Neigh Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 Ładny nie? Moze Ktoś chce, bo mam kurcze blady PILNY tymczas oczekujący.. Quote
Tora&Faro Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 No nie da się zaprzeczyć....ładny jest:loveu:;) Quote
ronja Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Neigh napisał(a):Ładny nie? Moze Ktoś chce, bo mam kurcze blady PILNY tymczas oczekujący.. śliczny, ale Bartek niewzruszony... Quote
Zuza35 Posted August 9, 2010 Posted August 9, 2010 Jaka szkoda, że ja w tymczasy nie wierzę... Znaczy wierzę, ale nie dla mnie. Wzięłam na tymczas psa i kota i teraz mam psa i kota (między innymi)... W sobotę jeden przybłąkaniec mi umarł... Szukam mu domu, rozsyłam po ludziach, jest przecudnej urody. Zjawisko. Quote
Neigh Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Uprzejmie donoszę, że urodziwy Kocurek jest na dodatek nieustraszony. Psów się nie boi, papugi się nie boi. Ciut się jeży, ale dzielnie boczkiem lezie do wszystkie. Z takim stanowczym "pseprasam, a ty kto, bo ja KOT" Quote
mala_czarna Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Neigh, sory, że ja tutaj, ale pw mi się nie chce pisać. Doradź no coś. Sąsiadka ma dwa koty. Jeden jest już od 7 lat w domu, drugiego malucha przyniosła córka sąsiadki, uratowała go przed eutanazją. Maluch jest słodki, zaczepialski, cały czas chce się bawić, zaczepia drugą, starszą kotkę. Problem niestety jest taki, że odkąd mały kotek pojawił się w domu, ta starsza stała się osowiała, nie chce już się bawić, strofuje malucha, prycha na niego. Zaczęła też jej strasznie wypadać sierść. Tfu, włosy chyba to u kotów są, a nie sierść. Nie wiadomo co robić. Czy one się dotrą, tak jak to u psów bywa? Ustalą sobie hierarchię? Ten mały kociak jest cudny, i ma taką śmieszną czarną plamkę na pycholu :) Quote
wrzesien-1 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Zuza35 napisał(a):Jaka szkoda, że ja w tymczasy nie wierzę... Znaczy wierzę, ale nie dla mnie. Wzięłam na tymczas psa i kota i teraz mam psa i kota (między innymi)... W sobotę jeden przybłąkaniec mi umarł... Szukam mu domu, rozsyłam po ludziach, jest przecudnej urody. Zjawisko. Ja wierzyłam ,wzięłam na DT i tym oto sposobem zostałam właścicielką trzeciego kota! Potem dopiero dowiedziałam się o czymś takim jak klątw pierwszego tymczasa-ZAWSZE ZOSTAJE! (moja nowa kicia nie jest taka śliczna-nawet nie jest ruda!) Powodzenia dla rudzielca. Quote
Neigh Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 mala_czarna napisał(a):Neigh, sory, że ja tutaj, ale pw mi się nie chce pisać. Doradź no coś. Sąsiadka ma dwa koty. Jeden jest już od 7 lat w domu, drugiego malucha przyniosła córka sąsiadki, uratowała go przed eutanazją. Maluch jest słodki, zaczepialski, cały czas chce się bawić, zaczepia drugą, starszą kotkę. Problem niestety jest taki, że odkąd mały kotek pojawił się w domu, ta starsza stała się osowiała, nie chce już się bawić, strofuje malucha, prycha na niego. Zaczęła też jej strasznie wypadać sierść. Tfu, włosy chyba to u kotów są, a nie sierść. Nie wiadomo co robić. Czy one się dotrą, tak jak to u psów bywa? Ustalą sobie hierarchię? Ten mały kociak jest cudny, i ma taką śmieszną czarną plamkę na pycholu :) Kotka czuje się zagrożona, jest w sporym stresie. Rady sa dwie a.okazywac kotu jak najwiecej zainteresowania ( wiecej niz nowemu) b. kupic felliway koci do pradu - wklada sie to do gniazdka jak takie zapachowe. Dla ludzi jest to bezwonne. Jest to koci hormon szczescia - powoduje ze kot jest na takim rodzaju haju......wszystko wydaje mu sie fajniejsze. To drogi specyfik, kosztuje ponad 100 zl, ale naprawde warto! Oswajalam kociaki przy jego pomocy. Naprawde POLECAM. Jesli to nie pomoze mozna sprobowac jeszcze krople Bacha..ale na razie punkty ai b:-) Quote
Evelynkaa Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Witam Mam kolezankę która wprowadziła się do nowego domku i chce przygarnąć kotka, czy mogę otrzymać info w jakim wieku jest kotek, w jakim miejscu się znajduje i jak by bylo z transportem do Tychów?? Quote
Neigh Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Evelynkaa napisał(a):Witam Mam kolezankę która wprowadziła się do nowego domku i chce przygarnąć kotka, czy mogę otrzymać info w jakim wieku jest kotek, w jakim miejscu się znajduje i jak by bylo z transportem do Tychów?? Kociak ma okolo 10 - 12 tygodni. Jak by bylo z transportem - to by w dużej mierze zalezo bod wynikow rozmowy przedadopcyjnej. Nie ukrywam, ze niechetnie wysylam zwierzaki dalej. Pytan mam wiele:-) zaczynajac od sytuacji rodzinnej, innych zwierzat, doswiadczenia z kotami i najwazniejszego usytuowania domu - tego czy mialby to byc dom wychodzacy czy nie..... Wiesz rude kociaki ( przed kastracja ) wydaje wylacznie do domow ze zlotymi klamkami:-) Ludzie lubia udasy - efekt?? a w w tym roku to juz ktores rude poszukujace domu. Koty biora chetnie, nie kasrtruja ich a efekty.......zbiera np. biedna Neigh Quote
Evelynkaa Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Kotek na 100% zostałby wykastrowany, już ja tego dopilnuje, poza tym to wygoda dla właściciela. Mam tylko pytanie w jakim wieku się to robi, bo moja siostra kastrowała kocura w 6 miesiącu i wet jej mówił że to i tak za późno a na stronach schroniskowych pisze że dopiero w 7 miesiącu to jak to w końcu jest?? Właścicielką była by moja koleżanka z miejscowości Bieruń k. Tychów, matka dwoje dzieci 2 i 4 latka, ma męża, nie pracuje, zajmuje się dziećmi w domu w ktorym mieszkają dopiero od pół roku. Także kotek będzie mieć wybieg, cały ogród. Psa nie chcą bo tak mi się wydaje że Aneta się trochę boi psów a chce żeby dzieci wychowywały się wśród zwierząt, uczyły się odpowiedzialności i delikatności w zabawach. Ich stać na brytyjczyka ale zaproponowałam że znajdę jej ładnego kotka. Quote
Evelynkaa Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 To cytat mojej koleżanki z ktorą właśnie rozmawiam na gg: "ale tego rudego już kocham :)" Bo jeszcze szukamy trochę bliżej jakiegoś.... Quote
Neigh Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Evelynkaa napisał(a):To cytat mojej koleżanki z ktorą właśnie rozmawiam na gg: "ale tego rudego już kocham :)" Bo jeszcze szukamy trochę bliżej jakiegoś.... Wyjezdzam na wakacje, wracam w poniedzialek..........jak nie znajdziecie, to pogadamy:-) Quote
Evelynkaa Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Neigh napisał(a):Wyjezdzam na wakacje, wracam w poniedzialek..........jak nie znajdziecie, to pogadamy:-) ok :).......... Quote
Neigh Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 Wrocilam - za chwile jade odebrac kociaka. Bidul wysiedzial sie w klatce, ale coz.....tylko takie zastepstwo zgodzilo sie nim zajac. Chcialabym mu szybko znaleźć dom, bo pilnie potrzebuje miejsce u siebie dla innego tymczasa........ech Quote
Evelynkaa Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Neigh my już mamy kotka tzn moja koleżanka, wzięliśmy szarego z naszych okolic ale był jeszcze dom dla kotka z okolic warszawy jak się dowiem co i jak to dam znać. Quote
Neigh Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 Evelynkaa napisał(a):Neigh my już mamy kotka tzn moja koleżanka, wzięliśmy szarego z naszych okolic ale był jeszcze dom dla kotka z okolic warszawy jak się dowiem co i jak to dam znać. Jemu cos tam sie niby kroi.........zobaczymy. Na razie jeszcze zadnych ogloszen nie mial .........sadze, ze nie ma potrzeby kombinowania mu domu daleko.........to jest super kociak i znajdzie dom tu blisko - tak sadze. Quote
Evelynkaa Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Przecież piszę że z okolic Warszawy...a gdzie kotek jest? Quote
Neigh Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 Ano u mnie czyli 35 km od Centrum Wawki:-) Quote
Neigh Posted August 25, 2010 Author Posted August 25, 2010 Noooo to mu sama wlasnorecznie zrobilam allegro i oglosilam na Morusku i obaczym czy sie cus dziac bedzie......jeszcze mu chyba zaloze watek na "miau" Quote
Tora&Faro Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Ten maluch jest naprawdę ładny...powinien szybciutko dom znaleźć:) Quote
Neigh Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 Znalazł jutro jedzie do domu. Mało tego doszło do niewielkiej bijatyki pomiedzy potencjalnymi chętnymi. TEGO chcą wszyscy - gorzej z pozostałymi ( też im pozakładałam wątki) Quote
Tora&Faro Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Neigh napisał(a):Znalazł jutro jedzie do domu. Mało tego doszło do niewielkiej bijatyki pomiedzy potencjalnymi chętnymi. TEGO chcą wszyscy - gorzej z pozostałymi ( też im pozakładałam wątki) No proszę jakie wieści....:) Quote
Recommended Posts