Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo proszę o pomoc dla mojego wiernego kompana wabi się NERO jest mieszańcem(ojciec doberman matka rottwailer).Szukam osoby o dobrym sercu która przygarnełaby mojego psa.Z powodów rodzinnych we wrześniu opuszczam kraj,Nero mieszka w bloku od 8 miesięcy,wcześniej był wiernym o oddanym stróżem który spełniał świetnie swoje obowiązki pilnując domu.To mądry i spokojny pies wychowywał się z moją 6 letnią córeczką,niestety w chwili obecnej nie jestem w stanie zapewnić mu dalszej opieki dlatego bardzo proszę o pomoc.Bardzo zależy mi na kimś kto da mu ciepły dobry dom.Nero jest czystym dobrze wychowanym psem,zna podstawowe komendy,nie gryzie przedmiotów nie jest chałaśliwy,jest przyzwyczajony do smyczy,niestety ma jedną wadę,nie lubi innych psich kompanów.Mój przyjaciel ma wielki serce i jest oddany.
Jest mi bardzo trudno pisać ten post bo wiem że musze go oddać ale nie mogę go ze sobą zabrać.Błagam!!!! pomóżcie znaleść mi nowy dom dla mojego Nerka.

Posted

moja przyjaciółka przenosząc się z zagranicy do kraju zabrała ze sobą 19 kotów i 5 psów. Trochę jej to zajęło czasu i poniosła trochę trudu ale pokonała przeciwności. Może więc warto dla wiernego przyjaciela trochę pomyśleć o jego odczuciach. Nie żebym cię atakowała, bo w życiu jest różnie, ale może jednak można rozwiązać problem inaczej.

Posted

Niestety ja się przenoszę do Pakistanu,tam nie mam warunków na trzymanie Nera,dlatego musiałam podjąć taka a nie inna decyzję.Pytałam rodzinę i przyjaciół,zanim poprosiłam o pomoc tutaj sprawdzałam informacje i pytałam kogo mogłam.O tej stronie usłyszałam od mojej znajomej.

Posted

[quote name='Fatima Malik']Chętnie ale nie wiem jak.

wyślij mi zdjęcia na maila marta67@poczta.onet.eu to ja wstawię ;)
zgadzam się z obraczus, znaczy popieram jej pytanie do Ciebie czy jesteś w stanie wykupić mu ogłoszenia, abo choć wyłożyć pieniądze na hotelik na miesiąc czy dwa zanim nie znajdziemy mu domu stałego?

Posted

[quote name='Marta67']wyślij mi zdjęcia na maila marta67@poczta.onet.eu to ja wstawię ;)
zgadzam się z obraczus, znaczy popieram jej pytanie do Ciebie czy jesteś w stanie wykupić mu ogłoszenia, abo choć wyłożyć pieniądze na hotelik na miesiąc czy dwa zanim nie znajdziemy mu domu stałego?
Martusiu,szukanie domu może(ale nie musi)potrwać znacznie dłużej niz miesiąc,czy dwa.Co będzie jak Fatima opłaci hotelik na 2 miesiące,a psiak nie znajdzie domu?schronisko,ulica,czy zbiórka na dogo na hotelik?Czasami psiaki siedzą po kilka,kilkanaście miesięcy w hotelikach i Fatima musi o tym wiedzieć.No i Fatimo,zdjęcia,zdjęcia,zdjęcia,bez tego ani rusz...
Kolejny apel o pomoc...

http://www.dogomania.pl/threads/190398-Pomocy!!!

Niestety zauważyłam,że coraz więcej ludzi chce oddać swoje psiaki,takie wątki jak te dwa wyrastają jak grzyby po deszczu:roll:.Smutne to:shake:

Posted

[quote name='Renata5']Martusiu,szukanie domu może(ale nie musi)potrwać znacznie dłużej niz miesiąc,czy dwa.Co będzie jak Fatima opłaci hotelik na 2 miesiące,a psiak nie znajdzie domu?schronisko,ulica,czy zbiórka na dogo na hotelik?Czasami psiaki siedzą po kilka,kilkanaście miesięcy w hotelikach i Fatima musi o tym wiedzieć.No i Fatimo,zdjęcia,zdjęcia,zdjęcia,bez tego ani rusz...

