Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zajrzyjcie prosze na blog i zobaczcie nasza sierotke - sliczne nowe zdjecia, z wczoraj!!! Mam nadzieje, ze karma dotrze jutro i Bono dostanie przysmaki :), zeby pocieszyc jego smutne oczy... :(

http://pelnialatawdomutymianka.blogspot.com

• Replies 466
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Zaraz sie dowiem jaka karma, juz wyslalam maila w tej sprawie :) Wydaje mi sie, ze pelna witamin, zeby odzyl :) Choc on nie jest zachudzony, ludzie go dokarmiali tam... I siersc ma ladna ... W ogole jest sliczny!!! Ogromnie mi sie podoba!!! Cudo! :)
Wydaje mi sie, ze ma gora 3 lata jednak, nie 4 jak pisalam wczesniej... Zabki sliczne! Bialutkie... :)

Posted

Pisalam z Renatka, ona tez kupuje Purine, jak i ja dla moich :)
Ja na ogol kupuje ten wor 15 kg, koszt 100 zl (czy 100 cos... zl)-u kolegi przynajmniej. Kupuje dla duzych ras (Bono w sumie pod 30 kg podchodzi, a moze i ma tyle ...), doroslych i na ogol mix miesa lub z kurczakiem...
To moze to... :)? Nie jest jeszcze taka droga, jak Royal Canin ( ta za to jest super, ale dwa razy drozsza... :( )

Ellig, napisalam smsa do hoteliku, ale jeszcze nie mam odp. Dzis wtorek, a miala byc we wtorek, pisalas, to zapewne dzis dojedzie :)

Posted

monika083 napisał(a):
Cudo nie pies!!! Czy te kleszcze z niego juz powylazily?? A ten piesek maly ,podpalany z pierwszej fotki to kto??(wygladaja jak pomniejszony moj Bruno)

Kleszcze mial na pierwszy rzut oka, tylko na glowie, kolo uszu itd. Pani Malgosia powyjmowala. Jak na razie zadnych objawow babeszjozy, wiec chyba mu sie udalo! Jakby co jestesmy w kontakcie i jedziemy, ale mysle, ze juz bylyby objawy... Odpukac!

Ten malutki piesiu? Oj nie wiem jak sie nazywa, ale to podopieczny Renatki chyba... (?) Musialbym zapytac, w kazdym razie wspoltowarzysz z hoteliku :)

Posted

Nowinki Bonusiowe :)

Karma dotarla! Dziekuje w imieniu Bono :)
Dobre wiescia sa takie, ze: Bono zaczal sie merdac :)! I zaczal obcalowywac ciocie Malgosie :) zaczyna wierzyc w czlowieka!!!
Zle wiesci: lapa go podobno bardzo boli :(, nie jestem w stanie zabrac go na rtg w takiej chwili, znowu jazda samochodem, stres, wiazanie psa na stole, sznury na lapach :( Koszmar kolejny dla niego!!!
Wiec w piatek - mam nadzieje, ze wypali piatek - pojade z kolezanka do Niego, przekazac cos od bolu... Mysle, czy nie zamowic mu takich tabletek na wzmocnienie kosci, tylko, ze kasy nie mam :( a to chyba ok. 40 zl kosztuje...? Moze ktos ma?

Posted

figa33 napisał(a):
nie ma co podawać tabletek na wzmocnienie , póki nie wiadomo co tam sie dzieje

Jezeli bol lapy jest spowodowany urazem to nie podawac zadnych lekow oprocz przeciwbolowych, chociaz to tez nie dobrze bo Bono chroni te lape a jak przestanie bolec to moze tylko zwiekszyc uraz....Niestety RTG jest konieczne.

Posted

Tak, jest konieczne, ale zeby choc nie cierpial wysle mu Olfen jutro...
Nie damy rady go teraz zataszczyc do weterynarza :( On duzo nie lazi w tym kojcu, bedzie musial oszczedzac lapke jeszcze przez par dni... Najgorzej, jak chirurg kaze mu ja lamac! I znowu, zeby sie zrosla :(...

Posted

Kiedy widziałam Bono- kiedy jeszcze koczował na wsi- to rzeczywiście od razu rzucało się w oczy, że jest spore zgrubienie na łapce :( Bonuś bardzo niechętnie na niej stawał, mało chodził i nawet jadł na leżąco. Ewidentnie ta łapka go boli :(
P.S. Piękne foty :) Bono ma niesamowite bursztynowe oczy, które trudno uchwycic na fotkach. Na żywo wyglądało to cudownie :)

Posted

Świeże wieści z hoteliku! Bono to jakis niewiarygodny facet: chodzi grzecznie po ogrodzie z całym stadem!!! :-) Zaprzyjaźnił się nawet z mom miśkiem Tośkiem (nie zapeszajmy). Zła wiadomosc jest taka, że łapy bardzo bolą i nie pozwala się dotykać w okolicach łopatek:-( Ma załozone szelki. Mimo bólu nie pokazywał opiekunom zębów.
Już odpoczął i powoli trzeba będzie myślec o zawiezieniu go na prześwietlenie!

Posted

Witaj Bono,cudownie że jesteś już bezpieczny,zaraz zobaczę czy mam coś na koncie i zrobię jakiś przelew;).Niestety na razie tylko wpłata jednorazowa,ale i dla Ciebie postaram się coś wyskrobać:razz: