mysza 1 Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Zajrzyjcie proszę do drugiego staruszka, także w hotelu u mariamc, jest stary i chory, nie ma deklaracji na hotel, nie ma zainteresowania wątkiem:shake: http://www.dogomania.pl/threads/190459-%C5%81YSY-ONek-z-wyrokiem-%C5%9Bmierci.-Cena-%C5%BCycia-200-z%C5%82.-Prosimy-o-deklaracje!!! Quote
irenaka Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 [quote name='mysza 1']Zajrzyjcie proszę do drugiego staruszka, także w hotelu u mariamc, jest stary i chory, nie ma deklaracji na hotel, nie ma zainteresowania wątkiem:shake: http://www.dogomania.pl/threads/190459-%C5%81YSY-ONek-z-wyrokiem-%C5%9Bmierci.-Cena-%C5%BCycia-200-z%C5%82.-Prosimy-o-deklaracje!!! Myszko, czy Wy macie monopol na psie staruszki? Weszłam i zamarłam:-( Muszę odrobić trochę zaległości bazarkowych i zrobię też dla niego. Nie mam teraz kasy, żeby poratować:-(. Quote
Greven Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Cieszę się, że mogłam pomóc w transporcie Dziadzia. Gdy podeszłam do kojców, wszystkie psy szalały - kręciły się, skakały, szczekały, ujadały... a Dziadzio nic - leżał przy budzie zwinięty w kłębek. W pierwszej chwili pomyślałam, że jest w takiej głębokiej depresji, ale gdy pies mnie zobaczył, zrozumiałam że jest po prostu głuchy. Ożywił się, gdy weszłam do kojca ze smyczą. Podniósł się nieco chwiejnie, ale gdy się rozchodził, nie poruszał się gorzej, niż przeciętny stary pies. Po wyjściu natychmiast zaczął sikać i sikał dobrą minutę, a następnie zrobił kupę. Zapytałam pracownicę PUKu, czy także wychodzi na częste spacery, jak Nero, ale odparła, że nie... bo jest stary. W każdym razie niezałatwianie potrzeb w kojcu wyraźnie wskazuje, że Dziadzio całe życie był psem domowym, który wychodził na spacery. Z załadunkiem do auta było trochę ciężko, bo pies wpadł w panikę, cofał się i uciekał. Założyłam mu kaganiec i włożyłam go na pakę. Jechał na kocyku obok zasłoniętej klatki Nera. Na szczęście dzień był stosunkowo chłodny (w porównaniu z masakrycznymi upałami z poprzednich tygodni), a od połowy drogi jechałam w ulewnym deszczu, więc psy bardzo dobrze zniosły podróż. Zauważyłam, że oprócz zmętniałych oczu, siwizny i chwiejności chodu, Dziadek ma w kilku miejscach na skórze (zad, grzbiet, kark) zrogowacenia, lub może narośla. Dość intensywnie drapał prawą stronę szyi. Jestem bardzo szczęśliwa, że oba psy - Nero i Dziadzio - są bezpieczni w hotelu w Szczecinku. O ile Nero, po doleczeniu, ma być może szanse na adopcję, o tyle dla Dziadka to chyba ostatnia przystań... Proszę więc - wspomóżcie obu staruszków deklaracjami, niech chociaż jesień ich życia będzie spokojna, bezpieczna, bez głodu, chłodu i nieleczonych chorób. Quote
blacky. Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Powinna dotrzeć wpłata od Pani Doroty, wysłałam jej dzisiaj dane do przelewu. Cieszę się że Nestorek bezpieczny :loveu: Jakieś zdjęcia będą ?:) Będę wpadać raz na jakiś czas, bo nie mam znowu laptopa :( Quote
__Lara Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Dziadziuniu nasz, trzymaj się :) Greven - fajna relacja :) Quote
Onaa Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Staruszek wyglądał na zadowolonego :). Biedny, pewnie myślał, że już go nic dobrego w życiu nie czeka. Quote
__Lara Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Dogo07 napisał(a):Staruszek wyglądał na zadowolonego :). Biedny, pewnie myślał, że już go nic dobrego w życiu nie czeka. Właśnie... fajnie wyszedł :) Quote
irenaka Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Dlaczego tak mało;) tych zdjęć Agnieszko:loveu: Staruszek jest PIĘKNY!!! Quote
paulinken Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Śliczny dziadunio :loveu: Staruszki są takie rozczulające... Quote
agnieszka32 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 irenaka napisał(a):Dlaczego tak mało;) tych zdjęć Agnieszko:loveu: Staruszek jest PIĘKNY!!! Danusia ma problem z ich wstawieniem, jak i z wysłaniem ;). Tylko tyle ich dostałam, ale jak będę miała więcej, to oczywiście natychmiast je Wam pokażę - cudowny jest :loveu: Quote
mariamc Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Udał mi się zalogować. Dzięki Agnieszka za wstawienie fotek. Dziadek waży 19 kg - malutko. Był niewiarygodnie zapchlony, dzisiaj był odpchlany po raz drugi. Był bardziej zapchlony niż amstaffka Doris ze Swarzędza, tylko u niego nie było tego tak widać przez sierść. Aga, pamiętasz ,jaka była Doris? On był bardziej..... Ma pobraną krew do badania. Jeśli chodzi o jedzenie , to Dziadkowi najbardziej smakuje Frolic. Żadna inna karma, próbowaliśmy wiele , mamy duży wybór..... Quote
Onaa Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Ale malutko :(. No bo co to jest 19 kg na pieska ONkowatego. To dlatego on taka drobinka na zdjęciach wygląda. Quote
mysza 1 Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Dzięki za zdjęcia :loveu: Pewnie całe życie jadł Frolic, co poradzić. Najważniejsze, że jest bezpieczny i jest mu dobrze :loveu: ogromnie się cieszę z tego. Quote
paulinken Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Pies mojego Taty też najchętniej Frolic by żarł :cool3: Bo to takie miękkie i pachnące :cool3: Quote
Tora&Faro Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Naprawdę ładny psiak z Nestorka:loveu: zobaczymy jakie wyjdą badania krwi.... Quote
ageralion Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Zapraszam na ubraniowy bazarek dla naszych Szczecinskich psiakow. Kazdy znajdzie cos dla siebie :cool3: http://www.dogomania.pl/threads/190783 Quote
mariamc Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
mariamc Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
bela51 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Sliczna siwa mordeczka. Jak to dobrze , ze udało sie Wam go uratować. Quote
Secia Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 naprawdę piękne ujęcia Nestorka. :-) a jak się łasi wdzięcznie Jak zostanie podtuczony to jeszcze niejednej suczce zakręci w głowie chłopina :-) :-) czekamy na wyniki badań Quote
mysza 1 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Jak miło patrzeć :loveu: Nieśmiało zapraszam na bazarek ze srebrną biżuterią, na jednego z naszych psów, który ma dług ponad 700 zł :-( http://www.dogomania.pl/threads/190800-%C5%9ALICZNA-TANIA-srebrna-bi%C5%BCuteria-na-zad%C5%82u%C5%BConego-Amigo-do-19.08.-do-20-00?p=15177834#post15177834 Quote
mysza 1 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 __Lara napisał(a):Widzę, że Dziadzio lubi mizianko :) To domowy pies, którego ktoś tak potraktował :( Quote
__Lara Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 mysza 1 napisał(a):To domowy pies, którego ktoś tak potraktował :( Jak złom, którego rdza już zeżarła.... Quote
Recommended Posts