IlonaS Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Wszystko zaczęło sie od coraz częstszych wymiotów.Wczoraj mój pies został bardzo dokładnie przebadany.I szok kreatynina ok. 42 mg/dl w krwi i stan zapalny w nerce.Jest już na lekach, ale ja nadal nie jestem spokojna, bo zdaję sobie powagę z sytuacji.Jeżeli ktoś z Was miał podoby problem bardzo proszę o parę słów na ten temat.Na razie trawię te sytuację ,z trudem udaje mi się zebrać myśli.Jak to się stało ? i jak będzie dalej? Quote
martynka1978 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Witaj.Nasz pies też miał wysoką kreatynine dostawał leki i dwa tygodnie był na kroplówkach teraz jest dobrze.Cezar też wymiotował, nic nie jadł tylko pił a wszystko zaczeło się po operacji łapy. Quote
mala_czarna Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 IlonaS napisał(a):Wszystko zaczęło sie od coraz częstszych wymiotów.Wczoraj mój pies został bardzo dokładnie przebadany.I szok kreatynina ok. 42 mg/dl w krwi i stan zapalny w nerce.Jest już na lekach, ale ja nadal nie jestem spokojna, bo zdaję sobie powagę z sytuacji.Jeżeli ktoś z Was miał podoby problem bardzo proszę o parę słów na ten temat.Na razie trawię te sytuację ,z trudem udaje mi się zebrać myśli.Jak to się stało ? i jak będzie dalej? Wysoki poziom kreatyniny i mocznika we krwi to oznaka tego, że nerki źle funkcjonują. Oprócz leków, specjalistycznej karmy i kroplówek (płukanie podskórne i dożylne), pewnie będą potrzebne jakieś inne dodatkowe badania. Ile piesek ma lat? Z wiekiem nerki zaczynają coraz bardziej szwankować. Wymioty mogą własnie świadczyć o wysokim poziomie mocznika we krwi. Często (ale to nie jest reguła), pieskowi nieprzyjemnie pachnie z pyszczka. Quote
IlonaS Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 Piesek ma 6 lat, mimo wszystko jest w niezłej kondycji.Przeraża mnie ta wielka kreatynina, bo mocznik w normie.Ma stan zapalny w nerce, ale skąd taki stan ?Jest na lekach.Wróciłam do gotowania, bo posuchej karmie było jeszcze gorzej.Teraz ryż,kurczak, warzywka i siemię. I odpoczynek po jedzeniu i nadzieja, że może uda zachować się to w brzuszku.Za 3 tygodnie wizyta kontrolna,jeśli nie wcześniej.Czytałam już wiele i mam zamęt w głowie. Quote
daga10011 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Powinniscie zbadac mocz na biochemie (stosunek bialka i kreatyniny ) i fosfor we krwi. Quote
IlonaS Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 Staram się usilnie złapać ten mocz, ale pies przestaje sikać,gdy widzi pojemnik.Może ktoś zna sposób jak go przechytrzyć ? Quote
mala_czarna Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Ja łapałam mocz do łyżki wazowej. Komicznie to wyglądało, ale ten sposób u nas się sprawdzał. Quote
Recommended Posts