Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

chciałam Was prosic o pomoc w wyadoptowaniu tej suni, lub znalezieniu jej tymczasu (bezpłatnego)
znajoma ma u siebie pięcioletnią wysterylizowaną sunię która straciła właścicielkę tzn opiekunka zachorowała, jest w szpitalu,przez pewien czas sunia była w hotelu ale dłużej nie jesteśmy wstanie opłacać a okazało się że nie będzie mogła wrócić do włascicielki. Obdzwoniliśmy już wszystkich znajomych i nikt nie jej nie chce, ja dziś ją przywiozłam do siebie i mam masakre mam tez sunie i kota i nie moze tu zostać w schronisku też odmówili, fundacje rozkładają ręce, nawet tymczasowo nie mam jej gdzie zostawić."
znajoma ma w domu sajgon, jej zwierzaki cierpią, a ta sunia na dodatek wyje jak człowiek anie ma w domu. Jeśli jutro pojutrze nikt się nie znajdzie to zostanie uśpiona
"sunia ma 5 lat ponoć też była brana ze schroniska jakieś 3-4 lata temu. Jest wysterylizowana, zaszczepiona, zaczipowana. Boi się trochę mężczyzn ale już zauważyłam że jak nie ma wyboru to i faceta akceptuje. Sąsiedzi mówili że ponoć lubi zaczepiać inne psy, ale tak do ludzi jest bardzo przyjacielska szuka kontaktu i w hotelu też była grzeczna. Nadaje się do bloku tylko chyba nie dla ludzi długo pracujących bo bardzo zawodzi jak jest sama. Jest średniej wielkości pewnie ok 10kg"

zainteresowanych adopcją/pomocą prosze o kontakt na pw podam namiary na anitę

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Posted

Nie wiem czy to przypadkiem nie chodzi o mnie? Rzeczywiście za sprawą wątku Pusi (podczas oczekiwania na podjęcie decyzji dot. adopcji Pusi) zastanawiałam się, czy może Kizzy mogłaby zamieszkać z nami. Biorąc pod uwagę to, że sunia nie lubi być sama oraz niewiadoma odnośnie stosunku Kizzy do dzieci przesądziły o tym, że nie mogłam (a może się bałam) na Nią zdecydować. Sunia jest śliczna i nie wygląda na groźnego psiaka, mam nadzieję, że znajdzie domek (albo domek znajdzie Ją). Życzę Jej tego z całego serca.
Chciałabym jakoś pomóc Kizzy, dlatego proszę podać na pw nr konta.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Kizzy :)

Posted

"Znaleźliśmy DT i wczoraj zaprowadziliśmy tam Kizzy. Pani powiedziała że do końca sierpnia może zostać, jednak jak córka wróci z wakacji trzeba będzie ją zabrać. Mamy nadzieję że do tego czasu ktoś na stałe się znajdzie..bo psina też już głupieje."

Posted

To znowu ja. Jestem zdziwiona że takiego pięknego gotowego/ bez żadnych nakładów finansowych na dzień dobry / nikt nie zauważył. Przecież ten psiak stracił wszystko co na swój sposób kochał.Wyrzucony trafił do schroniska, potem miała dom ,kochała pańcie i było jej dobrze, teraz znowu jest bez domu i bez nikogo kogo zna .Czuje się nie fajnie i nie można się dziwić że wyje bo jak inaczej powie że jest jej żle.trzeba nawiązać kontakt z jej byłą panią i dowiedzieć się o niej jak najwięcej żeby ułatwić psinie odnalezienie się w nowej sytuacji. CH CĘ JEJ POMÓC DLATEGO JEŻELI DOSTANĘ DANE GDZIE PANI PRZEBYWA MOGE TAM PÓJŚĆ I POROZMAWIAĆ. JEST BARDZO ŁADNYM PSIAKIEM I SZKODA JĄ USYPIAĆ.Mam własną 14 letnia dużą suke która jest chora na starość mimo to leczę ją do końca ,o uspieniu nawet nie myślę chyba że będzie cierpiała. Ta suczka jest jeszcze młoda i trzeba dać jej szansę.Czekam na wiadomości o jej opiekunce .

Posted

Witam, DT dla Kizzy się skończył.. potwierdziło się, że pies wyje kiedy zostaje w zamknięciu, nie wiem być może to było powodem że Kizzy wróciła do nas. Zobaczymy co będzie, bo my również znikamy jutro na 9h..Ja mam kontakt z dotychczasową właścicielką więc nie ma problemu by o coś zapytać. Jednak Kizzy po prostu nie miała styczności z dziećmi, innymi zwierzętami w jednym domu dlatego nie jesteśmy w stanie przewidzieć jej zachowania. Wiem że zaczepiała inne psiaki z osiedla jednak mam wrażenie że bardziej zaznaczała w ten sposób swoja przestrzeń niż faktycznie chciałaby kogoś skubnąć. Kizzy po prostu bardzo potrzebuje uwagi i kiedy ktoś będzie w stanie jej ją poświęcić myślę że odpłaci się mega miłością.

Posted

Kizzy jest teraz w Łodzi w mieszkaniu, ale mamy swoją sunię i kota..różowo to nie wygląda w tamtym tygodniu kiedy była u nas mieliśmy urlop..teraz wóciliśmy do pracy jutro zostanie sama, zobaczymy jak zniesie samotność. Pewne jest że Kizzy nie może u nas zostać, czekamy na odpowiedzialnych ludzi gotowych zająć się sunia.

Posted

Czy u poprzedniej opiekunki też wyła jeżeli jest że schroniska to nie powinna byc konfliktowa z psami chce jej pomóc ale muszę mieć trochę czasu . MOŻE NIE BĘDZIE TAK ŻLE

Posted

Jak ktoś jest w domu to nie wyje i u poprzedniej właścicielki też tak było. Dziś Kizzy została pierwszy dzień sama i właśnie odwiedziła nas sąsiadka..że ktos tak pięknie zawodził..W czwartek Kizzy idzie do telewizji:) miejmy nadzieję że może komuś się spodoba

Posted

może nie będzie tak żle. jeżeli macie trochę czasu to można próbować wychodzić na korytarz zamykać drzwi i nie stać pod drzwiami tylko się oddalić żeby was nie czuła.Z chwilą kiedy zacznie wyć otworzyc i ją upomnieć grożąc palcem używając słów nie niewolno . ODCZEKAĆ KILKA MINUT I POWTÓRZYĆ. KIEDY NIE BEDZIE WYŁA DAĆ JEJ SMAKOŁYK. TYLKO TO TRZEBA ROBIĆ PRZEZ DŁUŻSZY CZAS NA PEWNO SIĘ NAUCZY

Posted

Dziś widziałam Kizzi w realu przesympatyczna dziewczyna trochę do ludzi nieufna ale nie jest szczekliwa po prostu jak osoby nie zna to nie podchodzi mądra suczka.Jej zachowanie jest pełne radości .Powinna znależć dom możliwie szybko . JEST BARDZO ŁADNA I FAJNA