blacky. Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Dziewczyny co do imienia to jestem za Nestorem ;) Co do hoteliku, to ja się nie orientuję :oops:, u nas jest ale kosztuje dla bid 25 zł/doba :roll: [quote name='koosiek']Ten "agresor" ma pycho jak azylowy Dingo :( Czy on też ma wątek? Jutro mu założe, dzisiaj już nie dam rady Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 koosiek napisał(a):Ten "agresor" ma pycho jak azylowy Dingo :( Czy on też ma wątek? Poprosiłam Blacky o założenie. Wkurza mnie ten pośpiech, bo mają jakieś psy jechać na początku tygodnia do schronu i albo staruszek albo "agresor" a dla żadnego nic nie mamy :( Do tego to jest okropnie daleko od nas. Quote
irenaka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='blacky764']Dziewczyny co do imienia to jestem za Nestorem ;) A może jednak zrobić bazarek na mamusię chrzestną;) Jakiś grosik wpadnie i jeszcze jakaś dziewczyna będzie mieć przyjemność nadania imienia;) Quote
tysiek Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Rozmawiałam z mysza1 o możliwości zabrania psa - być może będę miała jutro służbowy wyjazd do Gryfina (wyklaruje się jutro ok. 10) i mogłabym go zabrać ze sobą do Szczecina... ale co dalej? Kto by go przejął i przechował? Quote
zeberka4 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Biedne psiny,matko co tu robić.... Żal mi obydwóch psiaków,jeden starszy niczym nie zawinił drugi wystarszony a juz agresor masakra Quote
elmira Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Dogo 07, tylko mogę zajrzeć. Nie mogę w żaden sposób pomóc. Czyli są dwa psy do uratowania na cito! Quote
blacky. Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 irenaka napisał(a):A może jednak zrobić bazarek na mamusię chrzestną;) Jakiś grosik wpadnie i jeszcze jakaś dziewczyna będzie mieć przyjemność nadania imienia;) No fajny pomysł ;) A na czyje konto będziemy w ogóle coś zbierać ? Jest tutaj ktoś z jakiejś fundacji czy coś ? :oops: Quote
tysiek Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Ponawiam pytanie: tysiek napisał(a):Rozmawiałam z mysza1 o możliwości zabrania psa - być może będę miała jutro służbowy wyjazd do Gryfina (wyklaruje się jutro ok. 10) i mogłabym go zabrać ze sobą do Szczecina... ale co dalej? Kto by go przejął i przechował? Quote
irenaka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 blacky764 napisał(a):No fajny pomysł ;) A na czyje konto będziemy w ogóle coś zbierać ? Jest tutaj ktoś z jakiejś fundacji czy coś ? :oops: To nie mój pomysł, tylko Dogo07, ale moim zdaniem wart grzechu;) Jesteś w stanie zrobić taki bazarek, czy szukać przymusowego ochotnika;) Nie mam pojęcia jakie konto, pewnie się wyklaruje, jak pies wyjedzie z tej krainy szczęśliwości:angryy: tysiek napisał(a):Ponawiam pytanie: Moim zdaniem, jak nie ma jeszcze odpowiedzi od Danusi, to ciężko teraz o odpowiedź, czy potrzebujemy transportu:shake:. Quote
tysiek Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Wydawało mi się, że podejmujemy próbę zabrania ich z Gryfia, zanim trafią do schronu w Szczecinie... Quote
irenaka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 tysiek napisał(a):Wydawało mi się, że podejmujemy próbę zabrania ich z Gryfia, zanim trafią do schronu w Szczecinie... Oczywiście, tylko gdzie chcesz je brać:shake: Quote
Onaa Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 A jest ktoś chętny do prowadzenia finansów psiakowych ? Bo że trzeba będzie fundusze zbierać to raczej pewne. Quote
