Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!
Piszę, bo jestem rozgoryczona i zła. Dlaczego? Przez pewien czas byłam dt dla Borysa - to ja ponoć wyadoptowałam go do garażu (tak twierdzi andzia69). Nagle w ostatnią niedzielę cudownie odnaleźli się własiciele Borysa / Nerona. Oczywiście ciesze się, że jest już w swoim domu, ale.... Z prawdopodobienstwem graniczącym z pewnością uważam, ze jego właściciele na jakiś czas podrzucili go pod opieke dogomaniaków i ludzi z labradorów, w czym co niektórzy im pomogli. Oto przynajmniej niektóre przesłanki na których opieram swoje przypuszczenia:
Kashgood napisała "Dzisiaj na moje podwórko przybłąkał się piękny, czarny labrador. Jest młody, weterynarz określił go na rok-1,5. Nie ma chpia. Już jakieś kobiety dzwoniły po schron żeby nie pozarażał ich dzieci . Nie wykazuje on żadnej agresji w stosunku do psów/kotów i dzieci, właściwie to do nikogo. Nie znacie może kogos komu zaginął taki labek? itd" Na moje pytanie na pv czy jest jakakolweik szansa na odnalezienie domu Borysa, jak został odnaleziony, w czym był odpisała mi - to nie ja go znalazłam. To kto go znalazł, na żadnym z forów nie znalazłam historii jego znalezienia, szczegółó poszukiwań. itp. Choć mówiłam Fridaoo / asiek 72, ze psiak boi się windy i klatki schodowej wiec raczej nie mieszkał w bloku, a raczej mieszkał w domku Malików wydaje się w takiej sytuacji oczywisty do sprawdzenia.
W czasie kiedy u mnie był ani andzia 69, ani Fridaoo / asiek 72 nie interesowały się nim - nie było maili, telefonów, czy sms-ów zaintersowały sie dopiero kiedy w ostatni czwartek napisałam, że jest w nowym domu i podpisana została umowa tymczasowa.Wtedy dopierop się zaczęło - oszczerstwa, wycieczki personalne (np. dot. mojej samotnmości - nikt oczywiście nie zainteresował się tym dlaczego jestem samotna, może właśnie starciłam męża i dziecko w wypadku? Ważne nie były fakty, ich weryfikacja, np. wizyta kontrolna, zadanie pytania, ważne było tylko by poniżyć... I nagle w CUDOWNY sposób w niedzielę (?) odnajdują sie właściciele. Podobno Pani sama wychowuje 2 małych dzieci, a mąż pracuje za granicą. Podobno Pani głównie interesuje sie tym, czy dom w którym Borys jest obecnie jest dobrym domem, bo może by go nie odbierała?
Dlaczego kiedy prosiłam Fridaoo / asiek 72 o zrobienie wizyty przedadopcyjnej w Końskich i w Kielcach to ona nie mogła - może po prostu wiedziała, ze nie ma takiej potrzeby, bo psiak ma dom, a teraz chodzi głównie o małą przerwę wakacyjną dla właścicieli?
Dlaczego psiak w ciągu tygodnia od jego "znalezienia" - do czasu trafienia do mnie nie był odrobaczony, itp. Przecież im wczesniej wykona się pewne czynności, tym szybciej psiak ma szansę na adopcję, a chyba o to chodzi by znajdowac im domy?
Teraz rozumiem dlaczego andzia 69 i Fridaoo / asiek 72 zaczęły mnie i agasz zaczęły obrzucac takim błotem - czyżby najlepsza obrona była atak?
Co mnie jeszcze dziwi - w czwartek andzia69 nie miała problemu ze zmiana nazwy wątku Borysa na dogomanii (obelżywy w stosunku do mnie), a teraz piszę że nie może tego zrobić - cóż się zmieniło?
Czuję się OSZUKANA i wykorzystana. Dodam, że jest mi strasznie głupio i wstyd przed rodziną do której trafił ode mnie Borys, bo zrobiła to z dobrego serca, miała czyste intencje. "Niestety" syn właścicieli przeczytał fora i wie co o nich niektórzy wypisywali NIE ZNAJĄC ICH. NIKT NIE POFATYGOWAŁ SIĘ BY SPRAWDZIĆ, NIKT NIE POFATYGOWAŁ SIĘ BY ZAPYTAĆ. Borys faktycznie miał legowisko w garażu, który jest częścią domu, z którego do domu jest przejście. Tylko odpwiedzcie sobie, czy wszystkie Wasze psych za jedyne legowisko mają Wasze łóżka? Psiak zaglądał do domu, ale na razie nie chcial w nim bywać, po prostu fajniej bylo w ogrodzie z ON-ką. Chłopak biegał z nim, jeździł na rowerze, uczył sztuczek. Ale nikt o nic nie pytał, wydawał jedynie kategoryczne opinie. Szczerze mówiąc to zazdroszcze braku wątpliwości.
Jeśłi byłam hotelem dla właścicieli chcących odpocząć od Borysa to poroszę zapłatę za dobę hotelową i o zwrot kosztów - malowanie przedpokoju, benzyna za wizyty kontrolne w Końskich i Rakowie, rozmowy telefoniczne, itp. Wszyscy moi znajomi byli zaangażowani w pomoc Borysowi, a teraz co mam im powidzieć, że ktoś ich wykorzystał?
Chciałabym tylko nadmienic, że przede mna Borys był na tymczasie w podkieleckiej miejscowości, gdzie nie mieszkał w domu (nie wiem gdzie, ale Pani mówiła że wieczorem / nocą szczekał pod oknami) współnie z bernardynką i dużym mieszańce.... hmmm i jak ma sie to do tych głosów świętego oburzenia?
W głowie mi huczy od argumentów potwierdzającym moje wątpliwości, ale niech starczy to co napisałam.

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

An-na - dyskutować z toba nie będę - bo to jak dyskusja ze ślepym o kolorach i z głuchym o śpiewie ptaków:shake: w poprzednim dt był na podwórku - co nie znaczy, ze miał trafić do domu z garazem! koniec i kropka:angryy: wizyty w tym domu nie zrobiłaby Fridaoo, bo powiedziałaś jej o swoich wątpliwosciach co do tego domu - bo właśnie pies mieszkałby na podwórku!Dla mnie taki dom juz w przedbiegach odpada, bo NIE WYDAJEMY PSÓW DO GARAŻY!!! NA PODWÓRKA - tylko w przypadku, gdy pies się do mieszkania takiego nadaje! więc nie bądź śmieszna - idź zbawiaj świat gdzie indziej!:angryy:

a tytuł sobie zmienię jak mi złość przejdzie:diabloti:

Posted

nie traktuj dogomanii jak swojego prywatnego podwórka! chyba obowiązuje tu jakiś regulamin,który nie pozwala na taką samowolkę! mam nadzieję,że już nigdy nasze drogi się nie zejdą.żegnam

• 2 weeks later...