, zeby nie pogryzł pana doktora :evil_lol: wyniki z Niemiec dostaniemy za 3 dni.
Cooki ma zmiany w jądrach, trzeba go jak najszybciej wykastrować, ale czekamy na razie na wyniki krwi :-(

Bidulek! Trzymamy kciuki i łapki za jego zdrowie