tysiek Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 irenaka napisał(a):Oczywiście, tylko gdzie chcesz je brać:shake: Mam słabe, a właściwie żadne rozeznanie w procedurach panujących w naszym schronie - czy pies po przeniesieniu z Gryfina idzie na kwarantannę (jeśli tak, to na jak długo?), czy od razu trafia do ogólnego boksu? Może jest jednak trochę czasu na znalezienie miejsca dla staruszka> Quote
Marta67 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 zapisuje psiaka i zaraz wezme się za czytanie wątku ;) Quote
Onaa Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 A może do hoteliku u kikou ? Tutaj wątek: http://www.dogomania.pl/threads/175373-Psi-domek-spokojnej-staro%C5%9Bci.... Quote
irenaka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 tysiek napisał(a):Mam słabe, a właściwie żadne rozeznanie w procedurach panujących w naszym schronie - czy pies po przeniesieniu z Gryfina idzie na kwarantannę (jeśli tak, to na jak długo?), czy od razu trafia do ogólnego boksu? Może jest jednak trochę czasu na znalezienie miejsca dla staruszka> Pojęcia nie mam:shake:. Ja nietutejsza;), z Krakowa jestem. Może zadzwoń do schronu lub zapytaj wolontariuszy ze Szczecina. Ale szczerze przyznam, nie ryzykowałabym przewiezienia naszego staruszka do schronu. Jeżeli przechodzą kwarantannę w przechowalni, to prawdopodobnie trafiają na boksy ogóle. A nasz staruszek + "agresor" nie rokują dobrze, jeżeli ktoś chce szybkiej adopcji. Wobec czego należy przypuszczać, ze zostaną uśpione:-(. Quote
irenaka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='Dogo07']A może do hoteliku u kikou ? Tutaj wątek: http://www.dogomania.pl/threads/175373-Psi-domek-spokojnej-staro%C5%9Bci.... A sprawdziłaś, że są tam wolne miejsca? I za ile? Quote
Onaa Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 irenaka napisał(a):A sprawdziłaś, że są tam wolne miejsca? I za ile? Napisałam pw do kikou. Quote
Onaa Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 A Staruszek to przyjacielski, sympatyczny psiak. Duży. Pogryziony przez inne psy :(. "Właściciel go oddał, bo stary pies to kłopot." Jaki on biedny :(. Quote
madziamn Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Dogo07 napisał(a):A Staruszek to przyjacielski, sympatyczny psiak. Duży. Pogryziony przez inne psy :(. "Właściciel go oddał, bo stary pies to kłopot." Jaki on biedny :(. Bidulki ale niestety nic njie mogę zrobic tylko podnieśc bynajmniej narazie. Quote
irenaka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Dogo07 napisał(a):Napisałam pw do kikou. Dziękuję Ci pięknie:Rose:. A ile jest kilometrów do hotelu Kikou, gdybyśmy chcieli przewozić psa? Musimy liczyć jeszcze koszty transportu. A deklaracji na wątku zero:-(:-(:-( Quote
irenaka Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 madziamn napisał(a):Bidulki ale niestety nic njie mogę zrobic tylko podnieśc bynajmniej narazie. Teraz możesz tylko podrzucić, ale mam nadzieję, że później pomożesz. Z Łodzi:loveu: jesteś, to szczerze przyznam, że byłabym zdziwiona, gdyby było inaczej;). Quote
Onaa Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 irenaka napisał(a):Dziękuję Ci pięknie:Rose:. A ile jest kilometrów do hotelu Kikou, gdybyśmy chcieli przewozić psa? Musimy liczyć jeszcze koszty transportu. A deklaracji na wątku zero:-(:-(:-( Około 320km. To jest kawałek drogi ale bliżej i tak nie ma , a przynajmniej na nie znam, żadnego hotelu, czy dt, wszystko jest daleko, albo w podobnej odległości np. hotelik u Ani w Brodnicy. Quote
ageralion Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 No to ja Was pociesze. Jesli staruszek trafi do schroniska po odbyciu kwarantanny w Gryfinie (trwa 2 tyg wiec nie rozumiem dlaczego tak szybko ma jechac do Szczecina) dostanie igle z racji wieku :( Piekny jest... Quote
Recommended Posts