zalewscy Posted June 6, 2006 Author Posted June 6, 2006 Dabrowka napisał(a):Lupe, dziękuję. Lupe dzieki , Iza czekam na info od Ciebie niestety do 17 jestem bez kompa, tylko kom. Quote
Tweety Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 zalewscy napisał(a):to znaczy jeden dorosły i jak sie dziś dowiedziałam dwa małe, w sobote był tylko ten jeden dorosły, ja nie znam nikogo z adopcji kotów moze podajcie nam jakieś namiary, podobnież jest tam kotka z małymi kociakami , ale ja jej nie widziałam. ciekawe jak długo tam będą? sądząc po działaniach pracowników to mają z tydzień życia przed sobą, w najlepszym razie :angryy: zalewscy, macie rację, za wyciagnięcie pieska z tej umieralni to należy Wam się conajmniej pomnik a przynajmniej kwiaty :Rose: :Rose: :Rose: Lupe, banner jest dokładnym odzwierciedleniem moich uczuć Quote
elviss Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Popatrzcie na regulamin schroniska - niby jest tam opcja wydania zwierzaka chorego pod warunkiem zobowiązania do leczenia http://www.lpgk.legnica.pl/oddzialy/sdz.htm Quote
Iza i Fidel Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 [quote name='elviss']Popatrzcie na regulamin schroniska - niby jest tam opcja wydania zwierzaka chorego pod warunkiem zobowiązania do leczenia http://www.lpgk.legnica.pl/oddzialy/sdz.htm Elviss,juz myslalam,ze sobie glupie zarty robisz w swoim pierwszym poscie,a Ty taka konkretna osoba jestes!:lol: Dzieki za ten regulamin!! Mysle,ze bardzo sie on nam przyda,chyba w szczegolnosci mnie,bo ja sprobuje wyciagnac stamtad psiaki. Ela,dajesz im domek? Dzis niestety nie moge,bo do schronu trza jechac rano,ok.9-10,a ja zaraz wyjezdzam ,ale do pracy...:( Chyba,ze jak bede wracala i bedzie kierownik,to pokloce sie z nim.Mam jedna mala obrozke i smyczke-wezme je na wszelki wypadek,moze sie uda? Ela,to Ty mowilas,ze Twoi znajomi z Chojnowa chcieli tego rudego szczeniaka?Pytam,bo moze jego uda sie wyciagnac.Jak nie hurtem,to moze pojedynczo.Czy Ci znajomi wzieliby tego psiaka chorego,czy by go leczyli? Rozmawialam z moimi wetami i jakby oni leczyli szczeniaki,to platnosc by odroczyli i nawet podzielili na raty:multi: Co do kotow to sa tam 2 kociatka,bodajze 5 tygodniowe. Quote
elviss Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 [quote name='Iza i Fidel']Elviss,juz myslalam,ze sobie glupie zarty robisz w swoim pierwszym poscie,quote] "Głupie żarty" to robię na inne okazje. Nie wiem, co akurat w moim pierwszym poście mogło na to wskazywać :-o po prostu podzieliłam się tym, co wiem, bo tak rozumiem ideę "forum". Quote
Iza i Fidel Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 elviss napisał(a):[quote name='Iza i Fidel']Elviss,juz myslalam,ze sobie glupie zarty robisz w swoim pierwszym poscie,quote] "Głupie żarty" to robię na inne okazje. Nie wiem, co akurat w moim pierwszym poście mogło na to wskazywać :-o po prostu podzieliłam się tym, co wiem, bo tak rozumiem ideę "forum". Pierwszy post wygladal tak:"gggggggggg" i stad takie domysly. Niestety musze dzis zostac w Zlotoryi.....Mam nadzieje,ze jutro pojade do pracy,do Legnicy i wtedy napewno zajade do schronu.Chcialabym i TOZ i UM odwiedzic,ale zobaczymy czy sie uda wszystko.My wyjezdzamy w sobote i niedziele.Moj syn w poniedzialek wyjezdza juz na wakacje,musze mu uzupelnic garderobe itd.Mam jednak nadzieje,ze w opoznionym tempie,ale sytuacja bedzie sie posuwac do przodu.Zeby jeszcze ktos byl z Legnicy z autem i bez pracy:) Najgorsze jest to,ze kierownik tego schronu jest tylko rano,wet tez,a wszystko tak krotko czynne....:angryy: Quote