(...)
Niestety zauważyłam,że coraz więcej ludzi chce oddać swoje psiaki,takie wątki jak te dwa wyrastają jak grzyby po deszczu:roll:.Smutne to:shake:

Renatko (;)) wiem, ale lepiej żeby opłaciła choć dwa niż nic, no bo nie wiem czy nie wiedząc co się dzieje z psem czy już dawno nie jest w domu nie będzie chciała opłacić 6 miesięcy :shake: chyba, ze kontaktowałaby się z kimś kto będzie odpowiedzialny za psa od tej chwili i bedzie wysyłać co miesiąc pieniadze aż pies dom znajdzie...

cóż wątków takich rzeczywiście przybywa ale lepiej tak niżby wyrzucili z jadącego samochodu :-(

Posted

Renata5 napisał(a):
Faktycznie,masz rację i w jednym i w drugim przypadku:)

cieszę się ;)
mam nadzieję, że założycielka zajrzy i postanowi coś dobrego... ale w hoteliku może być problem patrząc na to, że nie toleruje innych psów? czy jak to wygląda z hotelikiem?
bo w sumie to nie wiem ale biorą chyba takie psy?

Posted

Marta67 napisał(a):
cieszę się ;)
mam nadzieję, że założycielka zajrzy i postanowi coś dobrego... ale w hoteliku może być problem patrząc na to, że nie toleruje innych psów? czy jak to wygląda z hotelikiem?
bo w sumie to nie wiem ale biorą chyba takie psy?

Fajny psiak,ale jeżeli hotelik,to pewnie kojcowy,bo wątpię,żeby wziął ktos do domu psa nie tolerującego innych zwierząt,gdzie są inne psiaki.

Posted

[quote name='Marta67']wyślij mi zdjęcia na maila marta67@poczta.onet.eu to ja wstawię ;)

Na chwilę obecną nie mam już pracy i pozwolenia od męża na pójście do następnej.Nie brałam pod uwagę hotelu na tą właśnie okoliczność i powiem szczerze nie jestem przygotowana finansowo.Zupełnie nie wiem jak to ugryść,bo nikt się nie zgłasza mimo iż ogłosiłam na dzielnicy o możliwości adopcji.Co poniektórzy twierdzą że będzie lepiej jak pies zostanie uśpiony bo nikt go nie będzie chciał.Na chwilę obecną moja desperacja sięga zenitu nie wiem jakie są ceny hoteli bo jak powiedziałam nie brałam tej możliwości pod uwagę i raczej mało prawdopodobne żebym dała rade to wykonać.

Posted

Pies nie jest wspólny ja go miałam zanim poznałam mojego drugiego męża.Żeby rozumieć ta sytuację w jakiej się znajduje musiałabym utworzyć nowy wątek pt.warunki trzymania psa w Islamie.

• 11 months later...
Posted

Mój psi kompan jednak zostaje z nami,nie miałam sumienia go oddawać komukolwiek,ustalilismy że poleci z nami.Zresztą małżonek bardzo bardzo go polubił,i teraz planujemy owczarka niemieckiego dobrać.Mimo wieku mojego Nerka,udało mi się wyperswadować trochę jego agresję w stosunku do innych kolegów,może nie całkowicie ale możemy już przejść obok i nie zaatakować.Psie serce jest wielkie i potrafi zjednać każdego.W chwili obecnej jest przyszykowywany do lotu,kompletuje wszelkie dokumenty jak i potrzebne mu rzeczy.Może ktoś ma jakies doświadczenia z przelotem z psiakiem,byłabym wdzięczna za wszelkie rady.

Posted

Brawo. Jednak udało się. Nie wiem czy to dobry pomysł z tym drugim psem, ale ty znasz Nero i wiesz co robisz. Może dla pewności nie dobieraj samca tylko sukę - oczywiście wysterylizowaną. Zawsze to łatwiej będzie utrzymać relacje między psami.
Życzę powodzenia.

Posted

Chcemy szczeniaczka ,i niekoniecznie w chwili obecnej ,tak na ostatni moment żeby zdąrzyć ze szczepieniami itp.Suczki nie chce,miałam to była przybrana mama Nera,2 tygodnie było dezaprobaty ze strony Sawy ale potem razem spali.Praca ,praca i jeszcze raz praca :roll: nas czeka ale co tam.:cool1: