Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystko zaczęło sie od coraz częstszych wymiotów.Wczoraj mój pies został bardzo dokładnie przebadany.I szok kreatynina ok. 42 mg/dl w krwi i stan zapalny w nerce.Jest już na lekach, ale ja nadal nie jestem spokojna, bo zdaję sobie powagę z sytuacji.Jeżeli ktoś z Was miał podoby problem bardzo proszę o parę słów na ten temat.Na razie trawię te sytuację ,z trudem udaje mi się zebrać myśli.Jak to się stało ? i jak będzie dalej?

Posted

Witaj.Nasz pies też miał wysoką kreatynine dostawał leki i dwa tygodnie był na kroplówkach teraz jest dobrze.Cezar też wymiotował, nic nie jadł tylko pił a wszystko zaczeło się po operacji łapy.

Posted

IlonaS napisał(a):
Wszystko zaczęło sie od coraz częstszych wymiotów.Wczoraj mój pies został bardzo dokładnie przebadany.I szok kreatynina ok. 42 mg/dl w krwi i stan zapalny w nerce.Jest już na lekach, ale ja nadal nie jestem spokojna, bo zdaję sobie powagę z sytuacji.Jeżeli ktoś z Was miał podoby problem bardzo proszę o parę słów na ten temat.Na razie trawię te sytuację ,z trudem udaje mi się zebrać myśli.Jak to się stało ? i jak będzie dalej?

Wysoki poziom kreatyniny i mocznika we krwi to oznaka tego, że nerki źle funkcjonują. Oprócz leków, specjalistycznej karmy i kroplówek (płukanie podskórne i dożylne), pewnie będą potrzebne jakieś inne dodatkowe badania. Ile piesek ma lat? Z wiekiem nerki zaczynają coraz bardziej szwankować. Wymioty mogą własnie świadczyć o wysokim poziomie mocznika we krwi. Często (ale to nie jest reguła), pieskowi nieprzyjemnie pachnie z pyszczka.

Posted

Piesek ma 6 lat, mimo wszystko jest w niezłej kondycji.Przeraża mnie ta wielka kreatynina, bo mocznik w normie.Ma stan zapalny w nerce, ale skąd taki stan ?Jest na lekach.Wróciłam do gotowania, bo posuchej karmie było jeszcze gorzej.Teraz ryż,kurczak, warzywka i siemię. I odpoczynek po jedzeniu i nadzieja, że może uda zachować się to w brzuszku.Za 3 tygodnie wizyta kontrolna,jeśli nie wcześniej.Czytałam już wiele i mam zamęt w głowie.