Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mysza 1']Zajrzyjcie proszę do drugiego staruszka, także w hotelu u mariamc, jest stary i chory, nie ma deklaracji na hotel, nie ma zainteresowania wątkiem:shake:
http://www.dogomania.pl/threads/190459-%C5%81YSY-ONek-z-wyrokiem-%C5%9Bmierci.-Cena-%C5%BCycia-200-z%C5%82.-Prosimy-o-deklaracje!!!

Myszko, czy Wy macie monopol na psie staruszki?
Weszłam i zamarłam:-(
Muszę odrobić trochę zaległości bazarkowych i zrobię też dla niego.
Nie mam teraz kasy, żeby poratować:-(.

Posted

Cieszę się, że mogłam pomóc w transporcie Dziadzia.

Gdy podeszłam do kojców, wszystkie psy szalały - kręciły się, skakały, szczekały, ujadały... a Dziadzio nic - leżał przy budzie zwinięty w kłębek. W pierwszej chwili pomyślałam, że jest w takiej głębokiej depresji, ale gdy pies mnie zobaczył, zrozumiałam że jest po prostu głuchy. Ożywił się, gdy weszłam do kojca ze smyczą.

Podniósł się nieco chwiejnie, ale gdy się rozchodził, nie poruszał się gorzej, niż przeciętny stary pies. Po wyjściu natychmiast zaczął sikać i sikał dobrą minutę, a następnie zrobił kupę. Zapytałam pracownicę PUKu, czy także wychodzi na częste spacery, jak Nero, ale odparła, że nie... bo jest stary. W każdym razie niezałatwianie potrzeb w kojcu wyraźnie wskazuje, że Dziadzio całe życie był psem domowym, który wychodził na spacery.

Z załadunkiem do auta było trochę ciężko, bo pies wpadł w panikę, cofał się i uciekał. Założyłam mu kaganiec i włożyłam go na pakę. Jechał na kocyku obok zasłoniętej klatki Nera. Na szczęście dzień był stosunkowo chłodny (w porównaniu z masakrycznymi upałami z poprzednich tygodni), a od połowy drogi jechałam w ulewnym deszczu, więc psy bardzo dobrze zniosły podróż.

Zauważyłam, że oprócz zmętniałych oczu, siwizny i chwiejności chodu, Dziadek ma w kilku miejscach na skórze (zad, grzbiet, kark) zrogowacenia, lub może narośla. Dość intensywnie drapał prawą stronę szyi.

Jestem bardzo szczęśliwa, że oba psy - Nero i Dziadzio - są bezpieczni w hotelu w Szczecinku. O ile Nero, po doleczeniu, ma być może szanse na adopcję, o tyle dla Dziadka to chyba ostatnia przystań... Proszę więc - wspomóżcie obu staruszków deklaracjami, niech chociaż jesień ich życia będzie spokojna, bezpieczna, bez głodu, chłodu i nieleczonych chorób.

Posted

Powinna dotrzeć wpłata od Pani Doroty, wysłałam jej dzisiaj dane do przelewu. Cieszę się że Nestorek bezpieczny :loveu: Jakieś zdjęcia będą ?:)
Będę wpadać raz na jakiś czas, bo nie mam znowu laptopa :(

Posted

irenaka napisał(a):
Dlaczego tak mało;) tych zdjęć Agnieszko:loveu:
Staruszek jest PIĘKNY!!!

Danusia ma problem z ich wstawieniem, jak i z wysłaniem ;). Tylko tyle ich dostałam, ale jak będę miała więcej, to oczywiście natychmiast je Wam pokażę - cudowny jest :loveu:

Posted

Udał mi się zalogować.
Dzięki Agnieszka za wstawienie fotek.
Dziadek waży 19 kg - malutko.
Był niewiarygodnie zapchlony, dzisiaj był odpchlany po raz drugi.
Był bardziej zapchlony niż amstaffka Doris ze Swarzędza, tylko u niego nie było tego tak widać przez sierść.
Aga, pamiętasz ,jaka była Doris? On był bardziej.....
Ma pobraną krew do badania.
Jeśli chodzi o jedzenie , to Dziadkowi najbardziej smakuje Frolic.
Żadna inna karma, próbowaliśmy wiele , mamy duży wybór.....

Posted

Dzięki za zdjęcia :loveu:
Pewnie całe życie jadł Frolic, co poradzić. Najważniejsze, że jest bezpieczny i jest mu dobrze :loveu: ogromnie się cieszę z tego.

Posted

naprawdę piękne ujęcia Nestorka. :-) a jak się łasi wdzięcznie

Jak zostanie podtuczony to jeszcze niejednej suczce zakręci w głowie chłopina :-) :-)

czekamy na wyniki badań