Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Paulina78 napisał(a):
Nie ma transportu dla "Bobo" :D
Kurcze niech ktos pomoze :(:placz::placz::placz:

Oj, sorki, juz poprawiłam.

Ja mogę coś niecoś wpłacić na transport, ale dopiero PO wypłacie...

Pzdr.

• Replies 466
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Jak będzie trzeba to ja też się dorzucę 20 zł na ten transport.
Jak się wyjaśni czy zbieramy to poproszę o konto na pw.
Jak już będzie pewne za ile to będziemy rozsyłać wici po cioteczkach.
Na pewno uzbieramy.

Posted

Ja sfinansuję ten transport. Jak już będzie wiadomo, ile - proszę o sygnał. Bardzo się przwiązałam (wirtualnie, co prawda) do tego psiaka i chcę, żeby ani minuty dłużej, niż jest to konieczne, nie czekał na zimnie.
p.s.
Rozumiem, że konto bz i że moje poprzednie wpłaty doszły (bo mi pełna nazwa odbiorcy nie wchodziła do przelewu, ale z konta pieniądze zeszły, więc chyba wszystko było ok)

Posted

Witajcie jestem. Już wszystko wyjaśniam. Mieszkamy w Rząsce pod Krakowem (jakieś 7 km) Pies jest w Starachowicach? Bo ja zdążyłam wyczytać, że w Tłuszczu. Pogubiłam się. Jeśli z Tłuszcza to jest około 800 km. A to koszt około 300 zł:( Masakrycznie dużo:( Jeśli ze Starachowic to około 200 zł. Może więc dałoby połączyć transport. Trzeba kombinować. Dodaliście wątek na Transportowym? Może tam ktoś ma wolne miejsce.

To ten Tłuszcz między Ciechanowem a Ostrołęką?

Posted

... czyli trzeba liczyć nawet 300 zł...

Czy już rozsyłamy i zbieramy?

Edit.
Nie doczytałem postu Bety-Czaty. To byłoby cudownie!!! Ale jeśli potrzebna byłaby jeszcze zbiórka, dajcie znać...

Posted

Nes2009 napisał(a):
A może to inny Tłuszcz jednak...(mam cichą nadzieje)

Nes2009 - pocieszę Cię - to chyba "inny" Tłuszcz :)
Ten w którym przebywa Bono, położony jest pod Warszawą. Dokładnie ok.40km od Warszawy.
Czyli od Krakowa dzieli go jakieś 360km (w jedną stronę).
Hmmm, w sumie w dwie strony będzie jakieś 700km.

Posted

Beta&Czata napisał(a):
Ja sfinansuję ten transport. Jak już będzie wiadomo, ile - proszę o sygnał. Bardzo się przwiązałam (wirtualnie, co prawda) do tego psiaka i chcę, żeby ani minuty dłużej, niż jest to konieczne, nie czekał na zimnie.
p.s.
Rozumiem, że konto bz i że moje poprzednie wpłaty doszły (bo mi pełna nazwa odbiorcy nie wchodziła do przelewu, ale z konta pieniądze zeszły, więc chyba wszystko było ok)

DZIEKI WIELKIE, konto bez zmian, cos krecimy wspolnie, moze transport laczony, ale kasa zawsze sie przyda w koncu DT platny i rtg i leczenie, wiec kazdy grosik wazny :)
Musimy sie dogadac... ;)
Ness, a Glorie moze bysmy wziely z ciotka Abra i Jego i gdzies do jakiegos punktu doejchaly na transport laczony :)? Wezmiesz Glorie :)??? Wiem mialam czekam do jutra :) To czeeekam :)

Posted

Paulinka ogólnie do mnie z Waszych rejonów jadą 3 psiaki. Gloria(wycofana) Ares(z przykurczem łapki) i Bono. Jeszcze ma dojechać (imienia zapomniałam) sunia biała zagłodzona. Tam jeszcze chyba ustalenia transportu w polu. Pawel pojedzie sam. Może się 3 psiaki zmieszczą i nie pozagryzają;) 2 na tyle i jeden jako pasażer i pilot kierującego. To byłoby idealne. Myślę że około 220 na maxa za paliwo by wyniosło.

Tak jak ustalicie my sie dostosujemy. Dla mnie osobiście idealnym dniem byłaby sobota-niedziela. W piątek zwozimy ostatnie graty do domu. Tak jak ustalicie będzie ok. Dajcie znać bo nie zawsze siedzę na dogo ale komputer włączony cały czas. Moje gg 1666989

Posted

Nes2009 napisał(a):
Paulinka ogólnie do mnie z Waszych rejonów jadą 3 psiaki. Gloria(wycofana) Ares(z przykurczem łapki) i Bono. Jeszcze ma dojechać (imienia zapomniałam) sunia biała zagłodzona. Tam jeszcze chyba ustalenia transportu w polu. Pawel pojedzie sam. Może się 3 psiaki zmieszczą i nie pozagryzają;) 2 na tyle i jeden jako pasażer i pilot kierującego. To byłoby idealne. Myślę że około 220 na maxa za paliwo by wyniosło.

Tak jak ustalicie my sie dostosujemy. Dla mnie osobiście idealnym dniem byłaby sobota-niedziela. W piątek zwozimy ostatnie graty do domu. Tak jak ustalicie będzie ok. Dajcie znać bo nie zawsze siedzę na dogo ale komputer włączony cały czas. Moje gg 1666989

Moim zdaniem to nie wypali:shake: Gloria i Bono, nawet tego nie widze, 3 psy i kierowca :( To nielatwe... One nie usiada sobie cichutko :)

Posted

[quote name='Beta&Czata']Poszło 300 zł na transport. Reszta w Waszych rękach.
Dobrej nocy
Elżbieta

Jej, świetnie, ale może przesuń te pieniążki na opłacenie DT, jak pisała Paulina, bo tam będzie brakowało...

Bo już napisałem do niezastąpionej lilk_i, a ona obiecała na jutro zrobić dla Bonusia bazarek na transport, oferując butelki z benzyną po 5 zł.(oczywiście wirtualne) w sumie za 200 zł.

Coś na wzór bazarku, jaki kiedyś organizowała na transport Dylanki ze schronu tyskiego. Zobaczcie:

http://www.dogomania.pl/threads/180396-benzynowy-dla-Dylanki-już-czas-ruszyć-w-drogę-...-do-28-II.2010-godz-24.00

Posted

Dziękuję super :) Dobrze to na transport juz jest w razie jakby miał byc taki czy łączony... ;) Dziekujemy Wam :) Ubocze już starczy te 300 zł :) Jak na razie ;)

Posted

"...ale może przesuń te pieniążki na opłacenie DT, jak pisała Paulina, bo tam będzie brakowało..."
Ubocze - Wyda się tę kasę na to, co będzie najbardziej niezbędne (a tak przy okazji - witam "ziomala" ursynowsko-natolińskiego).

"Beata jesteś aniołem" - Myszko - Beta (od Elżbiety), ale to drobiazg.
Aniołem absolutnie nie jestem, raczej :diabloti: - mam sukę z pseudo, sterylizowałam dopiero jak miała 6 lat (ale później się poprawiłam i drugą ciachnęłam po pierwszej cieczce; hurtem kocicę :evil_lol:, żeby Młodej nie było smutno:eviltong:).

Cieszę się, że jeszcze mogę pomagać. Za chwilę emerytura i wówczas już nie będzie tak różowo:shake:. Poza tym Młoda też ma zapalenie stawów, a Czata przeszła enostozę po kolei we wszystkich czterech łapach i wiem, jakie to cholerstwo.
Pozdrawiam
Elżbieta

Posted

Ja też witam grupę ursynowsko-natolińską. Bazarek mógłby być tylko na hasło "transport", więc napiszę do lilk_i i na razie go odwołam...
I dalej kibicuję Bonusiowi...:lol:

Posted

Wieczorem dostałam informację od koleżanki kociary, że Bono ma szansę na DS! Pani chce mieć bowiem coś owczarkowatego i pytała znajomej czy czegoś nie ma do polecenia :)!
Kobieta jest obecnie za granicą, ale niedługo wraca! Przesłałam wszystkie fotki i dane o Bono, może od razu znajdzie się w super domku stałym!!!??? Byłoby super!!!
Nes..., dziękujemy za chęć pomocy :), ale czekamy co odpowie kobieta, bo szarpać Bono tam i spowrotem to bez sensu... Na razie zawieszamy transport Bono na jakieś 2-3 tygodnie, bo jak domek Go nie weźmie jednak musi pojechać do ciepłego DT na zimę - to pewne.
Kwestie finansowe omówię z Elą na PW - bo wiem, że Ela wpłaciła pieniążki na transport, a on na razie wsytzymany lub w ogóle będzie wycofany jak będzie DS - Elu dziekujemy za pomoc i za miłą wczorajszą rozmowę, wreszcie na "żywo" :) - choć przez tel :)

Posted

Mysza2 napisał(a):
Paulinko, ale nie odwołuj rezerwacji u Nes. Robi się coraz zimniej a on z tymi łapinami chorymi. Ta pani wie że trzeba go będzie leczyć?

Nie, nie ;), my wiemy, że musi być przeniesiony w ciepłe miejsce, jeśli nie wypali musi zmienić zamieszkanie :), oczywiście!
Pani wie, że trzeba go leczyć, to musi wiedziec każdy właściciel, nawet jak nie ona to inny - nie ma opcji, że pójdzie do kogoś kto Go oleje...
My mamy hopla na jego punkcie - zresztą u mnie to castingi :) na nowe domki są, hehe. Kobieta jest z polecenia, dlatego warto wypróbować :) - skoro sama szukała, to znaczy, że jest gotowa na psa...

Asiaczek 3-maj i nie puszczaj :)!