e.v.a Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 mam problem z Tigra ... dzis zauwazylam na jej brzuszku pare ropnych krostek ..sa w jednym miejscu (jest ich moze z 5-wiekszych i małych ):roll: u weta bede jutro jak cos dzis niestety sie spoznilam :angryy: od czego moga byc te krostki (wygladem przypominaja duze pryszcze takie bialo żółte) nic nie ruszlama nie wyciskalam ... a moze powinnam to zrobil i przemyc woda utleniona ?? czy mam sie martwic ?? czy to moze jakies otarcia spowodowaly ze sie pojawily krostki?? Quote
Cimi Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 To może być spodowane jakimś uczuleniem lub podrażnieniem np. trawami. Quote
e.v.a Posted May 27, 2006 Author Posted May 27, 2006 Cimi napisał(a):To może być spodowane jakimś uczuleniem lub podrażnieniem np. trawami. no wlasnie tez mi sie tak wydaje:razz: tarza sie tym brzuszkiem po wsztstkim :shake: ni ewiem czy jest sens isc do weta :roll: najchetniej bym jej to wycisnela przemyla woda utleniona i zasypala talkiem albo mąka ziemniaczana:razz: ale moze lepiej tego nie ruszac??Tigra nawet nie wie ze to ma hehe znaczy nic ja nie swedzi nie lize si enie drapie ... Quote
Medorowa Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 Jeżlie chodzi o to co myślę:roll: , to Medor ma to samo. Tzn. są to krostki początkowo czerwone, a potem wypełniają się, tak jakby ropą:roll: Byłam z nim u weta, w tamtym roku na wakacje i stwierdził, że to uczulenie na trawy, na zime znikło i teraz znów mu sie robi - jego brat ma to samo:roll: Ja nie jestem pewna, ale rok temu chyba smarowaliśmy to PIMAFUKORTem; czy jakoś tak. Najprawdopodbniej w poniedziałek idę psiaki do weta zaczipować:cool3: to przy okazji sie zapytam i dam Ci znać, jeżeli to to samo <o ile sie wkońcu się wybiorę, bo już prawie dwa tygodnie ide i dojść nie mogę:roll:;);):p Quote
Imbirka Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 Po szaleństwach nad Zalewem Imbirowi też zrobiły się takie, a ponieważ był weckend to posmarowałam mu swoim korektorem na pryszcze i pomogło, ładnie przyschło i zeszło. W poniedziałek już nie miałam po co iść do weta. Ja mam korektor antybakteryjny i widać, że nie tylko na moje pryszcze działa:lol: Quote
Alicja Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 Ewa wypróbuj maść propolisową bądź zasypkę .Sprawdzone ;) Quote
e.v.a Posted May 28, 2006 Author Posted May 28, 2006 krostki prawie zniknely :roll: chyba przez noc pekly:roll: teraz sa czerwone plami takie resztki jakby brzusio troszke otarty jest wiec to chyba od tarzania sie w trawach :roll: Madzia mysle ze to to samo co u twojego psiura:razz: Quote
Recommended Posts