P78 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Hmmmm, ja mojego piernika ") brałam jak miał 12 lat z Palucha, drugi miał 5 :) (bo brałam dwa naraz), może ktoś z dobrym sercem się znajdzie - MUSI! :) Bono jest cuuuudowny naprawdę. Poza tym nie taki wcale duży, mniejszy od ONka, może z 30 kg..., jak moja sucz:) Quote
P78 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Bardzo gorąco wszystkich zapraszam na bazarek BONO - link w pierwszym poście!!! DOM TYMIANKA zapsiony po dach, a konto wyczyszczone jak psia micha :( Renata już ledwo wiąże koniec z końcem, a wzięła jeszcze tą bandę szczeniąt!!! :( Uratowane są!!! Quote
P78 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/192326-Szczeniaczki-z-płyt-betonowych-szukają-domów-stałych :((( Quote
P78 Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Błagam o pomoc dla BONO!!! To jest naprawdę wyjątkowy pies!!! Trzeba to poczuć jak jest się z Nim... jest wspaniały, wierny, kochany!!! Spójrzecie w jego oczy!!! BONO ma problemy - ogromne... :( Jego przednie łapy kulały, teraz kuleje na cztery!!! ON POTRZEBUJE DOMU!!!! POMÓŻCIE!!! Jest leczony, ale to trwa... Boże nie daj mu zginąc, to byłaby moja nawiększa porażka :( Quote
Beta&Czata Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Mocno trzymam kciuki za ciepłe miejsce przed jesiennymi chłodami. Caly czas szukam chętnego na (przynajmniej) DT dla ślicznoty. Na razie bez skutku, ale nie tracę nadziei. Quote
Beta&Czata Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Poniewaz szukanie domu/DT może jeszcze potrwać (ja się staram, ale - jak pisałam wyżej - na razie bez skutku, Ciotki też robią, co mogą), przelałam kolejnych kilka groszy na bieżące potrzby Piesa (jeszcze się nie naumiałam korzystać z bazarków, więc wybrałam tradycyjny przelew). Pozdrawiam Elżbieta Quote
P78 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 Dziękuję ogromnie :)! Dom Tymianka potrzebuje sporo kasy a tyle tych psów :(, a na koncie juz pustki :( Jeszcze kolejne rtg Go czeka, w sobote jedzie do Niego Renatka z dobrym weterynarzem :) i maja Go obejrzeć ... Quote
Beta&Czata Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Może niech ten vet zaordynuje dodatkowo jakis suplement na stawy (ja znam tylko Arthflex, i to od niedawna, więc nie wiem czy dobry, czy są lepsze). Chętnie sfinansuję. Elzbieta Quote
P78 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 Ja własnie nie rozumiem jednej rzeczy, czemu jak są chore stawy nie można podawać czegoś na wzmocnienie zanim się nie wyleczą ??? Słyszałam to wiele razy, ale nie mam pojęcia... Tylko, że jego kości są prawie puste w środku!!! Może coś jak dla ludzi na osteoporozę? Quote
Beta&Czata Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 A nie można ? Moja 1/2 psa, czyli Casta, ma aktualnie zapalenie stawów i dostała nie tylko silny antybiotyk na 3 tygodnie, ale też inny lek wspomagający stawy i Arthoflex. Biedny Bono. Widocznie brakowało mu wapnia w młodości (to tak jak w przypadku mojego syna - dziecię kryzysu lat 80-tych. Kości ma okropne, co stwierdzono dopiero w związku z zeszlorocznym poważnym złamaniem ręki; wczesniej też się łamal i to od małego, ale nikt nie wpadł na pomysła zbadania gęstości kości). Ok - jeśli w/g weta pomógłby i byłby potrzebny jakiś lek na psią osteoporozę (nawet nichby ludzki) - prosze o sygnał. Quote
P78 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 Ja jestem z kryzysu też, bo 78 :), ale nic jeszcze nie złamałam, bo starzy całe życie od małego do matury wciskali mi kaszkę manna na mleku, hehehe :) i taaaaaka duża i ładna urosłam, hehehe :) Taka mała wspominka z dzieciństwa :) Napisałam juz Renacie, na pewno zapyta doktora :) wspomnę Renacie tą nazwę :) DZIĘKUJEMY!!!! Quote
Tymianka Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Witajcie:-) Pan Doktor po obejrzeniu Bono i jego rtg, jest dobrej myśli. Najpierw obawiał sie, że to rak kości, ale zanim zemdlałam, powiedział, ze u tak młodego psa (ok 2 lata) to mało prawdopodobne. Na razie nie dodał nowych lekarstw, trzeba poczekac na działanie antybiotyku. Obejrzał uszy i inne otworki, obmacał łapy. Jedno jest pewne: Bono MUSI jak najszybciej znaleźć się w dobrych domowych warunkach. Bono mniej kuleje, chętniej chodzi, a nawet biega:-). Jest niewątpliwie jednym z najmilszych psów, jakie znam, jakiś niewiarygodny charakter, a przy tym truden do wyobrażenia cierpienia, jakie ma za sobą. Za każde wsparcie dziękuje gorąco, bo potrzebna jest góra pieniędzy:-((( Mam nowe zdjęcia Bonka, jeśli uda mi się je wysłac Paulinie, to je zobaczycie. Quote
P78 Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 Jak sie uda Paulinie wkleic :))) Nie no jasne, jak dostane wkleje! Renatko, malo nie umarlam sama, jak przeczytalam o tym raku - dobrze, ze mi nie mowilas przez telefon ... ;) Tak, Bono jest wyjatkowy - bez dwoch zdan! PILNIE SZUKAMY DOMU DLA CUDOWNEGO BONO!!! Quote
P78 Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 Dzis dostalam :) Sliczne, postaram sie zamiescic jutro... Jak zdaze :) Quote
Awit Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Czemu musi opuścić hotelik, stało się coś? Quote
Beta&Czata Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Awit napisał(a):Czemu musi opuścić hotelik, stało się coś? Ma ciężkie zapalenie stawów, leczone oczywiście, ale musi być w lepszych warunkach - czyli w ogrzewanym pomieszczeniu, któtko mówiac - w domu (dlatego rozpaczliwie szukamy mu przynajmniej domowego DT, choć najlepszy byłby DS). Quote
Recommended Posts