Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 466
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

tak ,tylko pewne nie jest ,ze wywalili go wlasciciele..moze zostal skradziony i ktos dla zabawy psa wyrzucil.Rozne moga byc opje ,po ludziach juz wszystkiego sie spodziewam ,
A moze zrobic mu allegro?

Posted

evita dzieki :)

miejsce pobytu juz wywalone, w razie co na pw można poprosić ;)

eeh biedny... suke ludzie mogli nawet zabic. na wsi, która znam tak sie robi. ten ufniejszy jest zabijany a jak to suka w cieczce to juz w ogole ludzie są wkur*** i lecą z łopatami. ufniejszy i wolniejszy ginie.

to teraz musimy żebrać o tymczas i pytać o miejsca w hotelach...

Posted

I jeszcze ta sunia się napatoczyła kolejna :((( - przecież to się załamać można !!! Dokładnie mru, a na tych fotkach widać, że on leży obok drogi, widać ślady traktora :( Jakiś sku..il może Go dla zabawy rozjechać :(((... Ja też mam działkę za Mińskiem Maz. i widziałąm kiedyś - już dawno, fakt, jak cham przyparł psa motorem do siatki :( i pies umierał w cierpieniu godzinami... :(
Polska wieś..., czego zeżreć nie można należy albo na łańcuch albo zatłuc!!!

Posted

tą sukę też dawać, znaczy zdjęcie...

napisałam do jamora

pisałam też do DIF, megii1 i Astaroth, ale nie odezwały się, więc chyba nie maja miejsc :(

Posted

koleżanka kótra mieszka niedaleko (i ma 13 psów... i w polu dokarmia suke-szkieleta i jej 3 małe...) powiedziała mi, że te tereny to najgorszy bandytyzm i pijaki same. że pies raczej nie jest wyrzucony a skatowany. ona ma stamdąt trzy pys i wzytskie były pobite, maja urazy do dziś...

podała mi kontakt do osoby, która ostatnio ofreowała jej pomoc... wysłałam go Paulinie na pw...

koleżanka pytała męża, ale mąż się nie zgadza na 14 psa... nic dziwnego, oni maja bardzo malutki domek a la letniskowy i na tej małej działeczce i w tym małym domku te wszystkie bidy :(

Posted

mru napisał(a):
tą sukę też dawać, znaczy zdjęcie...

napisałam do jamora

pisałam też do DIF, megii1 i Astaroth, ale nie odezwały się, więc chyba nie maja miejsc :(

mru do astaroth i dif ja też pisałam, możesz opuścić tych co są na "mapa pomocy dogomaniakó - tymczas doraźny" bo do wszystkich pisałam :(:(

Posted

Hmm a moze rozwiązaniem byłby szpitalik? No bo skoro i złamnia i babeszjoza i nie wiadomo co jeszcze - to psa i tak trzeba będzie po wetach wozić. Co w przypadku psa lekliwego moze być dużym problemem.

No bo ok. znajdzie się kawałek działki i co?
A tak byłby przynajmniej zdiagnozowany. Jasne, ze kasa potrzebna, ale tą się zawsze jakoś zbiera.

Posted

szpitalik ok, tylko gdzie? bo ze szpitala trzeba go bedzie za pare dni zabrac... :( i albo na paluch pojedzie jesli Wawa albo...co?

Paulina, trzymam kciuki!

Posted

można go do Wawy do lecznicy, która ma umowę z miastem dać, jasne. to zawsze można. tylko potem czeka go paluch.

ale może można coś innego? weta w razie co mamy...

pies potrzebuje pomocy pilnie, to pewne

Posted

JESTEM!!!!!!!!!! Super wiadomości!!! Boże jak się cieszę!!! :)
Dzwoniłam do Pani Renaty, której numer dostałam na PW, potem do hoteliku, czy jest miejsce... I sytuacja jest taka: Pani Renata zasponoruje mu hotelik w Tłuszczu!!!, piesek może tam być od piątku, a może i od jutra!!! Bardzo Was teraz proszę o jakieś nawet skromne pieniązki, żeby tej Pani trochę ulżyć z opłatami... :):):)
Sytuacja jest taka, ja zaraz pojadę po Sedalin w żelu do koleżanki i jutro mogę jechać do niego-po niego, bo mam transport - tzn tak myślę, że mamy, dziewczyna się deklarowała - jeszcze nie dzwoniłam.... Mam pytanie, czy któraś z Was z Warszawy może ze mną jechać jutro....??? Boję się, że dwie nie damy rady, a dziewczyna jest z Mińska ta od transportu...
I jeszcze pytanie czy jak będzie przyśpiony, to może wpadniemy do mińska do lecznicy zrobić rtg - rybon chyba proponowała pomoc leczniczą też...(?)

Posted

Jejku... nie mam gdzie biedaka wziąć bo moja sunia nie toleruje dorosłych psów :( nie mam pomysłu ale poszukam, pomyślę. Dopiero przed chwila przeczytałam pw.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Napisałam PW.
Mogę tez parę złotych dorzucić, jak juz będzie w hoteliku...

Pzdr.

bebcik napisał(a):
Jejku... nie mam gdzie biedaka wziąć bo moja sunia nie toleruje dorosłych psów :( nie mam pomysłu ale poszukam, pomyślę. Dopiero przed chwila przeczytałam pw.

malagos napisał(a):
Dostałam i ja pw-nie moge pomóc, awaryjnie mogę wziąć tylko małego psiaka.

Bardzo wam dziękujemy za odzew i chęć pomocy :):).

Posted

Paulina78 napisał(a):
JESTEM!!!!!!!!!! Super wiadomości!!! Boże jak się cieszę!!! :)
Dzwoniłam do Pani Renaty, której numer dostałam na PW, potem do hoteliku, czy jest miejsce... I sytuacja jest taka: Pani Renata zasponoruje mu hotelik w Tłuszczu!!!, piesek może tam być od piątku, a może i od jutra!!! Bardzo Was teraz proszę o jakieś nawet skromne pieniązki, żeby tej Pani trochę ulżyć z opłatami... :):):)
Sytuacja jest taka, ja zaraz pojadę po Sedalin w żelu do koleżanki i jutro mogę jechać do niego-po niego, bo mam transport - tzn tak myślę, że mamy, dziewczyna się deklarowała - jeszcze nie dzwoniłam.... Mam pytanie, czy któraś z Was z Warszawy może ze mną jechać jutro....??? Boję się, że dwie nie damy rady, a dziewczyna jest z Mińska ta od transportu...
I jeszcze pytanie czy jak będzie przyśpiony, to może wpadniemy do mińska do lecznicy zrobić rtg - rybon chyba proponowała pomoc leczniczą też...(?)

świetne wieści, że Oncio ma miejsce ..
ale wiesz Paula, sedalin nie musi Go uśpić a jedynie "zwiotczyć" .. ja podałam max dawkę jednemu benkowi i wcale nie poszedł lulu .. tylko taki zrobił się gumisiowy i otępiały, za to na pewno po sedalinie psiaki robią się potwornie ciężkie i sama możesz Go nie dźwignąć. Koniecznie potrzebna druga osoba.

Posted

POMOCY nie mam transportu jednak!!! Ta dziewczyna go nie przewiezie!!! :( Potrzebny transport z tej wioski do Tluszcza k . Wolomina...