madziara1983 Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Dziewczyny ,skoro w regulaminie jest taki punk wydania.To druknijcie sobie ten regulamin i od razu do nich z tym punktem.Tylko przeanalizujcie dobrze ten regulamin żeby was nie zaskoczyli czymś.Wiecie jak to jest. Quote
malagos Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 ja myśle, że powinniście znaleźć w Urzędzie osobę wrażliwą na cierpienie zwierząt (może sekretarka? one dużo mogą, może ktoś od promocji miasta? może pracownik ochrony środowiska? może ktoś z wydzialu rolnictwa?) i komuś takiemu pokazać schronisko - pokazać, a nie tylko mówić. A moze ktoś z Ośrodka Doradztwa Rolniczego, nie podlega pod gminę, ale też trafiają się ludzie przez duże L. Quote
lupe Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 aby baner spełnial swą role odnosnika należy w edycji podpisu go podswietlić a nastepnie klikając ikonke "ziemia z łancuszkiem " ( wyskoczy okienko ) wpisac w owo okienko adres watku Quote
zalewscy Posted June 6, 2006 Author Posted June 6, 2006 Jej Iza boje sie o te szczeniaki i tych szczeników , wiesz że miałam najlepsze chceci ale parwowiroza jest ponad moje siły. Nie ma mnie w domu od 7,00 do 17,00 przecież one wymagaja intensywnej opieki . Błagam Was tylko nie myslcie że sie wykręcam ale jak mam sie nimi opiekować ?? A poresztą moje psy , przepraszam ale nie jestem tyle wstanie zaryzykować:-( . Quote
Iza i Fidel Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 zalewscy napisał(a):Jej Iza boje sie o te szczeniaki i tych szczeników . Ela,ja znam Twoja sytuacje,wiem,ze kochasz zwierzeta...Nie moge Cie krytykowac,nikt nikogo nie powinien,bo nie znamy sie dobrze. W takim badz razie pozostaje nam szukac im domkow u kogos innego(ja dzis probowalam) i walczyc z urzednikami.Qrcze,zeby tylko trafil sie ktos wrazliwy... Czy to prawda,ze parwo mozna stwierdzic na 100% tylko gdy sie zrobi labolatoryjne jakiestam badanie? Ponoc w schronie nie robia ,bo nie ma kasy-jak zwykle.To w takim badz razie skad kierownik ma takie informacje,ze psy maja moze parwo? No i dlaczego wet tego samego dnia nie potwierdzil tej diagnozy,a nawet postawil calkiem inna?Wydaje mi sie,ze to nie parwo.Te pieski by marnialy z dnia na dzien,a wczoraj po poludniu wygladaly calkiem dobrze,podbiegly do mnie,merdaly ogonkami...Juz sama nie wiem co myslec... Quote
madziara1983 Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Kurde,sama nie wiem co wam poradzic.Może napiszcie do jakiegośweta na forum jak w 100% diagnozuje sieparwo....Nic innego mi dogłowy nie przychodzi i zpaytajcie może jakie choroby jeszcze mają takie objawy jak te pieski.....Sama nie wiem ,pustogłowie...... Quote
madziara1983 Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Co tam dziewczyny??Sa jakieś nowe wiadomości?? Quote
Rybc!a Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Dodaję ogłoszenie o pomocy dla zwierząt na kilku forach o legnicy, może to coś pomoże, w razie pytań, jaki ma być e-mail do kobiety która założyła ten wątek? Musze podać jakieś dane kontaktowe, w razie gdyby kotś chciał pomóc! Quote
Iza i Fidel Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Nie mam dobrych wiesci.Dzis jadac do pracy zajechalam do schroniska "na chwile"(nie mialam czasu).Ta chwila troche sie przedluzyla przez klotnie z kierownikiem,ktory jest skonczonym s...:angryy: To wszystko co mowila o nim wolontariuszka to prawda,a nawet malo.Spytalam ,czy schronisko nie moze byc otwarte w niedziele."Nie",bo oni maja regulamin zatwierdzony przez UM i TOZ."Acha"-pomyslalam glosno-"Trzeba pojechac do TOZu".Strona i-netowa poszla gladko-mozna zrobic(wirtualne adopcje odpadaja).Nastepnie spytalam o szczeniaki.Sa leczone,badan lab.nie bylo,ale to nie parwo i za 2 dni beda do wziecia(faktycznie czuja sie o jest znacznie lepiej i brykaja po boksie).Jedzenie,wg mnie koszmar(pisalam chyba tu czym zwymiotowal Felek?).Wg kierownika jedzenie jest super i niektorzy ludzie tak nie jedza.Grrrrrr,tu juz nie wytrzymalam!!! Powiedzialam mu o Felku,ale to jest facet,ktory przerywa,nie daje dojsc do glosu i w trakcie rozmowy odchodzi od rozmowcy.Powiedzial(wkurzylam go chyba),ze "trzeba miec troche dobrej woli,aby tu przychodzic",wiec ja na to,ze komu jak komu,ale mnie tego nie mozna zarzucic,gdyz znalazlam domek dla boksia,przynioslam miski,karme zima,wyprowadzalam psa.....I tu wlasciwie facet sie zmyl,cos pokrzykujac.Wczesniej wyklocalismy sie o warunki w schronisku.Ten baran (sorry,ale znow to przezywam),powiedzial,ze schronisko w Legnicy nalezy do NAJLEPSZYCH na Dolnym Slasku,ze w innych nie ma nawet wybetonowanej posadzki,psy sa na ziemi.Wiec ja na dowod,ze tu jest okropnie przytoczylam schronisko w Jeleniej Gorze,bo to akurat mi przyszlo do glowy.On nie podal zadnego przykladu,w ktorym to schronisku jest niby gorzej.Powiedzialam,ze moge przyniesc mu adres schronu w Jel.Gorze i sobie sam zobaczy.On ma to wszystko gleboko w d...Powiedzial,ze psy tutaj jedza mieso i kielbase,bo dostaja przeterminowane z hipermarketow.Tylko,ze ja nigdy tego nie widzialam....A poza tym przeterminowane,to moze i psu zaszkodzic(pamietacie biegunke u szczeniat?).Widac,ze pracownicy boja sie kierownika,nawet slowem sie do mnie potem nie odezwali,tylko przycinali zywoplot... Przypuszczam,ze Wam cisna sie teraz takie slowa na usta jakie lecialy ode mnie w samochodzie.Bylam tak wsciekla,ze plakac mi sie chcialo. Wiecej z tym debilem nie bede rozmawiac,bo nie ma o czym i z kim.On nigdzie nie widzi problemu. Bylam w TOZie.Niestety czynne maja tylko w czwartki od 15-17tej.Nie popuszcze temu s...Jutro jade do TOZu. Co Wy proponujecie? Quote
madziara1983 Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Witam. No wycieczka do tozu to chyba tak na początek bo wielu możliwości nie ma.Zobaczymy co oni powiedzą na to. Mam nadzieje ,że się zajmą tym. No i jakies władze miasta chyba zostały jescze.Trzeba chyba siła tam wszystkich na chodzic bo inaczej nie da rady. Quote
Iza i Fidel Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 zalewscy napisał(a):Iza jade z Tobą , wpadniesz po mnie ?? Ela,jasne,ze wpadne.Umowimy sie telefonicznie,bo teraz mi ciezko powiedziec o ktorej bede.Chcialabym o 17-ej,ale zobaczymy jak mi praca pozwoli.Mamy jeszcze jedna dobra duszyczke z Legnicy do pomocy. Quote
Iza i Fidel Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='Rybc!a']Dodaję ogłoszenie o pomocy dla zwierząt na kilku forach o legnicy, może to coś pomoże, w razie pytań, jaki ma być e-mail do kobiety która założyła ten wątek? Musze podać jakieś dane kontaktowe, w razie gdyby kotś chciał pomóc! Ja napisalam na gazecie w forum regionalnym Legnica,ale powiem Ci,ze zbyt wielkiego odzewu nie bylo....Po moim drugim@ w moim watku zglosily sie dwie osoby,ale jakos tak nie nagabuja mnie o jakies info....Znieczulica czy co?? Hej ,zobaczcie co znalazlam: Legniczanie chcą więcej spotkań z Prezydentem Trwający już od kilku lat cykl konsultacyjnych spotkań Prezydenta Legnicy Tadeusza Krzakowskiego z mieszkańcami poszczególnych dzielnic i osiedli cieszy się znacznym zainteresowaniem legniczan. Przebiega on pod hasłem „Blisko ludzi i ich spraw”. Ustalony na bieżący rok harmonogram konsultacji, na prośby samych mieszkańców, musiał zostać zmieniony. Przybyły dwa dodatkowe spotkania: 20 czerwca w północnej części miasta (rejon Piątnicy oraz ulic Bydgoskiej i Leszczyńskiej – Poznańskiej) oraz 4 lipca w rejonie Alei Rzeczypospolitej i osiedla Bielany. Jednym slowem trzeba 20 czerwca spotkac sie z prezydentem.Juz niedlugo wybory ...:) Ponizej jest czesc harmonogramu spotkan prezydenta z mieszkancami Legnicy- Ela,spojrz: 5. Osiedla „Wielogórska” i „Sienkiewicza”, Przybków oraz okolice ul. Jaworzyńskiej Termin: 13 czerwca, godz. 17.00 Miejsce: Zespół Szkół Rolniczych, ul. Jaworzyńska 219. Prezydent bedzie prawie u Ciebie w domu !! Idziemy?? Mnie trudno powiedziec teraz czy bede mogla,a Ty postaraj sie,prooosze!!! Quote
