Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

WiosnaA napisał(a):
Przelew zrobiony.Proszę o potwierdzenie jak dotrą pieniążki.
Buziaczki dla Leosia :loveu:

WiosnaA jeszcze raz bardzo dziękuję!!:loveu::loveu: Jak tylko będzie wyciąg z konta (bo z OTOZowskiego jest niestety tylko raz w miesiącu ale chyba właśnie na początku miesiąca) poproszę o sprawdzenie i od razu potwierdzę na wątku.

Ja przelewam 55zł z bazarku Beli i jak tylko wpłyną wpłaty z mojego zakończonego bazarku również na konto OTOZ-u na opłacenie faktury za weta 214zł.

Posted

Tak..... Leoś pojechał do domku. Nie uwierzycie i.... może nie wszyscy tu będą zadowoleni ale.... Leona zabrali Państwo którzy wcześniej Go mieli i oddali. Nigdy nie dałam nikomu psa po takim falstarcie ale.... Pani zadzwoniła do mnie w zeszłym tyg. Rozmawiałyśmy b.długo. Pani bardzo żałowała ,że oddała Leona. Chciała dokonać zakupu szczeniaka i nie udało Jej sie to. Cały czas miała przed oczami naszego Leona. Nie bede opisywała szczegółowo co działo się w tej rodzinie ,ale Państwo postanowili z całą odpowiedzialnością poprosić nas o Leona po raz drugi. Po długich rozmowach zdecydowałyśmy.... Leon wraca do Państwa K. Wiemy ,że domek ten ...wszystkie dotychczasowe swoje psiaki ratował ze schronisk....znamy tych ludzi od dawna ,bo to poważana rodzina w naszym mieście Już dziś Leon był u naszej wetki z nową rodzinką na wizycie i wymazie z uszka. Był niecierpliwy i histeryczny ciut.... ale Państwo stanęli na wysokosci zadania. Zero strachu... totalna stanowczość.... i tysiące głasków i przytulań. Widzę ,że Leon jest w dobrych ...W BARDZO DOBRYCH RĘKACH. Sprawa na dzien dzisiejszy wyglada tak ,iż koty będą wypuszczane na podwórko tylko raz dziennie a Leon w tym czasie bedzie w kojcu. Państwo powoli i sukcesywnie mają zamiar przyzwyczajać zwierzęta do siebie. Mam nadzieję ,że czekają Go już tylko same szczęśliwe dni.....

Posted

Nie bardzo rozumiem czemu w takim razie go oddali a teraz po takim czasie sobie przypomnieli ze mieli psa i chcą go z powrotem.Nie pomyśleli co ten pies przeżywał .Mam nadzieje, ze teraz naprawdę przemyśleli ta decyzje.

Posted

rencia42 napisał(a):
Nie bardzo rozumiem czemu w takim razie go oddali a teraz po takim czasie sobie przypomnieli ze mieli psa i chcą go z powrotem.Nie pomyśleli co ten pies przeżywał .Mam nadzieje, ze teraz naprawdę przemyśleli ta decyzje.

Rencia, Leo był u nich 2 dni i spanikowali po kilku atakach na koty i ponieważ bali się, że sobie nie poradzą nie chcieli żeby Leo się zadomowił:cool3: Fakt, że Leo wrócił do Lilki jak do siebie i pobiegł prosto do swojego boksu olewając totalnie swojego 2dniowego opiekuna.
Państwo prowadzili dalsze rozmowy z Nesccą bo dla mnie temat był zamknięty ale... nigdy nie miałam cienia wątpliwości, że jest to wspaniały dom dla każdego psa, który tam trafi (i zostanie:diabloti:). Emocje (delikatnie mówiąc) budził we nie fakt, że zabrakło determinacji, konsekwencji i chęci pracy z psem. No ale ostatecznie nie pomyliłyśmy się w ocenie domu bo Państwo sami nie mogli pogodzić się z własną decyzją, nie chcieli już żadnego innego psa aczkolwiek nie liczyli, że Leo jeszcze dostaną. Emocje, emocjami ale dobro psa jest dla mnie najważniejsze i jak napisałam nie mam cienia wątpliwości, że Leo trafił doskonale. Państwo w międzyczasie sięgnęli po literaturę fachową, kontaktowali się z behawiorystą i tym razem wiem, że się nie wycofają.
Dom jest oczywiście otwarty na wszelkie wizyty, kontrole, Pani sama prosiła, żeby przyjeżdżać jak najczęściej i sprawdzać czy Leo jest szczęśliwy:lol: czego oczywiście sobie nie odmówię:lol:
Leo będzie dalej leczony u naszej wetki; stan zapalny się odnowił, Leo miał dzisiaj wymaz i zobaczymy co tam siedzi.

lilk_a napisał(a):
i dobrze :) trzymam kciuki za brak rozlewu kociej krwi :)

:lol::lol: dzięki, na pewno będzie dobrze:lol: ale dawno nie widziałam tak zdeterminowanych ludzi!! i myslę, że Leo bez względu na numery jakie może wywinąć znalazł DOM NA ZAWSZE:loveu::loveu::multi:

Posted

Dziękujemy:Cool!::Cool!:
A mi właśnie dopiero cały stres puszcza i zaczynam się w końcu cieszyć:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:

I ogromnie DZIĘKUJĘ wszystkim Darczyńcom!!:loveu::loveu::Rose::Rose::Rose: za wsparcie dla Leo!!

Posted

No Leo jest przepiękny:lol: ale przede wszystkim strasznie chwyta za serce - oczywiście człowiek przeżywa sytuację każdej psiej biedy ale są psy, które jakoś szczególnie zapadają w serce... Leo jest taki wyjątkowy:loveu: Nescca świetnie to ujęła - mówiła, że jak szła sama z Leosiem na spacer do lasu to się bała, że Leo się odezwie:D:D
Strasznie żałuję, że z moim ONkiem by się zeżarły... zresztą Leo nie nadaje się do mieszkania w bloku:placz:
Moje dziecko służyło tutaj za tester stosunku Leosia do dzieci:lol:

Posted

Wow, dopiero doczytałam, że jednak!!!!:D Cudownie! Brawo dla tych państwa - jest ciężko, ale dają radę!
Jest jakiś boom adopcyjny - Leo, Kora, i jeszcze Szczylek beniowaty! Nie wspomnę o Lionku, który doopkę grzeje na salonach.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Bardzo do twarzy synkowi z Leosiem, Anett :D

lilk_a napisał(a):
a kto ukrywa się za Leosiem ?;)

Z takim Leosiem to każdemu byłoby do twarzy:lol: aczkolwiek ze swoim obliczem wolałam nie ryzykować i nie wprowadzać dysonansu:-D:-D

nescca napisał(a):
Za Leosiem ukrywa się Anett. Nie chce się nam pokazać,bo nie chce olśniewac nas swą urodą :)

:evil_lol::evil_lol: taaa, a co było Nescca przed edycją???:eviltong:

I chciałam jeszcze raz podziękować wszystkim za wsparcie dla Leosia!!:loveu::loveu:

A szczególne ogromne podziękowania dla Nescci i Lilki za bezpośrednią opieką, mnóstwo czasu i miłości jakie psiak od Was dostał!!!!!!! Dzięki dziewczyny:buzi::Rose::Rose::Rose: