Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 466
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

tak, rybon, niestety wiemy :( dzieki i za to!

matko, byle jakieś miejsce było, mi sie pomysły skończyły!

powtarzam raz jeszcze, że jakby ktoś go mógł wziąć do domu to oferuję klatkę kennelową pozyczyć duża dla ONka i/lub pomoc szkoleniowca darmo...!

Posted

Dzwoniłam już do Pauliny. Czekam teraz na jakieś info od niej. Jestem pod tel i w każdej chwili mogę tam jechac.
Na pewno przydałby się jakiś tymczas w Mińsku lub okolicach, ale nie mam żadnego pomysłu :(
pozdrawiam

Posted

Jestem, jestem! Umowilam wlasnie dziewczyny :), evita. dzieki ogromne, ze jedziesz Go obejrzec!!! Jakos sie tam zlapiecie i mam nadzieje, ze bedzie chlopak, zeby wczesniej fotki byly :) Sama tez ocenisz sytuacje jak to wyglada :( Im wiecej osob tym lepiej! Dzieki wszyskim za pomoc!!!

Posted

Melduję się - dt który mógłby się zająć chorym dzikawym psem nie znam:(. Ogólnie to wiadomo - moment fatalny co już tu wcześniej było pisane, ale czy kiedykolwiek jest dobry?

Posted

Niestety nie mam czasu, aby czytać cały watek. Mamy ogromne problemy ze znalezieniem domu dla chorego Filipa.

Ale napiszcie mi gdzie konkretnie ten pies koczuje, bo hasło "15 km od Mińska" nie mówi za wiele....
Moze zadzwońcie do hycla, żeby go złapał i wywiózl do schroniska? Lepsze to, niż mieszkanie w lesie...

Posted

evita. napisał(a):
Zgadza się- jestem umówiona już z koleżanką Pauliny. Niedługo wyruszam. Jak tylko wrócę dam znac co i jak i wkleję ewentualnie fotki ;)

Dziekujemy i trzymamy kciuki, mysle ze w takiej sytuacji wszystko jest lepsze nawet schronisko, przynajmniej pies dostalby jesc.....kurcze co sie dzieje mam wrazenie ,ze rozprul sie jakis worek nieszczescia, ktorego i tak jest duzo.....

Posted

mru napisał(a):
do którego schronu by trafił? tam chyba G. odławia nie? i co robi z psami?

Koszmar!!!!!!!!!!!! tam tez G. odlawia? Ostatnio blakal sie pies w Zabkach zadzwonilam do Gminy a oni dali mi tel do Gminy w Wolominie i oczywiscie na koncu tel do G.
Oczywiscie nie zadzwonilam...............

Posted

mru napisał(a):
to jeszcze nie jest aż tak źle... pytanie dokąd pojedzie psiak. eh kurdeeee...!

Nie mam pojecia , czy jest jakies schronisko kolo Minska Maz.?

Posted

powysyłałam pw do wszystkich z mazowieckiego , którzy na na mapie pomocy dogomaniaków są ogłoszeni pod zakładką DT awaryjny , na razie oprócz Neigh nikt się nie odezwał:(.
Cioteczki, a jaki ten schron o którym piszecie, ma on tam szansę że go ktoś będzie leczył?
Może głupio pytam ale tu na śląsku są schrony w których chore psy mają szansę.
w moim podpisie 2 takie psiaki, które leczone były lub są w schronie.

Posted

Już jestem. Zaraz obrobię fotki i wstawię. Psiak cudny, przepiękne oczy, umaszczenie itd. Nie jestem specem, ale wydaje mi się, że on nie tylko nie czuje się zbyt dobrze fizycznie, ale siada mu po prostu psychika :( Wyraźnie kuleje- ma prawdopodobnie jakieś stare złamanie w przedniej prawej łapce (jest spuchnięta). Ma apetyt- zjadł cały pojemniczek suchej karmy, którą zawiozłam,a ucho, które dostał od koleżanki Pauliny schował sobie w pobliskim lasku ;). Psiak koczuje/ leży przy leśnej drodze- jest smutny. Ożywił się jak zobaczył jedzonko. Ale niechętnie chodzi- pewnie boli go łapa. Nawet jadł na leżąco. Nie jest całkiem dziki, ale nie pozwala się pogłaskac i nie można podejśc do niego na odległośc bliższą niż 1-2 metry. Nie reaguje agresją. Po prostu jest nieufny i ucieka gdy za blisko się podejdzie. Koleżanka Pauliny mówiła, że byl dużo weselszy itp kiedy była z nim suczka, która miała cieczkę. Niestety jakiś czas temu ślad po suczce zaginął :( i piesio został całkiem sam. Potrzebna mu pomoc, bo szkoda go :(
P.S. W sprawie hycla Golańskiego nie będę się wypowiadac bo dostałabym pewnie bana ;) Miałam z nim kontakt kilka razy i nie mam do niego zaufania ani za grosz. Poza tym nie wiem czy dobrze, że podajecie na wątku dokładne miejsce pobytu psiaka, bo kilka razy miała miejsce sytuacja, że prosiłam na jakimś lokalnym forum o pomoc dla jakiegoś psa z Mińska, który gdzieś koczował itp, a potem ślad po nim szybko ginął, a okoliczni ludzie mówili, że był hycel zabrał itp. Więc tak do końca nie wiem czy jest sens podawania publicznie miejsca pobytu psa. Hycel po prostu na tym zarabia a taki pies to dla niego łakomy kąsek- a wszak 1500 zł piechotą nie chodzi. Hycel odwozi prawdopodobnie psy do schroniska w Kolnie (przynajmniej Mińsk ma z nim taką umowę). Niestety nie znam tego schroniska i nic nie umiem o nim powiedziec :(

Posted

Super, że już jesteś :) Po drodze w Stanisławowie koleżanka znalazła jeszcze sunię :( dostałam mmsa :( też jest do zabrania :(((, ech... Wkleję też i Jej fotkę...
Nie, nie... za hycla się nie piszemy... Nie z tym psem... poza tym nie ma problemu z Jego złapaniem, jak mówię, jutro mogę jechać po Niego, nawet dziś! Ale co dalej...? jak On nie chodzi, to zaraz może stać się coś tragicznego z NIM... :(

Posted

Jest przepiękny, szybko domek by znalazł tylko co z nim teraz ? Która z was ma choć kawałek ogródka żeby ten pierwszy krok zrobić, tzn. zapewnić mu bezpieczeństwo. Było sporo sytuacji, że debatowano nad bezdomnym, a kiedy coś sie wykluło- po tamtym ślad zaginął.
Oby teraz tak sie nie stało, tym bardziej że pies jest chory i potrzebuje pomocy.

Posted

Becia66 napisał(a):
Jest przepiękny, szybko domek by znalazł tylko co z nim teraz ? Która z was ma choć kawałek ogródka żeby ten pierwszy krok zrobić, tzn. zapewnić mu bezpieczeństwo. Było sporo sytuacji, że debatowano nad bezdomnym, a kiedy coś sie wykluło- po tamtym ślad zaginął.
Oby teraz tak sie nie stało, tym bardziej że pies jest chory i potrzebuje pomocy.

Dokładnie, też miałam takie sytaucje... Cholera ja nie mam ogródka, na balkonie nie będę go trzymać przecież :(