Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co prawda w ostatnim okresie czasu mam dość przebijania się przez gdyńsko-gdańskie korki, ale jak tylko będzie mi pasował termin spotkania, to z chęcią dołączę (niestety mam wolne głównie popołudnia).
[SIZE=1]Każde ćwiczenie przy innych psach, z którymi właściciele chcą coś robić jest na wagę złota. Przynajmniej na moim gdyńskim wygwizdowie mogę sobie pomarzyć o wspólnych "sensownych" spacerkach - po prostu nie ma chętnych :niewiem:

Posted

Basiu

1 lipca i 25 listopada tak jak jest w kalendarzu GKSzP będą takie małe "podwórkowe" zawody obedience w Gdańsku. Zawody odbędą się na naszym placu związkowym, według regulaminów klasy 0 i 1. Ilość uczestników ograniczona.

Natomiast 13 sierpnia podczas międzynarodowej wystawy w Sopocie odbędą się duże zawody obedience we wszystkich klasach.

Co do obsady sędziowskiej to wkrótce podamy.

I oczywiście serdecznie zapraszamy na zawody wszystkich zainteresowanych! :D

Posted

Nesuniaa, oczywiscie ;)
Ja mam dwa jamniki i swietnie sobie radza :loveu:

My jak już to na te w czasie wystawy sopockiej się piszemy, bo 1 lipca mamy wystawe i pokaz agility w Olsztynie.

Posted

zachraniarka napisał(a):
Ilość uczestników ograniczona

I to mnie martwi ;] bo glupio byloby sie nie zalapac, jak sa tak blisko nas :roll: Bedzie jakies info na dogo / psachsportowych pewnie, nie? :)

Posted

Mój maluch jest narazie za malutki na to (ma tydzień hihi):) Viz powiedz mi jak sobie radzi Twój długowłosy jamniś? Moja jamniczka nigdy niebyła tresowana ani szkolona (nawet przeze mnie) a na podwórku chodzi bez smyczy przy nodze. Reaguje na komendy stój, zostaw, siad, do mnie, nosi w pyszczku zakupy (oczywiście małe:) ) Nawet masło nosi bez oblizywania się:) Nikt jej tego nigdy nie uczył..Może pojawie się w piątek popatrzeć, ale bez żadnego pieska.

Posted

Długowłosy nigdy ni ebył szkolony, wiec te co umie to takie baaardzo podstawowe: równaj, siad, waruj, do mnie, zostaw, no i te komendy do agility czyli zostań, hop ;)

Teddy (krótkowłosy) umie za to całą artylerię sztuczek i prawie wszystkie komendy z zakresu PT :lol:

Nesuniaa opowiedz coś o Twoim długwłosie.. Rodowodowy itd. :)

Posted

Krótkowłose są bardziej odważne i żywe nie długowłose (przynajmiej mój:) )Neska by się do tego nie nadawała bo boi się wszystkiego co sie rusza i jest leniwa..A jak Twoj długowłosy sprawuje się na agility? Powiedz mi czy te psy nadają się do tego?

Posted

Co do długowłosych i krótkowłosych, to różnica powinna być taka (tak to "definiują" w książkach o jamnikach), że krótkowłosy jest bardziej indywidualny, cięższy do szkolenia, uparty i niezwykle energiczny (co przy Teddym 100% się zgadza). Z kolei długowłose przy domieszce krwi spanieli powinnyu być również energiczne, jednakbardziejh uległe, towarzyskie a i oczywiście łatwiejsze do układania :)

Mój długowlosy Lupus do tej pory był raz na agility i ogólnie szło mu całkiem całkiem :)

A co do "energiczności" to już zależy od indywidualnego osobnika, bo jeden może być wulkanem energii, a inny dużo spokojniejszy ;)
Lupus jest różny, bo raz ma mnóstwo energii, a innym razem się uspokaja.
Teddy non stop szaleje :lol:

Ale żeśmy sobie jamniczy off top walnęły :oops:

Posted

Mozesz jeszcze raz napisac kiedy odbywaja sie zajecia z OB?
Czy w ogole gdanski ZK ma jakas strone czy tylko to "cos" z glownej z ZK?
I jak z agility? Jak wyglada to wszystko aktualnie?

Posted

Ja się widziałąm ze znajomą, więc nie przyszlam - kompletnie wypadło mi z głowy :(
Szkoda, bo pogoda piękna! :razz:

Posted

[quote name='strumyk']Mozesz jeszcze raz napisac kiedy odbywaja sie zajecia z OB?
Czy w ogole gdanski ZK ma jakas strone czy tylko to "cos" z glownej z ZK?
I jak z agility? Jak wyglada to wszystko aktualnie?

Zajęcia z OB odbywają się w poniedziałek 18:00 lub środa 11:00 (do wyboru) oraz piątek 18:00 na placu związkowym w Gdańsku-Oliwie.
Strona gdańskiego oddziału ZK:
http://www.gdansk.zkwp.pl/

Agility się odbywa w niedzielę, godziny rozpisała instruktorka Magda w temacie agilitowym :)
Obecnie zajęcia z agility odbywają się jeszcze w Gdyni za Klifem.

Posted

Lukas musiał zmienić kolor, bo inaczej byłby zielony :cool1: Niestety mój aparat lubi płatać figle. :razz:

Fotki w tej szarówce wyszły generalnie mało ciekawie, jakoś starałam się je odratować gimpem... :roll:

Posted

Dziekuje za czarnuszka :loveu: A Lukas w sepii tak klimatycznie wyglada :) [SIZE="1"]Moze nastepnym razem wezme aparat, ale tam rzeczywiscie bylo szaro, wiec foty beda pewnie podobne :shake:

• 4 weeks later...
Posted

Witam...

Mam 6 miesięczną sunie owczarka szetlandzkiego. Chciałabym z nią zrobić kurs PT.

Czy jest cos takiego w Gdańsku. Jakieś zajecia przygotowujące psa do takiego kursu?

Od ilu miesiecy mozna z psem zacząć?

Sama nauczyłam moją sunię wielu rzeczu przydatnych do kursu, siad, waruj, stój, siad-zostań, waruj-zostań, stój zostać.

Mniej umie do mnie, noga i równaj.

A jeśli są takie zajecia to kiedy sie odbywają i w jakich godzinach?

Pozdrawiam,
Sheltia

jeśli ktoś moze mi udzielić konkretnych informacji prosze o kontakt na maila sheltia@wp.pl