Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie prosze o wpisanie sie tu osób, z Legnicy i okolic Legnicy. W naszym schronisku giną zwierzaki , nie mają nawet swojej strony , prosze o pomoc !!!!! Potrzebuje kogoś kto pojedzie ze mną do tego schroniska porobi fotki i zabierze najbardziej potrzebujące pomocy , np. maleńkie koty ( nie potrafiace jesc samodzielnie) rzucone między dorosłe koty, umieraja z głodu.

• Replies 426
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja kolezanka pojawila sie na dogomanii kilka miesięcy temu i wtedy pytała o kogoś z Legnicy... Nie wiem, czy zagląda tu jeszcze (wtedy nikt się nie odezwał), ale napiszę do niej i poproszę, żeby tu zajrzała.
Dzisiaj raczej tego nie zrobi, bo jest mocno zajęta, ale może jutro.

Kilka miesięcy temu odwiozła do schroniska w Legnicy suczkę, którą ktoś jej przerzucił przez płot do ogródka :(
Ale wtedy nie miałyśmy pojęcia, że na dogomanii można takiemu psu pomóc, naprawdę...

Posted

Bose, ja mieszkam nie daleko Legnicy tz 100 km ale nie moge pomóc niestety bo sama mam cięzko chorego psa.Ale jak czytam takie rzeczy to chyba zaczne bardziej dociekać w schroniskach obok mnie jak to jest i wypytywac o wszytsko bowidze ,że naprawde w nie których schronach to sie niezłe cuda wyprawiają.:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Posted

Koniecznie temat trzeba podbijać, na pewno są tu ludzie z Legnicy! Tylko zwarta grupa może coś wskórac, więcej głów to więcej pomysłow na pomoc dla zwierząt!
Zalewscy, a może Twoi znajomi, sąsiedzi, przyjaciele mogliby pomóc? Tak na początek, dla towarzystwa, pojechać i rozejrzeć sie w schronisku? O ile pozwola Wam tam powęszyć....
Ciekawa jestem, jak się sytuacja rozwinie!

Posted

madziara1983 napisał(a):
Może by napisac w temacie ,potrzebna pomoc ludzi z Legnicy-pilne!!!

Ale ja nie umiem , komp to dla mnie dalej czarna magia napisz jak a zmienie tytuł!!!

Posted

Ludzie błagam odezwijcie sie sama nic nie zdziałam, potrzebna mi pomoc, na początek poszlibyśmy tylko zobaczyć zwierzaki ocenić sytuacje. Błagam sama nie pojde bo moge komuś krzywde zrobić jak mnie zdrzżni. Najlepszy jest tam weterynarz narabany do tego nie potrafi kleszcza psu wyciagnąć. Jak tam byłam to ludzie chcieli adoptować pieska ale miał kleszcza a wet nie chciał mu wyjąć , na szczęscie nie rozmyślili sie i adoptowali piesa:lol: . Ten wet nie był w stanie ocenić płci kota którego stamdad zabierałam, choć nie był to maleńki kotek. :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
POMOCY POMOCY POMOCY

Posted

Witam ponownie. Musisz edytować pierwszego posta ,wtedy wciśniesz go advanced i tam będziesz mogła zmienic tytuł.Mam nadzieje ,że ktoś pomoże, napewno są tu ludzie z legnicy i okolic pozatym wiele osób jest z wrocławia a to nie daleko i napewno chętnie by pomogli,może w temacie by napisać ludzie z legnicy i okolic , wrocławia czy cóś.Sama nie wiem ,tak żeby jakoś więcej osób mogło tu dotrzeć.

Posted

anielica napisał(a):
zalewscy: spróbuj wyszukać uzytkowników, dając (w wyszukiwaniu zaawansowanym) location: legnica. może w ten sposób znajdziesz.

Legnica, do dzieła!!!

OOOOO jak miło,pojawiła się ciotka anielica,ona zawsze coś poradzi ,a jak ona dotarła to i inni dotrą!!!! Mnie również pomagała jak zakładałam temat!!!!!

Posted

Niestety z wyszukiwania po miejcu zamieszkania nic nie wyszło. Nic nie znalazłam, niestety. Biedne zwierzaki :placz: :placz: :placz: Sama nie dam rady, nie ma co sie łudzić :placz: :placz: :placz:

Posted

Podnoszę. Nie wierzę, że w Legnicy nie ma ludzi, którzy mają serce:shake: . może spróbować przez praę lokalną? Może w ten sposób ktoś się zainteresuje losem tych zwierząt?A przynajmniej ludzie dowiedzą się, jakie warunki tam panują...

Posted

No właśnie tzreba nagłosnić jakąs tą sprawę. Sa tez fora regionalne i tam również mozna , zamieścić temat, moze na forum wrocławskim bo to nie daleko. Na forum napewo są ludki z legnicy i okolic tylko jeszce nie dotarli do tego tematu.....!!!

Posted

Pisałam na początku, że zawiadomię koleżankę, która kiedyś na dogo też szukała ludzi z Legnicy, żeby jakoś pomóc schronisku. Wtedy też nikt nie zareagował :(
Napisałam do niej, ale dajmy jej trochę czasu, mam nadzieję, że jutro tu zajrzy.

Posted

Jestem w koncu !!!! To ja sie tu mialam pojawic.Dzieki Dabrowka za info !!
Bylam w legnickim schronisku.Faktycznie sama nic tam nie moglam zdzialac:( Probowalam pozbierac pieniadze na karme czy koce(to bylo zima),ale ludzie nie chcieli nic dac...Kupilam wiec na spolke ze swoimi dziecmi i moja znajoma fryzjerka duzy worek karmy.Zawiozlam ,a facet mnie spytal o adres,bo wysla mi kartke z podziekowaniem!! To byl dla mnie szok,bo bida az piszczy a oni bawia sie w wysylanie kartek!! Powiedzialam,zeby ta kase przeznaczyli na psy.Wczesniej rozmawialam ze swoim wetem (DUO-VET) n.t. tego schroniska i facet zalamal rece.Powiedzial,ze slyszal,ze w tym schronisku potrafia w mrozny dzien oblac psa zimna woda...
Jestem gotowa do pomocy.Napewno moge pojechac do schroniska zrobic fotki.Kotow cholibcia chyba wziasc nie moge ,bo moj pies ma na nie alergie.No,ale zobaczymy.Moj tel.0607418725.Zalewscy,odezwij sie do mnie !!
Kiedys napisalam o legnickim schronisku na forum legnica na gazecie,ale tez zadnego odzewu nie bylo....

Posted

Ja nie mam zadnego doswiadczenia w tym temacie:( Mysle jednak,ze dzieki ludziom z dogomanii i innym uda nam sie poprawic los tych zwierzat.Podalam temat na forum Legnica na gazecie oraz na forum boksery.

Posted

Dzieki że sie odezwałaś, ja zadzwonie do Ciebie jak tylko naprawia mi tel. moze nawet dziś . Teraz najwazniejsze to chyba najważniejsze to tam pojechać, ocenic zdrowie zwierzków i ewentualnie ratować te najbardziej potrzebujące. A potem sie zobaczy . Teraz moze sie udać co ja plote teraz musi sie udac , a tak na marginesie to my tozu w Legnicy nie mamy ??? Najbliżej Wrocław, myle się ???

Posted

Dzisiaj ok.18.15 jade z corka na trening do Legnicy.Bedziemy tam do ok.20.30 i w tym czasie mozemy sie spotkac.Jesli nie,to kontakt dzis tylko na komorke.
Co do pomocy zwierzakom,to ludzie ze schroniska nie chca slyszec (nie chcieli bynajmniej)o zadnych wolontariuszach,stronach i-netowych,wirualnych adopcjach i jak przypuszczam nie chca nikogo z zewnatrz.Co innego kasa czy karma,ktora nie wiadomo czy trafia dla zwierzat....Domyslam sie,ze bedziemy mialy niezly orzech do zgryzienia.Ja,jak pisalam nie mam zadnego doswiadczenia w tym temacie.Ba,nie wiem jak ten temat ugryzc,nie znam przepisow....
Mam nadzieje,ze Ty wiesz?
No,ale jestem gotowa do pomocy:)

Posted

Iza, cieszę się, że dotarłaś do wątku :)

Może ktoś z Wrocławia pomoże? Niekoniecznie jeżdżąc do schroniska w Legnicy, ale organizacyjnie... sporo ludzi z Wrocławia jest na dogomanii, na pewno ktoś ma doświadczenie w walce ze schroniskiem.