Neigh Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Wystąpiłam z oficjalnym wnioskiem i zamierzam to zrobic na piśmie do wrocławskiego schroniska o przekazanie dokumentacji medycznej oraz wyjaśnienia. Założe się, ze guzik to da...... Quote
Ewa Marta Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Ja pierniczę..... tego konowała, który robił operację, trzebaby pozbawić prawa do wykonywania zawodu:-( Quote
Tora&Faro Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Przeraziło mnie to co piszesz Aga....:( Dziewczyny trzeba jakoś kasę zbierać, kolejny bazarek, allegro? sama nie wiem co.... Quote
Neigh Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 [quote name='Tora&Faro']Przeraziło mnie to co piszesz Aga....:( Dziewczyny trzeba jakoś kasę zbierać, kolejny bazarek, allegro? sama nie wiem co....[/QUOTE] Jak Ciebie przeraziło, to wyobraź sobie, jak ja się dziś czuję.......Gerard, Morela - kurcze...... Quote
Tora&Faro Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='Neigh']Jak Ciebie przeraziło, to wyobraź sobie, jak ja się dziś czuję.......Gerard, Morela - kurcze......[/QUOTE] Mogę sobie tylko wyobrazić...naprawdę szkoda tych zwierzaczków... Quote
Tora&Faro Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Martwi mnie allegro Malwinki, nie idą te cegiełki póki co:( Quote
lilk_a Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Tora&Faro']Martwi mnie allegro Malwinki, nie idą te cegiełki póki co:([/QUOTE] tytuł allegro ładny , ale jeżeli ktoś przypadkowy ma na tą aukcję wejść to przydałoby się w tytule umieścić choć słowo kot i porozsyłajcie po adresach z książki adresowej na mailach zaproszenia na tą aukcję Quote
Tora&Faro Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='lilk_a']tytuł allegro ładny , ale jeżeli ktoś przypadkowy ma na tą aukcję wejść to przydałoby się w tytule umieścić choć słowo kot i porozsyłajcie po adresach z książki adresowej na mailach zaproszenia na tą aukcję[/QUOTE] Racja w sumie... Quote
Neigh Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 rozreklamowalam aukcje na wszystkich watkach na "miau" na ktorych bywam i jak widac dupa..........Bardzo mnie to martwi, myslalam, ze cegielki pojda jak woda... Quote
Aneczka&Sułtan Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 kurcze, niedobrze, karma się kończy, w pn. odrobaczenie, 28 szczepienie. Jakoś trzeba będzie dać radę, dobre i to, że chociaż 4 cegiełki się sprzedały. na 1 opakowanie karmy będzie. Powiedzcie mi, czy Malwinka musi być do 3 miesiąca na RC? może poszukałabym zamiennika tańszego? i tak Malwinka je suche (namaczane). nie wiem jak kocia ale psi rC to karma tylko z dwoma gwiazdkami w rankingu Food Analisys - czyli kiepsko. My karmimy Buleta Acaną - trochę droższa, która ma pięć gwiazdek a teraz zamówiłam Taste of the Wild z 6 gwiazdkami a tańsza od Acany i porównywalna do RC (a ile półek wyżej). Chyba i małej poszukam czegoś innego. Jakoś się ostatni zniechęciłam do RC. Choć nie mogę powiedzieć, że maluszce nie służy bo rośnie pięknie i zdrowo (tfu, tfu) co myślicie o tej? NUTRA GOLD HOLISTIC Kitten białko: 34% tłuszcz: 22% wiek: młode + kliknij aby powiększyć zdjęcie Holistyczna karma dla kociąt na bazie mięsa z kurczaka i łososia. Waga kompletu: 1 kg [1 x 1 kg] Cena za 1 kg karmy: 20,00 zł. 20.00zł Holistyczna karma dla kociąt na bazie mięsa z kurczaka i łososia. nie mrożone świeże mięso owoce i warzywa jako cenne źródło przeciwutleniaczy brak kukurydzy, by-products, pszenicy i soi odpowiednia zawartość kwasów Omega 3 i 6 naturalny konserwant (witamina E) dodatek glukozaminy i chondroityny Mięso z kurczaka (18%), mieso z łososia (18%), mączka z kurczaka, pełnoziarnisty ryż brązowy, tłuszcz z kurczaka (konserwowany mieszanką tokoferoli), płatki owsiane, pełnoziarnisty ryż biały, ziemniaki (3%), jęczmień, proso, mięso z indyka (3%), mięso z kaczki (3%), siemię lniane, produkty pochodne jaj, naturalny dodatek smakowo-zapachowy z kurczaka, marchew (1%), groszek zielony (1%), jabłka (1%), wodorosty (1%), sproszkowany owoc żurawiny (1%), wyciąg z ziela rozmarynu (1%), suszona nać pietruszki (1%), szuszony korzeń cykorii, tauryna, witaminy i minerały. waga (kg)wiek kota6 - 20 tydz.5 - 7 mie.8 - 10 mie.11 - 12 mie.dawka dzienna w gramach0,5 -1,537 -8331 - 7126 - 5921 -481,5 -3,083 -14071 - 12059 - 10048 -803,0 -4,0140 -174120 -149100 -12480 -994,0 -5,5--------149 -189124 -15899 -126Wartośc energetyczna: 3.990 kcal/kg Przechowywać w suchym miejscu. Trzeba zapewnić kociętom stały dostep do świeżej wody. Quote
3 x Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='Neigh']rozreklamowalam aukcje na wszystkich watkach na "miau" na ktorych bywam i jak widac dupa..........Bardzo mnie to martwi, myslalam, ze cegielki pojda jak woda...[/QUOTE] już u Amigo pisalam, ze nie wiem dlaczego tak kiepsko idą obecne allegra porazka jakas moze ktoś bywa jeszcze na innych forach ? i moze tam zareklamowac? nie wiem po prostu nei wiem co jest grane Quote
Aneczka&Sułtan Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 odpowiedzcie mi proszę na moje pytanie. jutro jadę odebrać Bulisiowe żarełko kupiłabym i małej. Nie będę jechać specjalnie do Łomianek drugi raz po karmę dla kici. W l-wie mam szczęście jak rc dostanę:/ nutry pewnie nie ma. Quote
Tora&Faro Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Może zadzwoń do Agi....chyba Ona powinna się wypowiedzieć:) Quote
Neigh Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 Ja mysle, ze z karma dla malej juz nie ma co przesadzac, to niemal dorosly kot jest. Gosia tak sobie mysle, ze 50 zl z bazarku przelej od razu dla Malwinki, co? Wiecej na razie nie dam rady.... Dzis jade z mala srajda kolejny raz do weta + po leki dla Moreli + z tasiemcem Melki+ zaszczepic Persone - ( dwa ostatnie przypadki moje wlasne) ale zabranie sie z 4 kotami stanowi malusi problemik Quote
Tora&Faro Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Aga w takim razie robię przelew dla Ciebie na 150 zł a 50 zł przeleję Ani (poproszę numer konta na pw) :) Z bazarku jest w sumie 200 zł bo Ciocia bona_46 przelała troszkę więcej za swoje zakupy:loveu: Quote
Neigh Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 Wielki, ogromne dzieki:). Achas Ania zrob prosze rozliczenie wydatkow na Malwinke to sie wrzuci do pierwszego postu...... Nooo i Gosia........poslalam Ci kolejna pakę - nie wiem czy cos sie z tego uda ukrecic Jak rozumiem Beata sie wiecej nie odezwala? Tak sie zastanawiam czy do niej nie zadzwonic Quote
Tora&Faro Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Neigh napisał(a):Wielki, ogromne dzieki:). Achas Ania zrob prosze rozliczenie wydatkow na Malwinke to sie wrzuci do pierwszego postu...... Nooo i Gosia........poslalam Ci kolejna pakę - nie wiem czy cos sie z tego uda ukrecic Jak rozumiem Beata sie wiecej nie odezwala? Tak sie zastanawiam czy do niej nie zadzwonic Beata się odezwała:) dzwoniła do mnie i dzisiaj ma podrzucić jakieś bazarkowe rzeczy:) A paka ma być dostarczona do pracy? bo ja na urlopie jestem....ale to najwyżej w poniedziałek odbiorę jeśli Gusia przetrzyma:) PS już wszystko wiem, rzeczy są u Gusi:) Quote
Neigh Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 Nooo u Gusi.........Gosia mi jest strasznie juz glupio wobec Ciebie - ale nie ma co sie oszukiwac i trzeba zbierac na operacje Gerarda........ktos tam z miau obiecal tez cos dorzucic......... Najbardziej mnie jednak martwi brak domow - noo niechby to kolorowe chociaz poszlo........ Quote
Tora&Faro Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Dużo masz tych kociaków na głowie...do tego chorują:( a chętnych domów faktycznie jakoś nie widać:shake: Quote
Neigh Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 Ja dzis pije:-) I nie poprawiam literowek:-) Czemu? ANO JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! taka jedna z przeszczepiona kolorowa twarza!!! Tak napisalam na "miau" No wiec bylo tak: Klatka zalatwiona, ale jak powszechnie wiadomo w pojedynke trudno sie lapie. Postanowilismy sie dzis umowic z Malgosia, chociaz bylo to troszke karkolomne....... Koniec koncow moj TZ podjechal do lecznicy i wracal w towarzystwie 3 kotow ( bywasz cudowny Kochanie)..... a ja prosto z lecznicy do Malgosi. Spotkalysmy sie - polazilysmy ponad godzine po okolicy - zaczepiajac ludzi, zrywajac ogloszenia, ktorymi pozalepiano te, ktore Malgosia rozwiesila, swiecac ludziom po podworkach latarkami i bawiac sie w detektywow. Odkrylysmy dwa miejsca, gdzie byly pootwierane okienka piwniczne, staly miski......biegaly koty. Nooo TEJ ani widu ani slychu. Ustalilysmy, ze Malgosia dowiesi jutro ogloszen, pogada z tymi ludzimi od misek..... Przemarznieta pojechalam do domu - pokichujac po drodze radosnie. Nooo ledwo podjechalam pod moja brame.........a to tak ze 30 km od miejsca gdzie mieszka Malgosia - dzwoni ona : AGA JEST! Malgosia jechala ze swoja kota do weta......no i postanowila pojechac tamtedy......tak sobie......z przyzwyczajenia Wiedze ja! To co mam robic - pytam oglupiala. Mam wracac? Bede za godzine........ Malgosia postanawia sama ja wywabic na ulice. Nie bez klatki!- radze bez ladu i skladu Po czym dochodze do wniosku, ze jak ona sama da rade.....patrzec gdzie kot sie przemieszacza, wyciagac klatke.........przeniesc ja przez plot???? Bez szans........nic najwazniejsze ze jest pocieszam sie. Boje sie jednak dzwonic, zeby nie sploszyc.......w koncu dzwonie - na zasadzie, pogadamy co zrobic dalej..... No i co? A Malgosia mowi - noo mam ja juz w domu. CUD! Kurde blade cud. Nie wiem co dalej:-) bede jutro myslec. Noo Malgos wieeeeeeeeeeeeeelkas:-) Po prostu dane bedzie cholerze ( o Fridzie mowa) zostac kotem domowym, czy chce czy nie! Quote
Neigh Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 Coz..........musze sie oswoic z wizja posiadania 7 kotow........hihihih PARANOJA A poza tym rozmawialam z Ania Malwinkowa - Ania nie chce kasy z bazarku, bo cegielki ciut drgnely. Umowilysmy sie tak ( bo ja sie kurde czuje zobowiazana, zeby nie wiem co - noo tak mam) Ze: Jesli sie z cegielek nie nazbiera........to ja Ani dam kase z nastepnego bazarku Dzieki Ania..... Quote
Tora&Faro Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Kurde super:multi: że się kolorowa znalazła:multi: Aga w takim razie pozostałe 50 zł też leci do Ciebie:) Quote
Nutusia Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Kocham CUDA miłościom wielkom! :) GRATULACJE!!!!! Quote
Aneczka&Sułtan Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Rozliczenie Malwinki: 25 zł - odrobaczenie (Malwinka i przymusowo Bulisław - nie wiem ile za które) 30 zł - żwirek 10 zł - zabawka 21 zł - RC babycat + suche (opakowanie promocyjne) 20 zł - RC babycat suche 600 gr Razem: 106 zł Dziś się odrobaczamy drugi raz a później szczepimy. Wyżebrałam dla Malwinki próbki karmy Taste of The Wild z Łososiem (karma nie zawiera zbóż jak na moje oko jest lepsiejsza od rc) jak byłam w hurtowni po żarełko dla Bulisława. Dostaliśmy 600 gr. karmy w próbkach czyli na jakiś czas nam jeszcze starczy i nie musimy kupować. czy mogę nie wrzucać scanów za wydatki Malwinki, które zamieściłam powyżej? biorę je na siebie więc chyba nie ma potrzeby tu wstawiać? Quote
Ania W Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Ponieważ bardzo tu kocio to zwracam się z taką może nietypową prośbą... W podpisie mam banerek naszej fundacji - działamy głównie edukacyjnie. Prowadzimy zajęcia w przedszkolach, szkołach. Od zeszłego roku mamy także cykliczne zajęcia w ośrodku szkolno - wychowawczym (Warszawa - Ochota). Wprawdzie skupiamy się na psach ( włączając w to warsztaty ze szkolenia pozytywnymi metodami) ale bardzo chciałbyśmy powiedziec chłopakom coś więcej także o innych zwierzętach, a zwłaszcza o kotach. Może znacie kogoś, kto miałby czas w poniedziałek ok 16 na godzinne spotkanie z małą grupą (ok 5-7 osób) i opowiadział o kotach (uwzględniając w tym opiekę nad kotem, sytuację kotów wolnożyjących itp.). Byłoby super gdyby mógł odwiedzić tę grupę jakiś socjalny kot (tak, żeby nie było to dla niego stresem) bo oni są bardzo spragnienie kontaktów ze zwierzakami. Przygotujemy potrzebne materiały, prezentację multimedialna gdyby była taka potrzeba. Pomyślcie o tym...to naprawdę dla nas ważne a do tej pory współpraca z ośrodkiem układa się super i naprawdę widać efekty naszych zajęć. Gdyby ktoś chciał się zapoznać z naszą działalnością to zapraszam na stronę :) Quote
Recommended Posts