Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

brzusio Koxy wyglada rewelacyjnie !! dzisiaj bylam u lalki, wykapalam, poszlam na spacer tak zwanymi tip topkami lapka za lapka.i okazalo sie, ze da rade chodzi jednak na operowanej lapce spacerek byl bardzo krotki, ale stoponiowo bede je wydluzac.jutro rowniez jade do tesciowej i zabieram Koxe na rehabilitacje spacerowa

wymyslilam ta bierznie wodna jak wracalysmy od weta i jutro bede dzwonic i dowiadywac sie jak to wszystko wyglada.Koxa sama z siebie nie chce plywac.nie chce jej zmuszac, dlatego tez kombinuje co tu zrobic bede informowac na czym stanelo.a tak sobie mysle, moze ja bym mogla wejsc razem z Koxa na taka bieznie hehe przydaloby mi sie troche cwiczen, a ze leniwa jestem .. hihi ale gupia jestem bosze...

Posted

W zwiazku z tym, ze moje bazarki na dogomania ciesza sie zainteresowaniem chcialabym wstawic tutaj rozliczenie wszystkich dotychczasowych wplat oraz wydatkow na Koxe .

Wpływy:

80zł zbiórka zlot
50zł Dagmara86
50zł jacekk
50zł Ardnas
10zł Limon
155zł Alabama
100zł kardoe
100zł szirka
100zł Ewelina
250zł Asentra
100zł despero
30zł - Wiolka (od Eweliny)
30zł - Ewa od Eweliny
206 zł bazarki
25 zl Zbigniew
30zł Asia (od Eweliny)
50zł Jola (Ciapkowo)
20zł bazarek
45zł bazarek biżuteria
27zł agusiczka
55zł tadix
45zł delaila
40zł Madziorka (bazarek z bizuteria)
35zł dzoana (T-Shirt bazarek)
35zł mszew (bazarek ajruny (bizuteria)
10zł - dorotaz
25zł -Justyna (Jenny19?)
12 zl dorotaz (za bazarek tasmowy)
15 zl anna (bazarek)
50 zl depsero (za koszulke z bazarku ajruny)
15 zl ankub (bazarek tasmowy)
10 zl agusiczka (bazarek z bizuteria)
4zł Ewelina (do równego rachunku)

Wydatki:

61 zl karma 2,5 kg Acana Lamb&Apple
120 zl badania krwi
50 zł RTG
800 zł Operacja łapy
30zł leki przeciwbólowe
18zł - kołnierz

Dzisiejsze wplaty na konto Koxy

-Koki 7 zl + 8,50 zl dodatkowo za koszulke z bazarku
-Kora (dogo) 11,50 zl za torbe z bazarku
-PelasiaLala (dogo) 10 zl za sweterek z bazarku
-issabela 32 zl za bazarek tasmowy
-ryuchi 10 zl za bazarek tasmowy
-martka 10 zl za bazarek tasmowy

Dzisiaj zamowilam dla Koxy preparat o nazwie Galacan Fast 500 g za kwote 190 zl.Pomoze to w odbudowie zniszczonych stawow oraz kosci Koxy :)

Saldo 674 zl

Kochani tylko dzieki Wam Koxa ma szanse na normalne zycie .. Bardzo Wam wszystkim dziekuje :)

P.S szykuje kolejne bazarki takze juz teraz zapraszam :)

• 4 weeks later...
Posted

Konto Koxy na chwile obecna wynosi 398 zl. W ostatnim czasie zaczelismy uczeszczac na rehabilitacje oraz masaze - koszt 240 zl.Dodatkowo wykupilam Koxie zalecone przez lekarza prowadzacego zabiegi laserem i ultradzwiekami - koszt 5 zabiegow 200 zl.Kupilam rowniez preparat o nazwie Hydra-T, ktory wspomaga leczenie nuzycy,sprawia, ze Koxa mniej sie drapie i ranki ladnie sie goja - koszt 55 zl.Co jakis czas splywaja kolejne wplaty z bazarkow oraz od ludzi, ktorym los Koxy nie jest obojetny :) Szczegolowy opis wplat znajduje sie w kolejnych postach na forum niebieskim.Nie bede tutaj kopiowac wszystkiego dlatego zapraszam na watek Koxy na niebieskie http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=4968&start=380 :) Tam znajduje sie rowniez skan rachunku za rehabilitacje.Skan za laser mam jeszcze u siebie poniewaz jestem na urlopie i nie mam dostepu do skanera.Za tydzien wrzuce :)

