Kawon5 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [FONT=Verdana]5. sierpnia w godzinach porannych w ok. przystanku autobusowego przy Mostach Warszawskich znaleziono jamnikopodobną suczkę mieszańca. Suczka wygląda na zadbaną, jest okrąglutka, nieagresywna. Nie miała obroży. [/FONT] [FONT=Verdana]Właściciela proszę o kontakt: 605 35 17 35.[/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Verdana]Zdjęcie wkleję później. [/FONT][/FONT] Quote
Kawon5 Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Rozmawiałam z Demi, jak na razie. Dzisiaj zadzwonię do schronu, chociaż z relacji innych wiem, że telefonicznie mogą nie skojarzyć. Więc szukam chętnego: 1. na wstawienie zdjęcia suczki na dogo (wg instrukcji jakoś nie idzie mi wklejanie) 2. osoby, która będzie w schronie w weekend, wydrukuje ogłoszenie, aby je tam wywiesić. Quote
Korenia Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Mi możesz przesłać zdjęcie na maila: reniako@o2.pl to wstawię :) Quote
Kawon5 Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 [quote name='Korenia']Mi możesz przesłać zdjęcie na maila: reniako@o2.pl to wstawię :) Wysłane. Dziękuję za odzew ;) Schron poinformowany - nie było zgłoszenia zaginięcia takiej suczki. Oby to nie był ten najgorszy, wakacyjny wariant... Quote
Korenia Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 [quote name='Kawon5']Wysłane. Dziękuję za odzew ;) Schron poinformowany - nie było zgłoszenia zaginięcia takiej suczki. Oby to nie był ten najgorszy, wakacyjny wariant... Obawiam się, że właśnie może to być wakacyjny wariant :( Zdjęcie sunieczki: Quote
Martka Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Asia przepraszam, ale dopiero teraz odczytallam pocztę i chcialam wstawic zdjęcie, ale jwidze że już jest. Quote
Kawon5 Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 [quote name='Bella1']Może ma czipa [FONT=Arial]Suczka niestety nie ma chipa - zabrałam ją do weta jeszcze w czwartek po południu. [/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Jak dla mnie to prawdopodobnym właścicielem jej jest/ był emeryt lub rencista. Suczka jest otłuszczona, powolna i spacer dookoła bloku zajmuje nam 30 min. Ma zapalenie spojówek i kropienie oczu to dopiero wyzwanie. Jest grzeczna, ale przy tym zabiegu dostaje sił witalnych. Nie jest młoda, sądzę, że ma 7-10 lat. [/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Na szczęście nie ma konfliktu z moimi kotami, ale życie domowe odwrócone zostało do góry nogami. [/FONT] Quote
Korenia Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Jeżeli jej dotychczasowy właściciel się nie znajdzie to sunia zostanie u Was, czy będziecie jej szukać nowego domu? Quote
Kawon5 Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Liczę jeszcze na ogłoszenia, które mają sie ukazać w Wyborczej i Wrocławskiej. Hmmm, mam wątpliwości czy znalazła by się chętna osoba - suczka raczej nie jest w typie adopcyjnym. Schron to wyrok dla starszego pieska. Sama nie wiem, co zrobię w wariancie pesymistycznym.... Quote
Korenia Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 To prawda, dla psa w takim wieku o dom strasznie trudno :( A schronisko... to wyrok, albo zagryzienie, albo morbital :( Quote
Korenia Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Wrzuciłam sunię do znalezionych na cafeanimal: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/znalazlem-zwierzaka/psy/,19987 Quote
Kawon5 Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Bardzo dobre wieści z rana: suczka od wczorajszego wieczora juz w swoim domu. Akcja oblepiania słupów zakończyła sie sukcesem ;) Betina zgubiła sie podczas spaceru. A drugi piesek w tym domu z tęsknoty za nią nie chciał jeść. Pani dostała ode mnie wskazówki dot. żywienia i leczenia suczki - niestety z wiekiem i nadwagą zaczęły wychodzić również problemy ze stawami. Wpadnę kiedyś zobaczyć ją w swoim gniazdku. Quote
Korenia Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 No to super!! Całe szczęście! :loveu: Jak wpadniesz odwiedzić to powiedz o bezpłatnym chipowaniu piesów i żeby założyli jej adresówkę ;) Quote
Recommended Posts