Tora&Faro Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Mam nowe wpłaty dla Nestorka: Livka - 20 zł Ihabe - 20 zł Dziękujemy pięknie:loveu: Quote
blacky. Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Śliczny nasz dziadzio, niestety ja przez wymogi kierowniczki nie mogłam wyprowadzić go na spacerek, a teraz patrze jaki jest szczęśliwy na zdjęciach... :) Secia witam Cię serdecznie ! To ze mną rozmawiałaś w piątek w sprawie Nestorka i pisałaś esemesy. ;) Quote
mariamc Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 wszystkie wyniki są dobre. Dziadzia ma w porządku trzustkę, wątrobę i nerki. Jeszcze cukrzyca i serce. Za te badania to już bezpłatnie , bo glukometr i monitor serce mamy na wyposażeniu. Quote
paulinken Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 mariamc napisał(a):wszystkie wyniki są dobre. Dziadzia ma w porządku trzustkę, wątrobę i nerki. Jeszcze cukrzyca i serce. Za te badania to już bezpłatnie , bo glukometr i monitor serce mamy na wyposażeniu. Super, bardzo się cieszę :) Quote
BACHA- Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Dzisiaj w kojcu Gryfińskim pojawił się prawdopodobny właściciel psa. Pies nazywa się REX i ma 13 lat. Właściciel twierdzi że razem z partnerka był za granicą i pod jego nieobecnosc osoba opiekująca się Rexem oddałą go do ww. kojca. Czy udało się już ustalić czy to prawda.?????? Quote
ageralion Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 BACHA- napisał(a):Dzisiaj w kojcu Gryfińskim pojawił się prawdopodobny właściciel psa. Pies nazywa się REX i ma 13 lat. Właściciel twierdzi że razem z partnerka był za granicą i pod jego nieobecnosc osoba opiekująca się Rexem oddałą go do ww. kojca. Czy udało się już ustalić czy to prawda.?????? :crazyeye: Quote
__Lara Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 I co? dało się coś ustalić???? czy to ich pies??? Quote
mysza 1 Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 BACHA- napisał(a):Dzisiaj w kojcu Gryfińskim pojawił się prawdopodobny właściciel psa. Pies nazywa się REX i ma 13 lat. Właściciel twierdzi że razem z partnerka był za granicą i pod jego nieobecnosc osoba opiekująca się Rexem oddałą go do ww. kojca. Czy udało się już ustalić czy to prawda.?????? Nie wiem, bardzo cięzko to ustalić będąc w Warszawie a jestem osobą decyzyjną w kwestii tego psa. Uslyszłam wersję o uśpieniu i oddaniu przez właściciela z powodu starości, dlatego go zabrałyśmy. Wydaje mi się, ze kojec gryfiński niezbyt mądrze postąpił chcąc oddać psa bez zachowania kwarantanny do schroniska w Szczecinie... Jeżeli są dokumenty potwierdzające że to jest właściciel to oczywiście mu oddamy psa, mam nadzieję, ze zachowa się honorowo i zwróci nam koszty oraz odbierze psa z hotelu. Generalnie nikt się ze mną nie kontaktował w tej sprawie, przepraszam, dzwoniła Blacky ale miałam spotkania służbowe, oddzwoniłam ale nie odbierała. Quote
blacky. Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 A więc powiem Wam co się wczoraj wydarzyło. Poszłam do Kojca żeby porobić psom zdjęcia i przyszedł jakiś facet mówiąc że został przywieziony tutaj jego pies i on chce go odebrać, szybko okazało się że to właściciel Nestorka, który był za granicą, a jakiś żul przyprowadził do nas jego psa i się go zrzekł. Gościu chciał zobaczyć zdjęcie psa to mu pokazałam. Zaczął się awanturować że chce psa z powrotem. No to Pani Gosia dała mu adres na fundację Greven, bo ta zostawiła nam wizytówkę. Nie miałam w telefonie numeru do Myszy, bo mi się niektóre usunęły. Miałam do Greven to podałam temu Panu. Zadzowniłam do Greven żeby jej o tym powiedzieć to skończyło się awanturą i rzuceniem przez Greven słuchawką. Nie wiem czy chce się rozpromować że zostawiła nam namiary na fundację, a nie na Mysze. Zrobiła mi awanturę jakby łaską było odebranie telefonu od tego Pana i przekiwrowanie go na Myszę. Gdybym mogła to bym mu podała nie numer Greven a Myszy. Ale nie mogłam... Sądzę że to właściciel Nestora bo chciał zapłacić za odebranie psa i był ogólnie bardzo chętny do wszystkiego... BACHA skąd to wiesz ? Nawet nam nie powiedział w biurze jak pies ma na imię ani ile ma lat. Wiedziałam o tym tylko ja i Greven. Możesz się troszkę rozwinąć i napisać skąd to wszystko wiesz ? Quote
paulinken Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Byłoby szkoda oddawać Nestorka do domu, w którym mu było źle... Quote
paulinken Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 A gdzieś też pisałyście, że pies nigdy nie był szczepiony. Quote
blacky. Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 paulinken napisał(a):A gdzieś też pisałyście, że pies nigdy nie był szczepiony. Tak, taką informację podał nam ten żulek który przyprowadził psa. Właściciel (ktory do nas wczoraj przyszedł) też nie zaprzeczał tej informacji. Quote
paulinken Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 blacky764 napisał(a):Tak, taką informację podał nam ten żulek który przyprowadził psa. Właściciel (ktory do nas wczoraj przyszedł) też nie zaprzeczał tej informacji. No więc właśnie... :( Quote
Onaa Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Ciekawe na jakiej podstawie ten człowiek chce tego psa, pewnie nawet książeczki zdrowia nie ma. A może tam w hoteliku sprawdzą czy psiak reaguje na to swoje imię ? Quote
Secia Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Secia witam Cię serdecznie ! To ze mną rozmawiałaś w piątek w sprawie Nestorka i pisałaś esemesy. ;) Witaj Blacky morsko ściskam i pozdrawiam Secia :-) Quote
Onaa Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 blacky764 napisał(a):Dogo Nestor jest głuchy ;) A zapomniałam. Quote
Secia Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Tak sobie myślę o tym, co się wydarzyło w sprawie Nestorka i nasunęła mi się jedna, jak mniemam istotna myśl. Komu właściciel powierzył opiekę nad swoim starym przyjacielem? Żulowi, pijakowi a może swojemu przyjacielowi, który nie miał czasu dla psa? Zastanawiające i bardzo dyskusyjne. Nie wiem jakie są aspekty prawne ale jak nie udowodni żadnymi dokumentami, że to jego pies to czy dostanie go spowrotem? Quote
blacky. Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Secia to pytanie do osoby decydującej w przypadku psa czyli do Myszy1, sądzę że jeśli nie udowodni nam że to jego pies to go nie dostanie Quote
Recommended Posts