Neigh Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 Kurcze nie wiem jak zrobić to rozliczenie, żeby się nie pogubić.... To może tak: Bazarki podzielilam tak: I bazarek 185 zl - 138 z - zalegly dlug za Rudzielce, 47 zl Mixol Malwinka II bazarek 200 zl - 50 zl Gerard, 71 zalegly dlug Rudzielce, 79 zl Pomalowana Trojka Rudy z Kosiarzy ( Chrupek ) - 149 zł ( mam rachunek) Rudy zwykły - 60 zł ( nie mam rachunku, ale do sprawdzenia w kompie weta i do wzięcia jakby co ) razem wydatki 209 zł bazarek zł 138 na minusie 71 zł + 71 zl ( II bazarek) Total:0zl Pomalowana Trójka: 110 zł - szczepienie ( mam rachunek) 127 zł I wizyta ( był skan) odrobaczenie 1 sztuka 16 zł ( mam rachunek) antybiotyki + aniprazol ( 1 sztuka ) 34 zł ( mam rachunek rzecz jasna) 45 zl II szczepienie Coco 45 zł II szczepienia Frida 100 zł sterylka Coco ( zwana Majką ) odrobaczenie Majka + Frida - 30 zł razem wydatki 517 zł wpływy: z allegro cegiełkowego przelane przez Lilk_a - 70 zł z allegro wpłata wprost EwaMarta - 5 zł z allegro wpłata p. Jolanta L - 5 zł Bona46 ( z dogo:-) wpłata przez allegro) 10 zł yammayca ( z miau) - 70 zł EMT 2 ( allegro ) - 20 zł Stara Ciotusza79 ( allegro ) - 10 zł Toska2006 ( allegro ) - 10 zł lilianne17 ( allegro ) 25 zł Elżbieta F. (allegro)15 zł Bogdan S-Ł ( allegro)- 10 zl z allegro cegiełkowego przelane przez Lilk_a - 60,60zł II bazarek - 29 zł 50 zł Ewa Marta razem wpływy 389,60 zł + 50 zł z drugiego bazarku ( dosłane) = 389,60 + 150 zł wpłata nowy dom Coco vel Majki vel Michaliny wydatki + feliway 110 zł Na minusie - 87,40 + 87,40 z Morkowego dziedzictwa Total O Morka wydatki - 70 zł - pierwsza wizyta 172 - wizyta + zdjęcia leki - 33 zł 15 zł ogłoszenia Catangel 115 zł - kolejne zdjecie + leki cd 200 zł - rinoskopia 50 zł - konsultacja dr Niziołek 11 zl - allegro 50 % Gerard /mam oczywiście rachunki wpływy ( wpłata jej była właścicielka ) - 200 zł wpływy ( wpłata była właścicielka ) 200 zł wpyłwy ( wpłata była właścicielka ) 200 zł wpłata była pani Morelki 100 zł wpłata od pani Morelki na plusie 134 zł. oddaje 87,40 na pomalowaną Trójkę 46,60 - na Gerarda Malwinka 47 zł - mixol 25 zł - odrobaczenie (Malwinka i przymusowo Bulisław - nie wiem ile za które) 30 zł - żwirek 10 zł - zabawka 21 zł - RC babycat + suche (opakowanie promocyjne) 20 zł - RC babycat suche 600 gr Razem: 153 zł z bazarku 47 zł razem na minusie 106 zł ( Ania twierdzi, ze bierze na siebie, ja uwazam to za przesade) Pers Gerard 92 zł - wet 25 zł - badanie moczu zdjęcie szwów, zdjęcie rtg, usunięcie kamienia i zębów - 175 zł II szczepienie - 45 zł odrobaczenie 15 zł braunol krople - 20 zł Razem 372 zł + 95 zł - USG - dr Marciński 20 zł krople tobrosopt ( antybiotyk ale POLECAM! działanie natychmiastowe i piorunujące) + 30 zł wizyta ( + zastrzyk antybiotyk) + 8 zł furaginum 200 zł - badania ( kręgosłup prześwietlenie, mocz, okulista ) 11 zł ogłoszenie allegro 40 zł - zentonil 62 zł - virgan RAZEM: 838 zł Wplywy Kocia Skarbonka ( miau) - 100 zl mawin ( miau ) - 50 zl II bazarek 50 zł 40 zł niedoszła pani 100 zł Aamms 100 zł Mruczeńska ( Miau - chyba kocia skarbonka) 40 zł - Ska ( miau) 200 zł - Alternatywa Zielonogórka 40 zł - bazarek Edzina ( miau6 Razem 720 zl + 300 p. Ula B + 46,60 - z dziedzictwa Morki Na plusie 228,60 Dostałam też przelew od mojej osobistej koleżanki - ale zostawiam tę kasę dla Persidła zwanego Gerardem. ( dzięki LIGIA!!!!!). Jednak czesc tej kwoty przeznaczam na benzyne. Nie jestem w stanie zliczyc wszystkich moich wizyt u weta......Nie ograrniam tego - a biorac pod uwage fakt, ze w jedna strone mam 25 km......nooo to same rozumiecie. Reszte trzymam na ew. operacje Gercia Ha.... Coś się ostatnio porobiło - gdzie się nie obejrzę - wszędzie rude. Do tego samego źródła, z którego pochodziła ostatnia Trójca moich tymczasów - przyniesiono kolejnego biedaka. Wiadomo o nim tyle: Na szczęście rudy, orientalny w kształtach, ma strupki na szyi, ale zaraz będziemy z nimi walczyć. Prawdopodobnie ktoś chciał go utopić w jeziorze koło nas, ponieważ 3 dni (!) siedział na drzewie nad samą wodą i miauczał, aż go nastoletni chłopcy z dobrą mamą zdjęli z drzewa i ... przynieśli do nas Ci "my" to dwie panie - o miękkim sercu i tym samym ciągłych problemach. Wszystko, co ktoś znajdzie w okolicy przynosi im. Kotów jest tam kilkanaście - same dorosłe, wysterylizawne, wykastrowane - od dawna szukam im domu. Toto małe nie moze u nich zostać....bo po prostu nie ma już warunków ani głowy na odchowywanie kolejnego dzieciaka. Doba ma 24 h. Zwyczajnie i po prostu. Małe rude - bardzo urodziwe, co zaraz zobaczycie - szuka wiec dt lub ds. Ma tak na oko około 6 - 8 tygodni. Jest chłopcem. Jacyś chętni??? Quote
Neigh Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 Matko i córko czy tylko mnie nie działa "edycja postu"? wysterylizowane a nie wysterylizawane itp itd Quote
Blood Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 nie mnie tez nie dziala;p przydaloby sie zdjecie ;)trzymamy kciuki;) Quote
Neigh Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Zdjęcia bedą - uprosiłam już odpowiednią osobę o pomoc:-) Quote
ronja Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='Neigh']Zdjęcia bedą - uprosiłam już odpowiednią osobę o pomoc:-) proszę bardzo;) nowe fotki - reszta na str 3 Quote
Neigh Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Lepszych na razie ( zdjęć) brak. Kurcze kiedyś po rude kociaki to kolejki społeczne na zapisy były... Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Jaki śliczny :loveu: Kurde, chciałabym mieć kota. Zrobić mu allegro? Pójdzie szybciutko na pewno. Quote
ronja Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 mysza 1 napisał(a):Jaki śliczny :loveu: Kurde, chciałabym mieć kota. ja też, takiego swojego, co by tak mnie kochał jak Dakocia Bartka;) Quote
Neigh Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 mysza 1 napisał(a):Jaki śliczny :loveu: Kurde, chciałabym mieć kota. Zrobić mu allegro? Pójdzie szybciutko na pewno. Jakbyś mogła.......to bylabym wdzieczna. Kociak jest w okolicach Pomiechówka - ale napisz w ogłoszeniu proszę, ze wizyta przedadopcyjna, zobowiązanie do kastracji i takie tam! Nabiorą rudych a potem mnożą jak debile.... Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Neigh napisał(a):Jakbyś mogła.......to bylabym wdzieczna. Kociak jest w okolicach Pomiechówka - ale napisz w ogłoszeniu proszę, ze wizyta przedadopcyjna, zobowiązanie do kastracji i takie tam! Nabiorą rudych a potem mnożą jak debile.... Napiszę, oczywiście. Biedni ludzie, nie widzą co ich czeka:evil_lol: P.S. Będziesz miała jakieś fartuchy a na pewno strój chirurga ;) Quote
Neigh Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Marta wcale Ci sie nie dziwię - mam takiego jednego biało - rudy - Ci posyłałam . Bardzo by sobie chętnie znalazł kogoś do obsługi. A ja bym sobie zabrała Cynamona - zdecydowanie mnie sobie z gromadki odwiedzających wybrał........cholera gdybym mogła mieć 4 kota.....Gdybym mogła mieć 5 to bym wzięła tego długowłosego rudasa w kwiecie wieku. Matko jak ludzie się nie znają......Zdecydowanie lepiej jest brać dorosłego kota, niż takiego gnojka, z którego nie wiadomo co wyrośnie. Dziś do mnie pisze pani, która wzięła Tri - że ma regularne ADHD i ze Tomi przez 2 lata nie potłukł tylu doniczek. A MÓWIŁAM!!! Ze a. kot kotu nie równy i to ze trafił jej się ideał nie znaczy ze kolejny taki będzie b. żeby wzięła Julcię, dorosła i spokojną jednostkę c. ze ta gówniara to śliczna jest, ale kawał cholery z niej będzie - i ze wysokopienny stwór.. No i co? No i ma co chciała:-) A dobrze jej tak! Quote
Neigh Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 mysza 1 napisał(a):Napiszę, oczywiście. Biedni ludzie, nie widzą co ich czeka:evil_lol: P.S. Będziesz miała jakieś fartuchy a na pewno strój chirurga ;) Ooooooooo:-) Jesteś wielka, boska i włochata ( to komplement!!! żywcem z filmu "Potwory i spółka") Znajomi zaczynają mnie posadzać o paranoję - dzwonię i pytam "masz pożyczyc stojak do kroplówek? albo balkonik?" Quote
Tora&Faro Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Kurde ładny ten maluch:loveu: Nigdy nie myślałam żeby mieć kota...ale chyba punkt widzenia się zmienia z wiekiem;) Quote
Neigh Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Ja tez nie myslałam - do pierwszego kota - potem pooooooooooooszło:-) A teraz mogą sie na mnie wściekać ile chcą, ale uważam, że koty hmmm bywają fajniejsze od psów;-) Quote
Neigh Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 Nikt tu nie zagląda - oj nieładnie, nieładnie!!!!!!! A jutro o godzinie 18.30 Rudy przyjezdza do mnie na tymczas....Śmisznie nie? Problem jest tylko taki, ze ja jeszcze na tydzień w te wakacje wyjezdzam........no nic moze znajdę zastępstwo. Quote
Neigh Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 o właśnie od razu spytam - czy ktgoś nie mógłby mu pomatkować tak pomiędzy 14.08 a 23.08 ???BARDZO uprzejmie proszę.......W końcu 10 dni matkowania takiemu gnojkowi to czysta przyjemność. Quote
Olga7 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Cioteczki kochane -może ktoraś pomoże szukac domu lub Dt tej pięknej Zuli -kotce z Rudy Sl. -Wybaczcie mi offa -proszę . Mamy na 3 tyg. dt w Kociej Dolinie -Inowroclaw -ale potem by musiala wrocić do schronu .... http://www.dogomania.pl/threads/189810-Kotka-g%C5%82odzi-si%C4%99-wci%C4%85%C5%BC-choruje-co-z-ni%C4%85-zrobi%C4%87-w-schronie Quote
vega36 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='ronja']proszę bardzo;) Rany, jaki cudny!!! Długo to on nie będzie czekał na domek :) Quote
Neigh Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 No nie wiem:-) W weekend mu zrobimy lepsze jakościowo zdjęcia i ogólnie doniosę kto zacz:-) Na razie wiadomi, ze jest absolutnie `100 % kuwetkowy, ogólnie bardzo grzeczne i przytulaśne kocię. Zaden urwipołeć.....rzekłabym z zadatkiem na przytulankę i rozgarnięty wyjątkowo:-) reaguje nawet na "eee ty mały nie wolno!" Bezimienna sztuka, ale go nie nazwę. Wszystko co nazwałam potem u mnie zostawało! Quote
mysza 1 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Kurde, zapomniałam o tym allegro. Głowę niedługo zgubię, jak nic :( Quote
Tora&Faro Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Neigh napisał(a):No nie wiem:-) W weekend mu zrobimy lepsze jakościowo zdjęcia i ogólnie doniosę kto zacz:-) Na razie wiadomi, ze jest absolutnie `100 % kuwetkowy, ogólnie bardzo grzeczne i przytulaśne kocię. Zaden urwipołeć.....rzekłabym z zadatkiem na przytulankę i rozgarnięty wyjątkowo:-) reaguje nawet na "eee ty mały nie wolno!" Bezimienna sztuka, ale go nie nazwę. Wszystko co nazwałam potem u mnie zostawało! Musi być świetny:loveu: czekamy na fotki...myślę że jak się go poogłasza to pójdzie do domu i to szybko:) Quote
Neigh Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 No wiec tak: Młode ma tak na oko między 8 - 10 tygodni. Rzeczywiście 100 % kuwetkowe. Mało żarłoczne - jeść je, ale nie do oporu i cokolwiek dostanie. Rozrabiaka - ale taki wysublimowany, nie na zasadzie ADHD :-) W nocu śpi na łożku, jeśli się człowiek usiłuje poruszyc wydaje pełne dezaprobaty pomruki. Ciekawa uroda - nie wiem czemu, ale trąci gdzieś tam syjamem, ma niebieskawe oczy..........i jest ogólnie długi. Ma długi tułow i nieprawdopodobnie dłuuuuuugaśne nogi. Orient jakiś taki, Bardzo poza tym sympatyczny, rozmruczany . No kurcze żadnych uwag nie mam. Odrobaczony, zaszczepiony. Ta plama na szyi to jodyna - kociaka najprawdopodobniej próbowano wieszać, albo ciagąć na sznurku - liczne otarcia szyi już pozagajane. Tylko jodyna została:-) Quote
Neigh Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 No i jeszcze jedno. On nie jest rudy.....to znaczy jest......ale nie jest:-) Nie jest marchewkowym rudzielcem........on jest taki biszkoptowy. Biszkoptowo rudawy. Serio ciekawe Toto. Musiała sie babcia na jakowegoś rasowca zapatrzeć jak nic. Quote
Recommended Posts