Koxa zaczela stawiac lapke ale tylko w momencie jak idzie powoli.Gdy zaczyna biec niestety lapka wedruje ku gorze :( Lekarz powiedzial, ze wszystko sie super zagoilo i nie ma pzeciwskazan aby chodzila.To, ze nie stawia tej lapy siedzi w jej glowie.Robie wszystko co w mojej mocy, aby naklonic ja do chodzenia na czterech lapkach.Mam nadzieje, ze w najblizszym czasie do sie stanie :) Koxa jest naprafenomenalnym psem.Taki charakter zdarza sie raz na tysiac psow.Uwielbia ludzi,kocha wrecz kazdego czlowieka, ktory chociaz na nia spojrzy :) Uwielbia tez dzieci - na biezni najlepiej cwiczy, jak schodzi do nas corka pani rehabilitantki - Sara,w wieku 8 lat.Jak Koxa ja widzi to zapomina o calym swiecie oraz o swojej chorej nodze.Wszystkie lapki pracuja :) W przyszlym tygodniu konczymy rehabilitacje oraz laser i bedziemy ustalac dalszy plan dzialania :)

• 3 weeks later...
Posted

UWAGA UWAGA Koxa nie szuka domu, poniewaz juz go znalazla ! Dzisiaj zostala podpisana umowa adopcyjna dlatego tez dopiero dzisiaj przekazuje dobre wiadomosci

Koxa zamieszkala u bardzo dobrych znajomych moich rodzicow jak i rodzicow Marcina.Stracili oni w kwietniu amstaffke, ktora chorowala na raka kosci.Miala 13 lat i zostala dawno temu uratowana z opuszczonego mieszkania.Ksiezniczka mieszka na Witominie dokldanie dwie ulice ode mnie Bede mogla odwiedzac Koxe jak i rowniez spotykac sie na spacerach.Jestem w stalym kontakcie z wlascicielami gdyz Koxa ma ciagle problemy ze skora.Dzisiaj dzwonil do mnie dr Benkowski i zalecil aby podawac Iwermektyne doustnie, gdyz wykinki zeskrobin nie sa jednak tak idealne jakbysmy chcieli.No i oczywiscie antybiotyk na zapalenie skory.Koxa mieszka teraz w wielkim domu z ogrodem, dodatkowo nowi wlasciciele maja dzialke za miastem z dostepem do jeziora Jestem pewna w 100 % , ze Koxa nie mogla lepiej trafic.Wiem, ze bedzie miala wszystko czego jej trzeba- a przede wszystkim duzo milosci !! Jestem przeszczesliwa, ze wysilek jaki wlozylam w odratowanie tego psa, nie poszedl na marne.Bajka o mojej Ksiezniczne zakonczyla sie szczesliwie

A teraz podziekowania

Dziekuje WSZYSTKIM, ktorzy pomogli !! Dziekuje za wplacone pieniadze, za bazarki wystawiane na Koxe, za przekazywanie fantow,ktora ja wystawialam i zbieralam pieniazki.Dziekuje mojej tesciowej, ze zaopiekowala sie Koxa przez dwa miesiace,kiedy to zabralam ja do siebie a u mnie nie mogla zostac.Mama Marcina od razu zgodzila sie przyjac ja do siebie, zaopiekowala sie nia po operacji.Bardzo jej za to dziekuje Dziekuje Wam wszystkim Kochani - bez Was nie udalo by sie.Tylko dzieki Wam dla tego jednego psa zmienil sie caly swiat

A teraz poprosze o PRZENIESIENIE DO ODPOWIEDNIEGO DZIALU - "JUZ W DOMU"