zalewscy Posted June 7, 2006 Author Posted June 7, 2006 Nie denerwuj mnie , do 13 kupa czasu masz mieć wolne i kropka . Jasne ??? A i Magde weź ze sobą , Quote
Iza i Fidel Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 [quote name='zalewscy']Nie denerwuj mnie , do 13 kupa czasu masz mieć wolne i kropka . Jasne ??? A i Magde weź ze sobą , Ela ,to nie jest takie proste.Wy nie macie dzieci,ja mam dwoje i meza pracujacego do pozna(wiesz,jak on jest do tego nastawiony).Zuzie musze wiec odebrac osobiscie z przedszkola w ZLOTORYI najpozniej ok.16-tej.To tego praca i jej treningi.To nie jest wlasnie takie proste u mnie...:( A 13-ty to juz wtorek,kochana :) No i 17-ta godzina...watpie,zebym mogla...:( W poniedzialki i czwartki jestem w Legnicy do pozna,do 21-szej(od rana). Napisalam drugi juz list do Prezydenta.Moze podpiszcie sie (i moze cos dopiszcie) i zasypcie go poczta? Oto tresc: Panie Prezydencie, pisalam juz do Pana ,ale nie dostalam odpowiedzi. Wierze,ze jest Pan bardzo zapracowanym czlowiekiem,ale sprawa ktora chcialabym Panu przedstawic jest bardzo pilna. Rzecz dotyczy legnickiego schroniska dla bezdomnych zwierzat. Na poczatek zapytam: czy kiedykolwiek byl Pan tam bez zapowiedzi? Jesli tak,to prosze porownac nasze schronisko,ze schroniskiem w niedalekiej przeciez Jeleniej Gorze: http://jelenia.schronisko.net/ Tam wrecz prosza sie o to ,aby przyjsc i adoptowac zwierze. U nas schronisko jest czynne w takich godzinach,kiedy wiekszosc ludzi pracuje, w niedziele nieczynne.... Warunki,w jakich przebywaja zwierzeta pozostawiaja wiele do zyczenia. Ja rozumiem,ze nie beda one mialy takich wygod jak w domu,ale boksy podczas mojej obecnosci(a bywam tam czesto) sa brudne i smierdzace. Psy agresywne sa czesto lokowane z innymi psami,ktore pozniej sa przez tamte pogryzione.Pare dni temu bylam swiadkiem,jak szczenieta 5-tygodniowe z trzech roznych miotow ulokowano razem.Jedne szczeniaki byly chore(podejrzenie parwowirozy-opinia kierownika)i NIE odseparowano ich od zdrowych.Na moich oczach jedno szczenie zmarlo....(posiadam zdjecia). Czy slyszal Pan o artukule z 2004r bodajze roku w GW o szarej strefie eutanazji w legnickim schronisku? Troche sie zmienilo od tego czasu,bo kierownik i lekarz.Zapewniam,ze kierownik,p.Boksa jest nieodpowiednim czlowiekiem na tak odpowiedzialne stanowisko !! Kierownik przede wszystkim powinien kochac zwierzeta i zrobic wszystko,aby im pomoc.Pan Boksa nigdy niczego nie potrzebuje... W schronisku jest tylko rano i to pilnie strzezony przez jego pracownikow. Wiele dobrego zrobil Pan w Legnicy,znam Pana jeszcze ze SP 20...Prosze pomoc naszym czworonoznych przyjaciolom !!! z powazaniem, XXXXX Quote
zalewscy Posted June 7, 2006 Author Posted June 7, 2006 A ja sie bede trzymać tego " dla chca cego nic trudnego " :evil_lol: Jest u mnie Sylwia ta co wyprowadza psy w schronie, właśnie Cie obgadujemy Quote
zalewscy Posted June 7, 2006 Author Posted June 7, 2006 Iza tylko sie nie obrażaj chodziło mi o to ze do 13 postaramy sie tak czas zaplanować ze napewno nam sie uda tam pojechać. To jak jedziemy jutro do Tozu ?? Napisz bo musze sie zwolnić z pracy. Bardzo sie ciesze ze jesteś !! i że tyle robisz dla schronisaka :Rose: :Rose: :Rose: Quote
Recommended Posts