Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam problem z Tigra ... dzis zauwazylam na jej brzuszku pare ropnych krostek ..sa w jednym miejscu (jest ich moze z 5-wiekszych i małych ):roll:
u weta bede jutro jak cos dzis niestety sie spoznilam :angryy:
od czego moga byc te krostki (wygladem przypominaja duze pryszcze takie bialo żółte) nic nie ruszlama nie wyciskalam ... a moze powinnam to zrobil i przemyc woda utleniona ??
czy mam sie martwic ?? czy to moze jakies otarcia spowodowaly ze sie pojawily krostki??

Posted

Cimi napisał(a):
To może być spodowane jakimś uczuleniem lub podrażnieniem np. trawami.

no wlasnie tez mi sie tak wydaje:razz: tarza sie tym brzuszkiem po wsztstkim :shake: ni ewiem czy jest sens isc do weta :roll: najchetniej bym jej to wycisnela przemyla woda utleniona i zasypala talkiem albo mąka ziemniaczana:razz: ale moze lepiej tego nie ruszac??Tigra nawet nie wie ze to ma hehe znaczy nic ja nie swedzi nie lize si enie drapie ...

Posted

Jeżlie chodzi o to co myślę:roll: , to Medor ma to samo. Tzn. są to krostki początkowo czerwone, a potem wypełniają się, tak jakby ropą:roll:
Byłam z nim u weta, w tamtym roku na wakacje i stwierdził, że to uczulenie na trawy, na zime znikło i teraz znów mu sie robi - jego brat ma to samo:roll: Ja nie jestem pewna, ale rok temu chyba smarowaliśmy to PIMAFUKORTem; czy jakoś tak. Najprawdopodbniej w poniedziałek idę psiaki do weta zaczipować:cool3: to przy okazji sie zapytam i dam Ci znać, jeżeli to to samo <o ile sie wkońcu się wybiorę, bo już prawie dwa tygodnie ide i dojść nie mogę:roll:;);):p

Posted

Po szaleństwach nad Zalewem Imbirowi też zrobiły się takie, a ponieważ był weckend to posmarowałam mu swoim korektorem na pryszcze i pomogło, ładnie przyschło i zeszło. W poniedziałek już nie miałam po co iść do weta. Ja mam korektor antybakteryjny i widać, że nie tylko na moje pryszcze działa:lol:

Posted

krostki prawie zniknely :roll: chyba przez noc pekly:roll: teraz sa czerwone plami takie resztki jakby brzusio troszke otarty jest wiec to chyba od tarzania sie w trawach :roll:
Madzia mysle ze to to samo co u twojego psiura:razz: